• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarNär är det bäst att åka till Zanzibar?

När är det bäst att åka till Zanzibar?

05 March, 2019
Visa alla inlägg

Zanzibar - 3

Njut av den blå himlen, det azurblå havet och de vita sandstränderna med en drink i handen eller gå på upptäcktsfärd i Stone Town på dess slingriga, kryddoftande gator. Det är bara några av de saker du kan uppleva på den tanzaniska ön Zanzibar.

Men när är det egentligen bäst att åka till ön?

Läs här och lär dig mer om klimatet på paradisön.

OBS: Guiden nedan är endast vägledande.

Klimatet på Zanzibar

Zanzibar - 2

Zanzibar ligger i det tropiska klimatbältet och därför är det varmt här året runt.

Det är sommar på Zanzibar när vi har vinter i Sverige. Du kan vänta dig genomsnittliga dagstemperaturer på 25–28 grader och genomsnittliga nattemperaturer på 20–25 grader under hela året. Ön har mellan 7 och 8 soltimmar varje dag.

Så oavsett om det är sommar eller vinter är det semesterväder på Zanzibar.

Torrperiod

Det förekommer två torrperioder på Zanzibar: Den långa, ”kalla” torrperioden och den korta torrperioden med hög luftfuktighet.

  • Den långa torrperioden varar mellan juni och oktober, det vill säga under de svenska sommarmånaderna. Det kan förekomma små, lätta regnbyar men vädret är framför allt soligt.
  • Den korta torrperioden varar mellan januari och februari och då är ön, precis som under sommarmånadernas torrperiod, välbesökt.

De två torrperioderna är perfekta tillfällen för solsemester på Zanzibar. Få välförtjänt avkoppling vid stranden, ta ett dopp i det härliga vattnet eller gå på äventyr under vattenytan. I januari och februari är möjligheterna för snorkling och dykning särskilt bra tack vare det klara vattnet.

Om du är ute efter ännu fler aktiviteter är en kryddvandring på ön en fantastisk upplevelse. Du kan också uppleva Zanzibars historia på en utflykt till Prison Island, där det även lever jättesköldpaddor, eller ta en tur till Stone Town där du bland annat kan uppleva Darajani-marknaden.

Regnperiod

I likhet med torrperioderna finns det även två regnperioder på Zanzibar: en lång och en kort.

  • Den långa regnperioden varar mellan mars och maj. Det är då det regnar som allra mest under året och luftfuktigheten är hög.
  • Den korta regnperioden varar mellan november och december, och regnet kommer ofta i korta och kraftiga skurar som snabbt följs av sol.

Observera att regnperioderna inte innebär att det regnar hela dagarna, varje dag. Du kan fortfarande få tid att njuta av de härliga stränderna på Zanzibar, och ett extra plus är att du får en mer privat upplevelse då det är färre turister här under regnperioderna. I december blir det högsäsong igen med fler besökare.

Ön bjuder även på många andra stora upplevelser de dagar då strandaktiviteter inte riktigt passar. Besök till exempel de persiska baden, nationalmuseet och Beit-al-Ajaib, eller upplev några av Stone Towns andra spännande sevärdheter.

Upplev Zanzibar på de här resorna

På en resa till strandparadiset Zanzibar kan ni vänta er många härliga upplevelser.

Om du är osäker på när du ska resa eller vilken resa du ska välja sitter våra resekonsulter redo att hjälpa dig med att välja den perfekta resan för dig.

Ha en riktigt trevlig resa till Zanzibar!

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.