TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Påskresor i Afrika

2020-01-27  |  uppdaterad: 2024-04-16
Visa alla inlägg

Vill du ha en oförglömlig och upplevelserik påsk?

Res till Afrika och se vad de många spännande resmålen har att erbjuda i april, då påsken ofta infaller.

Vi har valt ut 4 spännande resmål i Afrika.

Läs mer nedan.

Sydafrika i april

Cape Town

Sydafrika är ett fantastiskt safariresmål året runt och har otroligt mycket att erbjuda. Kombinera ett besök i en av världens mest betydelsefulla nationalparker, Kruger nationalpark, med storstadssemester i Kapstaden och få en påsksemester du aldrig glömmer.

I april har våren i Sydafrika precis börjat. Det innebär behagligare, men fortfarande varma, temperaturer i Kruger nationalpark och mycket lite regn. Den här tiden på året är de sydafrikanska floderna och vattenhålen fortfarande fyllda med vatten efter de föregående månadernas regn och därför kan du uppleva ett frodigt och vackert bushlandskap. Med vatten kommer också djur, och djurlivet blomstrar under den gröna vårsäsongen.

Få fantastiska safariminnen i Kruger nationalpark, där du har chansen att få se elefanter, lejon, leoparder, bufflar, zebror och många andra djurarter. Följ med på en härlig game drive och kom riktigt nära det fascinerande djurlivet.

När du är mätt på djur- och naturintryck kan du resa vidare mot Kapstaden, Afrikas äldsta och kanske vackraste stad. I april är temperaturerna i Kapstaden behagliga och det är därför en härlig tid att besöka staden.

Staden är vackert belägen vid foten av det berömda Taffelberget, och det är en upplevelse i sig att strosa runt i staden och njuta av de många intrycken. Du kan bege dig till toppen av Taffelberget, besöka vinlandet kring Kapstaden eller åka till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad.

Vill du tillbringa din påsk på safari och upptäcktsfärd under solig himmel med behagliga temperaturer? Då ska du resa till Sydafrika i påsk.

Tillbringa din påsksemester i Sydafrika:

Botswana i april

Botswana

Botswana bjuder på helt fenomenala upplevelser året runt, och april är inget undantag. Om du vill uppleva vackra solnedgångar, varma temperaturer och ha möjlighet att se fascinerande djurarter så ska du absolut resa till Botswana i påsk.

I april har torrperioden precis startat i Botswana och det är en härlig månad att besöka området i. Du kan förvänta många sköna soltimmar, en oftast molnfri himmel och en praktiskt taget regnfri vistelse. Dagstemperaturerna ligger på omkring 30 grader och nattemperaturerna på omkring 15 grader så du får också en behaglig temperatur att sova i.

Du kan inte resa till Botswana utan att passera Okavangodeltat, som är en av Afrikas allra vackraste platser. I april är deltat fortfarande frodigt och grönt efter regnperioden, och det finns vackra träd och högt, grönt gräs så lång ögat kan nå. I april inleds antilopernas fortplantningsperiod och hanimpalorna påbörjar sin kamp om honornas gunst. Det innebär också att rovdjur håller sig i närheten i hopp om att kunna sätta tänderna i ett däggdjur.

Res vidare mot Chobe nationalpark och upplev en varierad natur tack vare Chobefloden och parkens olika ekosystem. I torrperioden torkar vattenhålen över hela Botswana ut. Det innebär goda möjligheter att se en mängd olika djur, som rör sig mot Chobefloden. Du kan bland annat få se upp till 50 000 elefanter samlas vid flodkanten för att släcka sin törst.

Vill du uppleva vilda djur och en alltjämt frodig natur? Tillbringa din påsksemester i Botswana och berikas med nya upplevelser.

Tillbringa din påsksemester i Botswana:

Victoriafallen i april

Victoria Falls

Brusande vattenfall, frodig regnskog och ett äventyrligt samspel mellan naturens krafter. Det är vad du kan förvänta dig av ett besök till Victoriafallen. Om du vill imponeras av spektakulär natur ska du tillbringa din påsksemester vid Victoriafallen.

Victoriafallen ligger i närheten av Chobe nationalpark i Botswana och det passar därför perfekt att kombinera din påsksemester med en resa till detta resmål.

Vattenfallet breder ut sig över 1,7 kilometer, vilket gör det till ett av världens största. Varje sekund väller mer än 1 000 kubikmeter vatten ner i djupet, för att sedan skjuta flera hundra meter upp i luften igen. Detta har gett vattenfallet det lokala namnet ”Mosi-oa-Tunya”, vilket betyder ”den dundrande röken”.

I april har torrperioden vid Victoriafallen precis börjat och det innebär i allmänhet mindre regn och varma temperaturer. Området vid Victoriafallen är fullt av sevärdheter, spännande aktiviteter och fjärilar i magen. Du får inte gå miste om en promenad runt vattenfallet och i synnerhet över Knife Edge Bridge – detta är en oförglömlig upplevelse. På bron har du en enastående utsikt över vattenfallet och kan komma riktigt nära ett av naturens underverk.

Om du vill se det vilda vattenfallet från ovan har du möjlighet att boka en helikoptertur du sent kommer att glömma.

Var beredd på att uppleva fantastisk och hejdundrande natur under en spännande resa till Victoriafallen i påsk.

Tillbringa din påsksemester vid Victoriafallen:

Tanzania i april

Tanzania

Tanzania är färgrik, swahilisk kultur och ett tillmötesgående, vänligt folk. Landet har inte det allra bästa vädret över påsken, men du har fortfarande riktigt goda möjligheter att se afrikanska djur och spara lite pengar som följd av det är lågsäsong.

I april är den ”stora” regnperioden i full gång i Tanzania. Det kan förekomma kraftiga skyfall, men de bidrar bara till att friska upp luften.

För många är april och denna säsong faktiskt en favorittid att besöka Tanzania och resa på safari, trots regnet. Parkerna är ofta inte lika välbesökta och överfulla – av människor. Djur finns det gott om. De utnyttjar nämligen det faktum att vattentillförseln i parkerna är god. Eftersom naturen är frodig och grön kan det vara svårare att få syn på rovdjur och däggdjur, men det finns fortfarande många av dem.

Ett besök till Serengeti är en självklar upplevelse när du reser till Tanzania. Serengeti är Tanzanias äldsta nationalpark och breder ut sig över mer än 14 500 kvadratmeter. Det är inga problem att åka på safari i april, förutsatt att du är medveten om att det kan komma kraftiga skyfall. Eftersom det är lågsäsong är det också färre besökare, vilket ger dig en mer intim safariupplevelse. I den södra och sydöstra delen av Serengeti finns det många öppna vidder, där du har god möjlighet att se djur trots regnperioden.

Serengeti – och Tanzania generellt – har ett av de största bestånden av djurliv i Afrika så om du hoppas få uppleva The Big Five, det vill säga lejon, noshörning, buffel, elefant och leopard, så är det hit du ska resa.

Reser du till Tanzania i slutet av mars eller början av april börjar de stora flockarna av gnuer att vandra norrut för att hitta färsk föda och det kan vara en spektakulär upplevelse. Detta fenomen går under namnet ”The Great Migration”.

Vill du få en fantastisk och intim safariupplevelse full av djurliv ska du resa till Tanzania i påsk.

Tillbringa din påsksemester i Tanzania:

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär