Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16

Övernattning: Tanzania

Här kan du läsa mer om övernattningsplatserna vi använder oss av under våra Tanzania-resor. Du kan också se bilder från platserna.

För musen över de små bilderna för att se en större bild.

Highview Hotel
Karatu

Det vackra hotellet ligger fridfyllt på ett backkrön ett par kilometer från landsbyn Karatus exotiska marknad och centralt för ert besök i nationalparkerna.

Alla rummen har veranda med utsikt till en dal med kaffeplantage, som elefanterna älskar att rasera. Hotellet har också en egen ekologisk trädgård med frukt och grönt. Utöver restaurangen finns det en stor lounge med öppen spis och bar.

Dessutom finns det två massajhus knutna till hotellet. Här abetar lokala massajkvinnor och husen används till att demonstrera användandet av naturläkemedel och kvinnorna skapar också massajkonst samt gör traditionella dräkter och smycken.
En handfull glada och hjälpsamma massajer iförda stamdräkter arbetar som bärare och vakter. Från hotellet tar det ca 1 timme i bil till Ngorongoro Conservation Area och Lake Manyara National Park.

Hotellet samarbetar med ett lokalt barnhem och om man vill lämna kläder etc. kan man lämna det i en speciell korg i receptionen.

Highview Coffee Lodge
Karatu

På sluttningarna utanför Karatu ligger Highview Coffee Lodge. Härifrån har du en underbar utsikt över omgivningarna.

Rummen är byggda som små ”hyddor” och ligger i dubbelhus med två hyddor/rum i varje. De är byggda på avstånd från varandra längs sluttningen, så det finns gott om yta runt dem.  Alla är inredda med eget badrum och toalett samt egen veranda. Här finns gott om plats för att koppla av med en bok medan du njuter av utsikten över dalen med dess kaffeplantager. Highview Coffee Lodge ligger intill Highview Hotel och du kan naturligtvis utnyttja hotellets alla faciliteter, såsom pool, restauranger, souvenirbutik och spa.

Pris för uppgradering:

per person per natt 1 200 kr

Ikoma Wild Camp
Serengeti Nationalpark

På gränsen till den nordvästliga delen av Serengeti Nationalpark ligger er andra bas under safarin: Ikoma Wild Camp. Campen bjuder på ett naturnära boende och är ett spännande övernattningsställe de dagar ni besöker den nationalpark i Tanzania som är mest känd av dem alla. I perioden juni-juli finns det också möjlighet at uppleva den världsberömda gnuvandringen med 1,2 miljoner gnuer precis utanför terrassen.

Ikoma Wild Camp ligger mellan två kopjer, som utgör en perfekt bakgrund för campen. Om intresse finns arrangeras vandringar ut i naturen runt dessa kopjer – prata med guiden!

Ni kan välja mellan att bo i hyddor eller tält, samtliga utrustade med rejäla riktiga sängar, myggnät och eget badrum med rinnande vatten. Samtliga tält är resta på en plattform en bit över marken, vilket ger än makalös utsikt över savannen och inuti tälten är det trägolv. Tältväggarna ger närhet till savannen utanför och ni somnar till ljuden av den afrikanska natten och vaknar till fågelkvitter. Hyddorna är runda till formen och har stråtak för att efterlikna de traditionella afrikanska bostäderna, men inredningen är i modern stil med bl.a. badrum med rinnande vatten.

Alternativ möjlighet:

I stället för Ikoma Wild Camp kan man välja att övernatta i tältlägret Serengeti Wildcamp eller Serengeti Wildebeest Camp.

Ngorongoro Wild Camp
Ngorongoro Conservation Area

Campen ligger naturskönt i Ngorongoro Conservation Area, med fin utsikt över saltvattensjön Lake Eyasi och inom räckhåll från kratern.

Ngorongoro Wild Camp består av 20 stora tält med full höjd och fast golv. Alla tält är byggda på pelare, vilket ger en fantastisk utsikt från tältens terrass. Alla tält har eget badrum med rinnande vatten, toalett och dusch.

Från restaurangen har man enastående utsikt över området, som ligger längs migrationens väg och som dessutom är hemvist för stora flockar med olika antiloper, bufflar, elefanter, flamingo och andra fåglar.

Serengeti Wildcamp
Serengeti Nationalpark

Serengeti Wildcamp ligger i Seronera-området, som är den centrala delen av Serengeti National Park. Lägret består av 18 komfortabla tält, där det finns plats för 2 personer i vardera tält. Dessutom finns det ett tält som används till matsal.

Tälten är 4 meter breda, 8 meter i längden och 3,5 meter i höjden. Varje tält har egen dusch och toalett, 2 eller 3 stora sängar, skrivbord, trädgårdstolar, terass och myggnät.

Pris:

per person per natt 550 kr
per barn under 12 år per natt 375 kr

Serengeti Safari Lodge
Serengeti Nationalpark

Serengeti Safari Lodge är en fyrstjärning lodge som ligger i den berömda Serengeti nationalpark. Lodgen består av 25 lyxbungalower som har byggts på stenpelare och har halmtak. Bungalowerna är rymliga och har inretts i harmoni med omgivningarna. Varje bungalow är utrustad med säng och myggnät, skrivbord, utomhusdusch samt eget badrum med toalett, dusch och badkar där du kan ligga och koppla av med utsikt över nationalparken. På verandan kan du koppla av med en god bok och njuta av den fantastiska utsikten över savannen. Det finns även internetåtkomst.

Föreställ dig en swimmingpool mitt i Serengeti Nationalpark – det är precis vad Serengeti Safari Lodge har. Här kan du koppla av eller ta ett uppfriskande dopp efter en lång dag med upplevelser. Om du vill skämma bort dig själv kan du utnyttja lodgens spaavdelning, där det bland annat erbjuds massagebehandlingar.

Det finns även en lounge med bar, eldstad, underhållning och internet.

I restaurangen serveras både lokala och internationella rätter.

Kan bokas med avresa från den 1 januari 2018

Pris för uppgradering:

Per person för 2 nätter 2 565 kr

Ngorongoro Wildlife Lodge
Ngorongoro Conservation Area

Det finns möjlighet att uppgradera till Ngorongoro Wildlife Lodge.

Lodgen är elegant byggd, huvudsakligen av natursten och lokala träsorter vilket får det att harmonisera med den naturliga omgivningen. De stora panoramafönstren ger en fantastisk utsikt från lodgen.

Alla 80 rum på lodgen har ostörd utsikt och den öppna terrassen på Rhino Lounge Bar ger panoramautsikt över kraterbotten, 600 meter längre ner.

Pris:

Dubbelrum per natt från 2 100 kr per person
Barn under 12 år från 1 000 kr per natt per person

Serengeti Sopa Lodge
Serengeti Nationalpark

Det fyrstjärniga Serengeti Sopa Lodge ligger i ett naturskönt område på ett backkrön med utsikt över slätterna i den sydvästliga delen av Serengeti Nationalpark, där tusentals vilda djur bor. Lodgen ligger dessutom perfekt till för de som är intresserade av den stora migrationen av gnuer och antiloper.

Serengeti Sopa Lodge är designad i afrikansk stil och består av 69 stora rum som alla har dubbelsäng, minibar och eget badrum med hårtork. Från verandan har du en fantastisk utsikt och när du ser den kommer du att förstå varför Serengeti har fått smeknamnet ”den ändlösa slätten”, eftersom den sträcker sig så långt ögat kan nå.

Logden har lounge, pool, restaurang, bar och utomhusområden där du kan avnjuta dina måltider, drinkar och sundowners.

Wi-Fi finns i de gemensamma utrymmena.

Pris:

Per natt 2 925 kr per person
Barn under 12 år per natt 1 400 kr per person

Springlands Hotel
Moshi

Springlands Hotel ligger på den södra sidan av Kilimanjaro, när byn Moshi, och är en perfekt utgångspunkt för bergsvandringar och safari på Kilimanjaro. Hotellet har en kanonbra service, modern swimmingpool, fantastiska trädgårdar, bar både ute och inne och rymliga rum med dusch och myggnät.

Springlands Hotel är uppkallat efter sötvattenskällorna som ligger i närheten. Källorna härstammar från regn och smält snö från Kilimanjaro – och är därför väldigt rena.

Stugor på Marangurutten
Kilimanjaro

I hyddorna finns plats för 6-8 personer och de är utrustade med våningssängar med enkla madrasser. Du tar med själv en varm sovsäck (du kan hyra en sovsäck på Springlands Hotel om du inte har med en egen). Du delar matsal och toaletter med de andra bergsbestigarna.

Observera att förhållandena i dessa stugor är mycket enkla. Det finns rinnande vatten vid Mandara Huts och Horombo Huts men inte vid Kibo Huts.

Det finns plats för upp till 120 gäster åt gången i varje läger.

Det finns ingen möjlighet att få en privat stuga.

Tältläger på Kilimanjaro
Kilimanjaro

Under vandringen till toppen av Kilimanjaro övernattar du i olika tältläger. Du sover på ett tunt liggunderlag i ett tvåmannatält. Det finns även ett toalettält.

Tarangire Sopa Lodge
Tarangire National Park

Tarangire Sopa Lodge ligger inbäddad mitt i grässavannen med stora stenhällar (kopjes), jättelika boabab-träd, runt om, centralt i nationalparken. Parken är känd för sina stora flockar av elefanter!

Lodgen har 75 rum, flertalet mycket rymliga med två queen-size bäddar, alla med myggnät. Rummen som ligger i tvåvånings radhus i en båge, har generösa badrum och minibar.
I Lodgens allmänna utrymmen finns café, bar, restaurang, pool, och WIFI. En helglasad panoramavägg ger en fin vy mot solnedgången, och terrassen.
Eftersom Lodgen saknar staket, så händer det att djuren kan komma ända fram till Ditt fönster – kanske kan ett par elefanter vistas alldeles utanför Ditt fönster!
Efter mörkrets inbrott håller hotellet med vakter som leder Dig mellan rummen och Lodgens huvudbyggnad.

Serengeti Wildebeest Camp
Serengeti Nationalpark

Serengeti Wildebeest Camp är ett mobilt tältläger och ligger i Seronera-området, som är den centrala delen av Serengeti Nationalpark. Campingen består av 10 komfortabla tält med plats för två personer i varje. Tälten är utrustade med eget badrum och toalett, säng med myggnät samt sittplats inom- och utomhus, där du kan koppla av med en god bok och njuta av den fantastiska omgivningen.

Måltiderna serveras i ett stort tält som fungerar som restaurang.

Pris:

Per person per natt 550 kr
Per barn under 12 år per natt 375 kr