TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Ballongsafari i Afrika

2017-11-02  |  uppdaterad: 2024-03-19
Visa alla inlägg

Ballongflygning paa savannen

Åk på ballongflygning, eller ballongsafari, och upplev Afrikas fascinerande slätter, savanner och vilda djurliv från ett helt nytt perspektiv.

Känn pirret i magen när varmluftsballongen lämnar marken och ljudlöst svävar över en elefantflock eller giraffer medan solen långsamt går upp i horisonten.

På ballongsafari får du en upplevelse för livet som få har provat.

Vad är ballongsafari?

Varmluftsballong sett ovenfra i Serengeti

Ballongsafari upplevs ovanifrån i en varmluftsballong.

Det är en fantastisk möjlighet att uppleva Afrika från ett fågelperspektiv, svävande över de vackra landskapen och det vilda djurlivet.

Hur en ballongsafari går till kan variera beroende på resmål men oftast går det till på följande sätt.

  • Du går upp tidigt! Ballongfärden börjar mycket tidigt på morgonen och du har möjlighet att se soluppgången i horisonten från luftballongen.
  • När du har hoppat in i luftballongens korg fylls ballongen med varm luft, och du kan snart känna ett sug i magen medan ballongen lämnar marken. Själva ballongfärden varar vanligtvis knappt en timme, beroende på vädret.
  • När ballongfärden närmar sig sitt slut avrundas upplevelsen passande nog med en ”Out of Africa-frukost” med champagne, som du kan avnjuta mitt i den afrikanska naturen medan du ser tillbaka på upplevelsen i luften.

Var kan du åka på ballongflygning i Afrika?

Ballongsafari

Hos TourCompass kan du åka på ballongsafari i både Tanzania och Kenya.

  • I Tanzania svävar du över slätterna i Serengeti National Park, där du får en fantastisk utsikt över det rika djurlivet och den idylliska naturen.

Observera: Du kan lägga till ballongsafari på utvalda resor, men kom ihåg att boka i god tid. Det finns få platser i luftballongen och intresset för den här fantastiska upplevelsen är stort.

Kom ihåg:

  • Ta med en tröja eller annat ytterplagg, som du senare kan ta av. Det kan vara kyligt om morgonen men varmt senare på dagen, beroende på årstiden.
  • Det är en god idé att ta med en hatt, då brännaren som lyfter ballongen avger mycket värme.
  • Din kamera!

Ha en riktigt trevlig resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär