TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarFem saker att göra i Kapstaden när det regnar

Fem saker att göra i Kapstaden när det regnar

2019-02-21
Visa alla inlägg

regn i Kapstaden

Kapstaden är en fantastisk storstad där upplevelserna står i kö – även om det regnar.

Kanske förknippar du en semester i Kapstaden med vandring på Taffelberget, besök vid Kapudden och andra klassiska sevärdheter, men Kapstaden har även många härliga inomhusaktiviteter om vädret trilskas.

Få inspiration till 5 spännande inomhusaktiviteter för regniga dagar i Kapstaden.

1. Besök spännande museer

slave lodge

Kapstaden har ett antal spännande museer inom konst och historia som är perfekta att besöka när det regnar.

South African Museum

På Sydafrikas nationalmuseum får du en spännande inblick i landets naturhistoria.

Museet har en stor samling med inte mindre än 1,5 miljoner arter som har stor betydelse för naturvetenskaplig forskning. Du kan till exempel uppleva afrikanska dinosaurier, fossiler från insekter och föremål från de första människorna i Sydafrika, vilka är många, många tusen år gamla. Men museet ställer även ut fisk som fångats under den senaste veckan.

Gå på upptäcktsfärd i den spännande naturen och lämna museet med ännu mer kunskap om vår fantastiska värld.

Zeitz Museum of Contemporary Art Africa

Oavsett om du är konstintresserad eller inte så är Zeitz Museum of Contemporary Art Africa väl värt ett besök.

Det fantastiska museet ställer ut den bästa afrikanska konsten som finns på mer än 6 000 kvadratmeter fördelat på 9 våningar. Museet är faktiskt det största i världen för afrikansk konst. Här finns både permanenta och tillfälliga utställningar.

Själva museet ligger i en gammal spannmålssilo från 1921 vid Victoria & Alfred Waterfront.

Iziko Slave Lodge

Du kan också lära dig massor om Sydafrikas slavhistoria på Iziko Slave Lodge. Själva museibyggnaden har mycket att göra med slavhistorien i Sydafrika.

Byggnaden är en av de äldsta byggnaderna i Sydafrika och dateras tillbaka till år 1660. Tidigare utgjorde museet ett hem för 1 000 slavar, varav ca 20 % dog varje år. Byggnaden har bland annat också fungerat som fängelse, postkontor och domstolsbyggnad. Huset låg även praktiskt till för slavhandlarna när det pågick slavhandel på Spin Street som ligger runt hörnet av museet.

2. Smaka på vin i Kapstadens vindistrikt

Wine tasting
Sydafrika är världskänt för sin vinproduktion – till exempel signatursorten Pinotage som är en blandning av Pinot Noir och Hermitage. Kapstadens vindistrikt är en av de bästa platserna att åka på vinprovning.

Det finns flera vinodlingar i och runt Kapstaden.

Groot Constantia

Kapstadens vintraditioner började i vackra Constantia som är en förort till Kapstaden. Här finner du vidsträckta vingårdar omgärdade av vinodlingar och berg.

Du kan till exempel besöka områdets äldsta vingård, Groot Constantia, där du kan smaka på utsökta viner som gården har specialiserat sig på att tillverka under de senaste 300 åren.

Stellenbosch

I Stellenbosch finns fler än 200 olika vinproducenter.

På en vintur hit kan du till exempel besöka en vingård och få en rundvandring i vinkällaren och bli bjuden på några smakfulla droppar. Vinprovningen kombineras på vissa platser med olika goda ostar som fulländar den trevliga stämningen.

Paarl

Du kan även uppleva det vackra vinområdet Paarl som också kommer att förgylla din dag med en utsökt vinprovning.

Men utöver fantastiskt vin finns det även historiska upplevelser i staden. Paarl är nämligen den sista platsen där Nelson Mandela satt fängslad.

3. Shop´til you drop

Victoria Wharf

Kapstaden är ett mecka för dig som älskar att shoppa.

I staden kan du hitta flera shoppingcenter samt ett antal spännande marknader där det finns goda chanser att göra ett kap.

Canal Walk Shopping Centre

I Kapstaden ligger shoppingcentret Canal Walk, som är det tredje största shoppingcentret i Afrika.

Canal Walk bjuder på 400 butiker och 50 restauranger så shoppingmöjligheterna är nästintill oändliga.

I centret finns både internationella och lokala varumärken och du kan köpa allt från en kopp kaffe till juveler.

Victoria Wharf Shopping Centre

Vid Victoria & Alfred Waterfront ligger Victoria Wharf Shopping Centre där du kan utforska de fler än 450 olika butikerna som säljer allt mellan himmel och jord.

Köp till exempel hantverk som är tillverkat av lokalbor eller få en välförtjänt bit mat. I centret finns även vanliga butiker där du kan köpa kläder från internationella märken.

Bay Harbour Market

I en övergiven fabrik i Hout Bay ligger Bay Harbour Market där du kan köpa souvenirer, sydafrikanska hantverk, vintagekläder, antikviteter och mycket mer. På Bay Harbour Market kan inte vem som helst få ett stånd och därför kan du hitta mer kreativa och spännande fynd här.

Marknaden är öppen fredag eftermiddag och under helgen.

4. Ät gott på Kapstadens matmarknader

matmarkeder

Förutom massor av fantastiska restauranger bjuder Kapstaden på riktigt många matmarknader där maten är färskt lagad av lokala råvaror.

Neighbourgoods Market
Besök helgmarknaden Neighbourgoods Market, som ligger i hjärtat av Woodstock-området och är en av de bästa marknaderna i Kapstaden.

Varje lördag säljer lokala bönder sina råvaror på marknaden. Du kan till exempel köpa grönsaker eller läcker lunch i ett av de 100 stånden.

V&A Food Market, Table Bay

På Victoria & Alfred Waterfront ligger ett gammalt maskinhus i tegel som är omgjort till en sjudande matmarknad med 50 olika matbodar.

Marknaden har öppet varje dag och du kan stilla hungern här med läckra vegetariska curryrätter, tandoorikyckling och mycket annat. Du kan också sätta tänderna i mer exotiska specialiteter som zebra, krokodil eller vårtsvin.

City Bowl Market

Varje torsdag 16.30–20.30 kan du köpa din middag från City Bowl Markets över 30 olika stånd som säljer mat från världens alla kök.

Kanske en gourmetkorv eller argentinska empanadas? Om du gillar sötsaker finns det även små desserter och godis.

City Bowl Market har ett stort och varierande utbud av maträtter, så det finns säkerligen något för alla smaker!

5. Gå på upptäcktsfärd i en helt annan värld

aquarium
Om du inte tycker om klassiska museer finns det en lång rad sevärdheter som är perfekta en regnig dag.

Åk till ett fågelland

Tycker du om fåglar är det nästan ett måste att åka till World of Birds.

Det finns fler än 3 000 fåglar och andra smådjur i den 4 hektar stora parken. De många fåglarna är fördelade på 400 olika arter och du kan uppleva dem på någon av de omkring 100 olika rundturerna i parken.

World of Birds är en av de största fågelparkerna i världen och den största i Afrika. Parken är öppen alla dagar 9–17.

Upplev fjärilar i Butterfly World

Nära Kapstaden ligger Butterfly World, som är ett 1 000 kvadratmeter stort växthus där det finns tusentals fantastiska och exotiska fjärilar från hela världen.

Varje vecka importerar de 500–800 fjärilspuppor från Malaysia, Kina, Costa Rica och Filippinerna.
Förutom fjärilar finns det även andra exotiska djur i Butterfly World, däribland fåglar, reptiler och spindlar – och alla lever tryggt i glasterrarier.

Du kan också gå en tur i Butterfly Worlds trädgård där det finns lösgående änder, getter, höns och surikater. Om du reser med små barn är en promenad i trädgården perfekt eftersom barnen har möjlighet att mata vissa av djuren.

Kom nära inpå livet under vattnet

Om du älskar livet under havets yta ska du besöka Two Oceans Aquarium.

Afrikas spets ligger ut mot två hav – Indiska Oceanen och Atlanten – och dessa döljer fantastiska skapelser som du bland annat kan se i akvariet. Du kan till exempel testa att dyka bland stingrockor och räddade sköldpaddor, undersöka livet under vattnet i ett mikroskop eller uppleva härliga pingviner.

Du kan också se när personalen matar pingvinerna med räkor eller fisk och berättar om deras liv och vanor.

Kort sagt kan du få en fantastisk upplevelse i akvariet.

Upplev Kapstaden på dessa resor

Kapstaden bjuder på stora upplevelser vare sig regnet faller eller solen skiner. Så oavsett väder finns det unika upplevelser för alla smaker i den här fascinerande staden.

Om du har några frågor eller om du vill höra mer om våra resor till Sydafrika får du gärna kontakta våra resekonsulter.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär