• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarDe 10 vackraste platserna i Afrika

De 10 vackraste platserna i Afrika

30 August, 2019
Visa alla inlägg

Mauritius

Med 54 olika länder bågnar Afrika av vackra platser, som du kan uppleva på din resa.

Besök t.ex. Sydafrikas vackra vinland, njut av den fantastiska utsikten över Afrika från toppen av Kilimanjaro, eller imponeras av de enorma vattenmängderna vid Victoriafallen.

Afrika har garanterat något för dig. Få inspiration till 10 av Afrikas vackraste platser nedan.

Det idylliska vinlandet i Sydafrika

stellenbosch

En mycket vacker biltur från den hektiska storstaden Kapstaden leder till Sydafrikas idylliska vinland, där du kan smaka på landets världsberömda viner.

Det finns många fantastiska områden, men bland de mest populära är Stellenbosch, Franschhoek och Paarl.

Här hittar du ett fantastiskt landskap, som domineras av gröna ängar där vindruvsrankorna står i spikraka rader med vackra berg i bakgrunden.

Mellan vindruvsodlingarna och bergen ligger trivsamma och gamla vingårdar utspridda i landskapet. Varje gård producerar sitt eget vin, som görs på vindruvorna som skördas på de omkringliggande odlingarna.

Under en rundtur i vinlandet kan du besöka såväl gamla, vackra, vitkalkade vingårdar som nybyggda, moderna vingårdar som alla ligger i de mest charmerande omgivningarna.

Upplev idyll och gott vin:

Frodig regnskog i Bwindi nationalpark i Uganda

Bwindi

I den sydvästra delen av Uganda ligger Bwindi Impenatrable Nationalpark – en av Afrikas vackraste nationalparker.

Här hittar du en grön och tätt bevuxen djungel, som växer på ett brant berg. Denna regnskog är Ugandas äldsta och sägs vara mer än 25 000 år gammal.

Dessutom är Bwindi den av Ugandas regnskogar som har den största biologiska mångfalden. Höjdskillnaden i regnskogen går från 1 160 meter till 2 607 meter över havet. Den stora skillnaden i höjd gör att många olika växtarter trivs i skogen.

Men Bwindi är inte bara känd för sin natur.

I skogen lever cirka 400 bergsgorillor, vilket är ungefär hälften av världens alla bergsgorillor. Därför är Bwindi den rätta platsen att besöka om du vill få en glimt av de vackra, sällsynta aporna.

Upplev regnskog och bergsgorillor:

Toppen av Afrika – Uhuru Peak på Kilimanjaro

Uhuru Peak

Det tar flera dagar att vandra till Kilimanjaros snöklädda bergstopp Uhuru Peak. Men utsikten är helt klart mödan värd!

På sin högsta punkt är Kilimanjaro 5 895 meter högt och därmed den högsta punkten i Afrika.

Att stå på Uhuru Peak är en enastående upplevelse, som bara några få innan dig har bockat av på listan. Det är särskilt vackert vid soluppgången, när solens gyllene strålar reflekteras i snön. Försök att föreställa dig hur det känns, när dagens första strålar träffar ditt ansikte efter några långa, hårda dagar.

Uhuru betyder frihet på swahili och kanske är det också det som många känner, när de står på toppen av världens högsta berg.

Stå på toppen av Afrika:

Victoriafallens enorma vattenmassor i Zambia

Mosi-Oa-Tunya

Vid Zambezifloden, som utgör gränsen mellan Zambia och Zimbabwe, ligger det vackra Victoriafallen.

Victoriafallen är ett enormt, brusande vattenfall som faller ner i den djupa Batokaravinen. Vattenfallet är 1 708 meter brett och 108 meter högt, och varje minut faller 550 miljoner liter vatten ner i den djupa Batokaravinen och vidare ut i Zambezifloden.

Vattenfallet skapar konstant moln av vattenånga, som ger näring åt regnskogen som växer runt vattenfallet. Vattenångan gör också att du nästan alltid kan se en vacker regnbåge vid vattenfallet.

Om du besöker Victoriafallen när det är fullmåne kan du ha turen att få se “månbågen”, som skapas av månens sken. Detta fenomen finns inte på många platser i världen och kan upplevas relativt ofta vid Victoriafallen.

Överväldigas av vattenmassorna:

Frodig natur och sandstränder i Mauritius

Mauritius2

Mauritius är en grön och frodig ö, som täcks av vegetation året runt.

Öriket är särskilt känt för sina kuster med vackra stränder och azurblått vatten.

Totalt finns här mer än 160 kilometer kust med sandstränder, där du kan koppla av under de vajande palmerna eller bada i det fantastiska vattnet.

Det finns gott om möjligheter att dyka eller snorkla, bland annat vid Trou aux Biches. Här hittar du klart vatten och ett korallrev relativt nära kusten, vilket gör det till en perfekt plats att snorkla på.

Om du tröttnar på Mauritius vackra sandstränder – om det ens är möjligt – kan du även utforska örikets fantastiska natur. Naturen bjuder bland annat på vattenfall, berg, sockerrörsodlingar och blå laguner.

Avsluta semestern på paradisiska stränder:

Mångfaldiga Stone Town i Zanzibar

Stone Town

Zanzibar bjuder på otaliga vackra kuster och stränder, vilket är en av de främsta orsakerna till att besöka ön. Men här finns även massor av kulturella upplevelser, t.ex. i vackra Stone Town.
Stone Town är den äldsta stadsdelen i staden Zanzibar, som har en helt unik atmosfär. Staden har nämligen varit under inflytande från både Europa, Afrika och Mellanöstern, vilket avspeglas i bland annat stadens byggnader.

Du kan se byggnader i europeisk stil med vackert dekorerade balkonger i trä med detaljerade sniderier, eller palats i arabisk stil med höga, vita murar som ligger sida vid sida med indiskinspirerade byggnader med färgade glasfönster.

Stone Town är särskilt känd för sina vackra, arabiska dörrar med bromsbeslag och arabiska skrifter från koranen. Tidigare sågs dörrarna som ett tecken på välstånd.

Gå på upptäcktsfärd i Stone Town:

Ngorongorokratern i Tanzania

ngorongoro crater

Tanzania bjuder på en säregen diversitet och naturlig mångfald, som sträcker sig från södra Tanzanias ändlösa slätter i Serengeti till den vilda och varierade naturen i Selous Game Reserve i norr.

Ett av landets unika naturfenomen är den inaktiva Ngorongorokratern, som är världens största intakta kaldera (vulkaniska kratergryta). Det är ett av världens vackraste områden och Ngorongoro har fått smeknamnet “Edens lustgård”.

Området har både en överväldigande natur och ett enormt djurliv.

Ngorongoro bjuder på några enastående landskap i det 260 kvadratmeter stora området. Kratern består bland annat av höglandsslätter, savann och skog, och det är en fascinerande upplevelse att köra nedför kraterkanten för att uppleva Ngorongoro på riktigt nära håll.

Dessutom bjuder kratern på ett otroligt och mångfaldigt djurliv med omkring 25 000 vilda djur, vilket gör kratern till en perfekt plats för en safari. Ngorongoro kan bland annat skryta med att ha en av världens största koncentrationer av lejon.

Åk på safari i Edens lustgård:

Stora djurflockar i Masai Mara i Kenya

masai mara

I den sydvästra delen av Tanzania, cirka 270 kilometer från Nairobi, ligger Masai Mara – ett av Afrikas naturreservat.

I Masai Mara hittar du ändlösa, öppna grässlätter med akaciaträd, gröna skogsområden och brusande floder.

På savannen kan man se otroligt vackra soluppgångar, som ger ett helt unikt, gyllene ljus.

Trots att man hittar otroligt vacker natur i Masai Mara är parken framför allt känd för den stora gnumigrationen mellan juli och oktober, då miljontals djur vandrar över naturreservatets slätter.

Under den stora gnumigrationen korsar djuren floderna Mara och Talek. Här ligger glupska krokodiler på lur för att få tag på ett av de många bytesdjuren, och tusentals av djuren överlever inte vandringen genom Masai Mara.

Upplev stora djurflockar:

Okavangodeltats vackra natur i Botswana

Okavango-delta

Okavangodeltat i Botswana är ett frodigt och orört grönt delta, som är hem åt ett fantastiskt djurliv. Naturen får liv av ett nätverk av floder, som strömmar genom deltat.

Deltat är ett av världens största inlandsdeltan och ligger i den annars torra Kalahariöknen. Varje år översvämmas deltat av vatten, som har runnit hela vägen från bergen i Angola till Okavangofloden för att slutligen rinna över sina bredder och ut i deltat.

Deltat ger liv åt ett komplext ekosystem och varje år mellan juli och september migrerar tusentals djur till deltat för att hitta vatten. Periodvis finns nästan hälften av alla Afrikas elefanter i Okavangodeltat, då de migrerar hit för att hitta vatten.

Förutom en fantastisk natur är solnedgångarna i Okavangodeltat förtrollande. Solnedgången reflekteras i områdets floder bakom silhuetterna av träd och kanske en eller annan elefant – en nästan magisk syn.

Deltat är även hem åt 482 olika fågelarter. Du har också goda möjligheter att få se rovdjur som lejon, leoparder, geparder och Afrikas vilda hundar.

Låt dig hänföras av naturen:

Elefanter i Amboseli nationalpark i Kenya

Amboseli

I den södra delen av Kenya hittar du Amboseli nationalpark. Det är en av Kenyas minsta nationalparker, men den bjuder på några av de största upplevelserna.

Det knappt 400 kvadratkilometer stora Amboseli är bland annat känt för att vara hem åt en stor koncentration av elefanter. Cirka 1 000 elefanter lever i parken och Amboseli är därför fortfarande en av de bästa platserna i Afrika att komma riktigt nära elefanthordar. En av orsakerna till att elefanter trivs bra i parken är att smältvatten från Kilimanjaros istäcke flyter under parken och skapar källor, som elefanterna kan bada i.

Parken bjuder även på några fantastiska vyer.

Från Amboseli nationalpark har du t.ex. en fantastisk utsikt över Kilimanjaro. Kanske har du sett den klassiska bilden av Kilimanjaro med elefanter i förgrunden? Den är tagen i Amboseli! Dessutom bjuder parken på några enastående solnedgångar. Föreställ dig silhuetter av elefanter i en disig solnedgång på de dammiga slätterna – den utsikten blir svår att slå!

Se de mäktiga elefanterna:

Oavsett vilket resmål du väljer så bjuder Afrika på fascinerande, enastående och vackra platser.

Om du har frågor om våra resmål, resekategorier eller andra resor är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som kan hjälpa dig att hitta din drömresa till Afrika.

Afrikasafari.se – kom riktigt nära!

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.