TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Tanzania: En upplevelse för livet

Reseberättelse från Tanzania: En upplevelse för livet

2016-11-05
Visa alla inlägg

Nedan kan du läsa resebrevet från vår kollega Richard, som var i Tanzania i 2016

zebror
Om du vill åka på en fantastisk safari i Afrika kan jag rekommendera 9-dagarssafarin som TourCompass erbjuder.

Under resan fick jag besöka Tarangire nationalpark, Serengeti nationalpark, Ngorongorokratern och Lake Manyara nationalpark, vilket överträffade alla mina förväntningar.

En av de mest spännande dagarna på min resa var dagen då vi åkte från Highview Hotel till Ikoma Wild Camp. Den dagen besökte vi ett lokalt barnhem, beundrade Ngorongorokratern från en utsiktsplats, besökte en massajby och åkte på en kort game drive i Serengeti nationalpark.

Det första stoppet var på det lokala barnhemmet Shalom, där det bor 68 barn i åldrarna 8 månader till 18 år. Barnhemmetär välorganiserat och ligger i ett stort område där barnen har gott om plats att leka på. Alla barn går i skolan och barnhemmet satsar på att bli helt och hållet självförsörjande (de odlar grönsaker, har massor av kycklingar och sju mjölkkor). Det var fantastiskt att se att det finns bra barnhem i världen. Lämna gärna ett bidrag till barnhemmet om du har planer på att göra en resa som min och vill besöka ett barnhem. Du kan bland annat donera saker som kläder, skor, godis, leksaker, mat (t.ex. mjölkersättning) med mera. Dessa saker behövs alltid på barnhem och är en uppskattad gåva.

Massajer, safari och lejonungar

Masai

Efter vårt korta besök begav vi oss till en utsiktspunkt vid Ngorongorokratern (utsikten över kratern är fantastisk) och sedan till en massajby. Jag har alltid varit nyfiken på hur massajfolket lever i sina små byar och hyddor. Efter en välkomstceremoni med sång och dans gick vi in i byn och fick en rundtur av en massaj. Det var imponerande att se hur hyddorna var byggda, hur de såg ut på insidan och var man lagar mat och sover i dessa små hyddor. Självklart köpte jag några handgjorda pärlarmband. De satte priset väldigt högt och jag var tvungen att använda alla mina förhandlingskunskaper (som inte är särskilt bra). Men jag lyckades få ner priset till det jag hade tänkt mig. Jag var tvungen att vara ganska tuff, men utan att förolämpa massajerna. Jag tror att även massajerna blev nöjda till slut.

Lejon och lejon ungar

Vårt besök i massajbyn tog en timme och därefter bar det iväg till Serengeti nationalpark och vår första game drive i parken. Det här var dagens grädde på moset. Jag hade inte några förväntningar inför vår första game drive eftersom den bara var två timmar lång, men jag är fortfarande överväldigad. Jag tror att vi var på rätt plats vid rätt tid den dagen. Förutom en lejonflock med ungar vid vägkanten såg jag också en leopard i ett träd. Även leoparden var i närheten av vägen så vi fick se den på riktigt nära håll och fick fantastiska bilder och filmer. Den upplevelsen kommer jag att bära med mig resten av mitt liv.

Mina topp 5 på resan

leopard

Efter en dag fylld av spännande upplevelser körde vi till Ikoma Wild Camp, ett fantastiskt läger precis utanför Serengeti nationalpark. Där kunde jag vila ut och ladda batterierna inför ännu fler fantastiska dagar.

Den här resan är helt otrolig – man kan aldrig förutse vad som kommer att hända. Det är väldigt svårt att sätta ord på känslorna man upplever under en sådan här resa.

Det enda jag kan säga är att det är en upplevelse för livet!!!

Min topp 5-lista:

  • Serengeti nationalpark
  • Ngorongorokratern
  • Tarangire nationalpark
  • Besök i en massajby
  • The Big 5

Richard, TourCompass