Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16

Ishasha Nationalpark

Ishasha är för dig som vill uppleva orörd natur och helst utan allt för många andra turister. Här hittar man lugn och ro, och här kan du – som på det ena av två ställen i världen – se trädklättrande lejon.

Våra experter vet en massa om Ishasha, så är du intresserad av att besöka nationalparken, kontakta någon av våra medarbetare på tel. 021-372 07 99.

Populära rundresor: Ishasha Nationalpark

Safari & Gorilla-tracking

Spännande safari i Uganda kombinerat med gorilla-tracking i regnskogen.

10 dagar, inkl. flygIshasha Nationalparken ligger i den sydvästra delen av Uganda, gränsande mot den Demokratiska Republiken Kongo. Nationalparken är en liten del av den något större parken, Queen Elizabeth National Park, men Ishasha är dock ytterst populär eftersom det är ett av två ställen i världen där man kan uppleva trädklättrande lejon.Lejonen kan klättra i träd, men i detta område har trädklättring blivit en helt naturlig del av lejonens dagliga beteende, och man tror att de söker sig upp i träden för att söka skugga och skydd från värmen och de många tsetseflugorna.

Ett annat särskilt kännetecken med Ishashas lejon är att deras manar är svarta. Lejonen hittar man oftast i skuggiga kronan på något fikon- eller akacieträdFörutom trädklättrande lejon är Ishasha känd för sina elefanter, buffelflockar samt otaliga antiloper.

Ishasha Nationalpark är fortfarande nästan orörd, vilket gör att du här får en safariupplevelse ut över det vanliga.