TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklar10 tips inför långflygningen

10 tips inför långflygningen

2020-01-03
Visa alla inlägg

Plane

När du har sett fram emot en efterlängtad resa kan en långlygning kännas evig. Du ska sitta många timmar i din flygstol medan du längtar efter att landa på ditt resmål.

Hur ska du få alla timmarna på flyget att gå? I stället för att se flygresan som ett nödvändigt ont kan du se den som en möjlighet att göra något av allt det du inte hinner med till vardags.

Läs mer här och få våra 10 goda råd om hur du får tiden att flyga på din resa till Afrika.

1) Klä dig bekvämt

Du ska sitta ner i många timmar. Se till att klä dig bekvämt så att du inte tillbringar tiden med att reta dig på att du tog på dig dina tajtaste jeans och stelaste skjorta.

Det är alltid en bra idé att klä sig i flera lager. Temperaturen i ett flygplan kan ofta växla och det är därför smart att kunna sätta på sig en varm tröja när temperaturen faller.

Med bekväma och sköna kläder är du redo att påbörja flygresan och dra nytta av våra goda underhållningstips.

2) Läs en bok

Det finns inget mer avkopplande än att fördjupa sig i en annan värld.

Packa den där boken som du länge har velat läsa och njut av att du äntligen har gott om tid att låta dig uppslukas av spännande litteratur.

Vill du hellre lyssna på en bok kan du ladda ner din favoritbok till din telefon eller annan elektronisk utrustning så att du kan luta dig tillbaka och se ut över landskapet nedan medan du sugs in i bokens värld.

3) Lyssna på en podcast

Podcast har blivit ett måste för många när de ska koppla av. Det finns ett hav av olika podcast och det är praktiskt taget omöjligt att inte hitta en du kommer att tycka om.

Se till att ladda ner massor av avsnitt av din favoritpodcast innan du sätter dig på flyget och stänger av wifi på din telefon.

Luta dig tillbaka, blunda och lyssna till roliga skämt eller häftiga berättelser från just din favoritpodcast. Kom ihåg att packa dina hörlurar – de är ett måste under långflygningen!

4) Se en film eller en serie

Att se en film eller en serie är det mest upplagda underhållningstipset. De flesta flygplan är nämligen utrustade med en skärm i sätesryggen framför dig.

Kontrollera om flyget har just den film eller serie du länge har velat se. Om du vill vara säker på att inte söka förgäves kan du ladda ner filmer eller serier till din iPad eller dator och se dem offline. Då är du garanterat förberedd med flera timmars underhållning!

Om du inte vill göra dig själv nervös över din flygresa är ett gott råd att du undviker filmer som Cast Away eller Alive.

5) Fördjupa dig i landet du reser till

Hade du inte tid att öppna din reseguide och undersöka vad du bara måste se på ditt resmål innan du reste?

Plocka fram din reseguide och börja läsa om landets attraktioner, sevärdheter och kultur så att du landar helt förberedd inför ditt besök i landet.

Vill du vara extra förberedd kan du ladda ner en språkapp och lära dig några praktiska ord och uttryck. Det är alltid att artigt att kunna säga ”hej” och ”tack” när man befinner sig i en främmande kultur.

6) Spela med din medresenär

Reser du med någon annan kan ni starta er egen spelturnering. Ha alltid med en kortlek i väskan. Det gäller inte bara på flygresan, utan i alla situationer då det kan förekomma väntetid.

Välj vilket spel som ska vara ert turneringsspel så upptäcker ni snabbt att ni kan lägga många timmar bakom er.

Om ni vill göra er turnering ännu mer spännande kan ni klura ut små vinster. Kanske måste förloraren bjuda vinnaren på en drink när ni kommer fram till ert resmål?

7) Måla i en målarbok

Att måla är ren terapi för själen och det är ett upplagt sätt att koppla av och varva ner. Du tänker kanske att målarböcker bara är för barn, men forskning har visat att färgläggning kan ha en avkopplande och terapeutisk effekt på vuxna.

Det finns många fina målarböcker för vuxna, så köp en målarbok och några färgrika pennor på förhand, fäll ner bordet på flyget och sätt igång med att färglägga bokens eleganta mönster så ankommer du fullständigt avkopplad till ditt resmål.

8) Lös korsord

Älskar du att använda ditt huvud och leka med roliga ordkonstruktioner?

Packa en korsordstidning och utmana dig själv. Se om du kan lösa ett helt korsord utan att tjuvkika på lösningarna längst bak i tidningen. Vem vill inte veta vad ett annat ord för ”resa” på sex bokstäver är?

Kan det vara safari?

9) Res dig upp med jämna mellanrum

Det är aldrig skönt att sitta i samma position i för många timmar.

Se till att resa dig upp då och då. Gå en vända i gången och se om du har möjlighet att stretcha lite så att din kropp får igång blodcirkulationen igen.

När du kommer tillbaka till din stol har du förnyad energi att underhålla dig själv igen.

10) Sov

Har du använt dig av alla våra goda råd och det är fortfarande några timmar kvar av flygresan?

Plocka fram din nackkudde, din sovmask och dina öronproppar och ta en tupplur så att du ankommer utvilad och upplagd till ditt resmål.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär