Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16

Praktisk information om resor till Mauritius

Afrikasafari.se är medlem av danska Rejsegarantifonden

Afrikasafari.se är ett danskägt företag och därför medlem av den danska Rejsegarantifond. Om vi skulle gå i konkurs, får du alla pengar du har betalat till oss återbetalade genom den danska fonden, även om resan är bokad och betalad i Sverige. Så även om vi är ett danskt företag, är våra svenska kunder täckta till 100 %.

Har ni frågor om hur Rejsegarantifonden fungerar, går det bra att kontakta dem på +45 4587 8333.

1. Vädret på Mauritius

Mauritius är ett spännande resemål året runt. Det är alltid varmt – sett över hela året har Mauritius en genomsnittstemperatur på 23 grader. Sommaren varar från december till april. Här är det varmast, men det är även den mest regnfulla säsongen. Perioden från maj till november är mer torr och du upplever en mer behaglig och kylig temperatur.

Väderstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Genomsnittstemperatur
30
29
29
28
26
24
24
25
27
28
28
29
Genomsnittsnederbörd
176
203
245
163
83
65
63
58
38
34
79
128
Väderstatistik Genomsnitts
temperatur
Genomsnitts
nederbörd
JAN 30 176
FEB 29 203
MAR 29 245
APR 28 163
MAJ 26 83
JUN 24 65
JUL 24 63
AUG 25 58
SEP 27 38
OKT 28 34
NOV 28 79
DEC 29 128

2. Resevillkor

Var god läs våra allmänna resevillkor noga eftersom dessa är en del av avtalsvillkoren i förbindelse med resor köpta hos Afrikasafari.se. Resor köpta hos oss omfattas av ”Lagen om paketresor”.
Klicka här för att läsa våra resevillkor.

3. Reseförsäkring

På vår sida om försäkringar kan du beställa avbeställningsförsäkring och reseförsäkring.
Beräkna premie och beställ här.

4. Vaccinationer

Vi råder dig att kontakta en specialistläkare, din egen läkare eller en vaccinationscentral.
Läs om vaccination för inresa till Mauritius.

5. Regler för Visum/Pass på din resa till Mauritius

Vid inresa till Mauritius ska ditt pass vara giltigt 6 månader utöver vistelsen. Dessutom ska du ha en returbiljett hem eller en biljett till ett annat land. När du kommer till Mauritius ska du dessutom fylla i ett formulär där du ska ange adressen på var du bor under vistelsen:
Veranda Paul & Virginie Hotel & Spa Mauritius Route Royale, Grand Gaube, Ile Maurice.

Om du är svensk medborgare har du inte behov för ett visum, så länge vistelsen på Mauritius inte överskrider 3 månader.

6. Flygbiljetter

Vi skickar en resplan vi har bokat till dig när vi har reserverat ditt flyg. Här kan du se exakt hur din flygresa ser ut. Vi använder oss av elektroniska biljetter som ni själva skriver ut när biljetterna är klara. Ni får mer ett mail från oss när biljetterna är klara att skrivas ut med alla de uppgifter ni behöver. Samtidigt får du ett följebrev med bl.a. telefonnummer som kan vara bra att ha med på resan, bl.a. ett telefonnummer där du alltid kan nå någon av oss på Afrikasafari.se, även när kontoret är stängt.

7. Uppgradering och mera benplats

Många flygbolag erbjuder i dag uppgradering av reserverade biljetter till platser med högre komfort med bl.a. mer benplats, t.ex. Economy Comfort hos KLM. Som resebyrå kan vi inte uppgradera er till dessa platser, men det kan finnas möjlighet att uppgradera er själva på flygbolagets hemsida.

Vi kan tyvärr inte reservera sittplatser med extra benutrymme, som t.ex. vid nödutgångarna. Om ni behöver extra mycket plats, så checka in på flygplatsen så tidigt som möjligt på avresedagen och be om hjälp där.

8. Resväska och handbagage

Vi använder oss av olika flygbolag och hur mycket bagage du får ta med kan därför variera. Se information om detta på din flygbiljett, eller kontakta oss om du har frågor.

9. Tidsskillnad för resor till Mauritius

Tidsskillnaden mellan Mauritius och Sverige är (svensk tid + 2 timmar) när det är sommartid här i landet, och (svensk tid + 3 timmar) när det är vintertid.

10. Språk på Mauritius

De flesta invånare är tvåspråkiga och pratar flytande engelska och franska. Kreolska och franska är huvudspråken till vardags och man kommer också lägga märke till att det pratas flera orientaliska språk.

11. Dresscode

Ta gärna med dig fina sommarkläder till kvällarna. Långbyxor för män. Strandsandaler och badkläder är inte tillåtet i restaurangen.

12. Transport från flygplatsen på Mauritius

Ni hämtas av den engelsktalande chauffören på flygplatsen (skranke 3) och sedan körs ni till hotellet.

13. Valuta

Valutan heter Mauritius Rupee (MUR). 100 MUR är ca. 25-30 svenska kronor. De flesta tar emot Visa, Master Card och Diners. Du kan också använda dig av resecheckar vilket ofta ger en bättre växlingskurs. Du kan växla till MUR på flygplatsen, i banker och på hotell. Om du vill växla från MUR till svenska kronor ska du vara uppmärksam på att detta bara är möjligt på flygplatsens bank.

14. Dricks

Restauranger och hotell har ofta inkluderat en avgift på 10 procent på räkningen/notan. Därför förväntar man normalt sett inte dricks på Mauritius. Om du under vistelsen har fått extraordinärt god behandling och vill belöna det kan du ge ett kuvert med dricksen till hotellchefen som efterföljande kommer fördela dem mellan de anställde. Du kan naturligtvis också belöna personligt.

15. Informasjon om hotellet ”Veranda Paul & Virginie Hotel & Spa Mauritius”

Det är halvpension (frukost och kvällsmat) inkluderat i vistelsen på hotellet.

Det finns följande services på hotellet:

• Internetförbindelse
• Valutaväxling
• Tvättning / kemtvätt
• Barnpassning
• Biluthyrning

Dessutom bjuder hotellet på en rad lyxiga faciliteter och exklusiva aktiviteter.

För att läsa mer om hotellet och se bilder, klicka här.