Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktNyheter och researtiklarDe fem bästa sevärdheterna i Tanzania

De fem bästa sevärdheterna i Tanzania Posted on:

Lejon i Ngorongoro
Tanzania är en unik pärla. Landet bjuder på flera fantastiska naturupplevelser som du inte får missa. Du kan uppleva exotisk safari, bergsvandring i världsklass, enorma områden med sjöar och vackra, slocknade vulkaner.

Här berättar vi om fem olika sevärdheter som du bara inte får missa i Tanzania.

Läs om de olika upplevelserna nedan.

Safari i Serengeti – Tanzanias mest kända nationalpark

Serengeti Migration

Nationalparken Serengeti är Tanzanias mest kända nationalpark och ett perfekt val om du är ute efter fantastiska safariupplevelser.

Här lever över 70 större däggdjursarter och fler än 500 fågelarter. I nationalparken Serengeti kan du till exempel uppleva ”The Big Five”. Nationalparkens landskap består bland annat av öppna slätter, sjöar och skog.

Bonusinformation: Nationalparken finns med på UNESCO:s världsarvslista, särskilt på grund av att världens största migration av bland annat zebror och gnuer, ”the great migration”, sker här. Det är ett av världens mest imponerande händelser i naturen.

Ngorongoro-kratern – gå på upptäcktsfärd i en slocknad vulkan

Ngorongoro crater

Ngorongoro-kratern är ett måste i Tanzania. Det är ett fantastiskt vackert område som har ett riktigt stort bestånd av bland annat zebror, gnuer, elefanter, lejon, gaseller och flodhästar.

Kratern har en radie på 10 kilometer och blev till från en slocknad vulkan, som kollapsade för mer än 2,5 miljoner år sedan. I dag lever över 50 000 massajer i det vackra naturområdet där det finns allt från sjöar till skog.

Bonusinformation: Kratern är ett naturskyddat område på 8 288 km2. Den unika naturen runt omkring Ngorongoro-kratern finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Nationalparken Tarangire – upplev det mångfacetterade landskapet

Tarangire

Nationalparken Tarangire har fått sitt namn från Tarangire-floden som strömmar genom parken. Under torrperioder lockar floden elefanter, lejon, leoparder och många andra djur att flockas runt parkens enda vattenkälla.

Parken bjuder på ett otroligt varierat landskap, så njut av att uppleva mångfalden med både kuperade landskap, buskiga savanner och träskmarker. Området är kanske särskilt känt för de majestätiska baobabträden.

Bonusinformation: Tarangire är den plats i världen där flest olika fågelarter häckar samtidigt, nämligen 550 olika arter.

Bestig Kilimanjaro – en upplevelse du aldrig kommer att glömma

Kilimanjaro summit

Bestig Kilimanjaro och upplev den unika och vackra utsikten som du får när du äntligen når toppen av Kilimanjaro, och som är värd den hårda vandringen.

Bergsbestigning till toppen, Uhuru Peak, kan till exempel göras via Machame-, Shira-, Lemosho-, Marangu- eller Rongai-rutten. Den sista biten av bestigningen kan göras i fullmånens sken och temperaturen kommer att ligga på -18 till -26 grader beroende på vilken av vandringarna du väljer.

Bonusinformation: Kilimanjaro är med sina 5 895 meter Afrikas högsta berg och det högsta fristående berget i världen.

Solsemester på Zanzibar – avkoppling på kritvita sandstränder

Kiwengwa Beach Zanzibar

Avsluta dina safariupplevelser med en avkopplande resa till det vackra Zanzibar, där du kan få den perfekta solsemestern. Här kan du koppla av på stranden eller i vattnet, där det finns många möjligheter att dyka och snorkla.

Du kan också åka till Stone Town (öns huvudstad), smaka på öns kryddor, uppleva regnskogen och se de röda aporna eller gå på upptäcktsfärd i de små byarna.

Bonusinformation: Ön har en mycket dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare och europeiska upptäcktsresanden, vilka alla har satt sin prägel på ön.

Vill du också uppleva Tanzanias spännande sevärdheter?

Se vårt urval av resor till Tanzania här eller kontakta våra resekonsulter på info@afrikasafari.se eller telefonnummer 021-372 07 99.

Om du är osäker kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta resan för just dig.

Kom riktigt nära med Afrikasafari.se!

Nyhetsbrev arkiv
Topics

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!