TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Sydafrika: En oförglömlig resa

Reseberättelse från Sydafrika: En oförglömlig resa

2016-12-05
Visa alla inlägg

Läs resebrevet från Mette och Martin, som var på vår resa ”Safariresa till Sydafrika & Kapstaden” i 2016

Vi har nu kommit tillbaka från Sydafrika, men vi har fortfarande fjärilar i magen. Resan var full av fascinerande upplevelser som vi kommer att minnas för livet!

Pestana

Redan när vi ankom till Pestana Kruger Lodge, fick vi inte bara ett varmt välkomnande av den härliga personalen, utan även av elefanter, flodhästar, impalor, babianer och krokodiler. Vi hade svårt att tro våra ögon – men de vilda djuren som vi annars bara har sett på Zoo och på TV gick fritt precis utanför vår altan. Det här var vad man kan kalla ”A room with a view”!

Redan under den första dagen träffade vi på safarins superstjärnor

Lejon

Därefter följde ett par äventyrliga dagar i den vackra sydafrikanska naturen, där vi bokstavligt talat upplevde livet i bushen på främsta parkett – både till fots, där vi bland annat lärde oss tolka djurspår, och i farten i en jeep, som närmast liknande en amfiteater, så att alla i bilen skulle ha den perfekta utsikten.

Och wow vilken utsikt! Kruger National Park visade sig vara ett riktigt eldorado för vilda djur. Redan under den första dagen träffade vi på safarins superstjärnor: ”The Big Five” – lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel. Vår guide var riktigt bra på att hitta djuren och hennes imponerande kunskaper och smittsamma humor gjorde upplevelsen både intressant och underhållande!

Elefanter

Det mest fascinerande var att man kunde betrakta djuren i sitt naturliga tillstånd på så nära håll. Vi såg bland annat en lejonmamma med sina ungar när de delade på ett vildsvin; vi stannade ett par meter från två betande noshörningar, så pass nära att vi kunde höra på deras grymtanden; och vi stötte på en stor flock elefanter där en liten unge trippade runt och fick oss alla att bryta upp i ett leende. Och sedan fick vi alla hjärtat i halsgropen när vi kom ansikte mot ansikte med en stor lejonhanne som brölade så högt att det måste ha hörts på flera kilometers håll!

Alla våra drömmar om en oförglömlig resa gick i uppfyllelse

Kapstaden

Finalen på resan blev ett par härliga dagar i Kapstaden, som med rätta anses vara världens vackraste storstad. Vi blev helt till oss av de många spektakulära naturscenerna – majestätiska berg, vackra stränder och blomstrande trädgårdar, som fick oss att misstänka att moder natur hade varit särskilt givmild på de här breddgraderna!

Utöver det är stadens historia ett spännande kapitel i sig självt. Vi besökte bland annat Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år. Här visades vi runt av en tidigare fånge, vars personliga berättelse gjorde det hela ännu mer tankeväckande. Med hans ord gick fängelset från att vara ”blott” en historisk kuliss till ge oss en känsla av hur det måste ha varit att ha suttit fänglad och isolerad på den här råa och barska ön.

Tusen tack till alla Afrikasafaris härliga, häftiga, roliga och professionella medarbetare, som verkligen såg till att alla våra drömmar om en oförglömlig resa gick i uppfyllelse!

Mette och Martin

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär