• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Chobe, Victoriafallen och Kapstaden

Reseberättelse från Chobe, Victoriafallen och Kapstaden

20 May, 2019
Visa alla inlägg

April 2019 var Marie från Afrikasafari.se på vår 3-i-1-resa till Victoriafallen, Botswana och Kapstaden. Läs om hennes upplevelser nedan.

Chobe

Den här gången gick turen till Chobe nationalpark i Botswana, Victoriafallen på Zambiasidan och slutligen Kapstaden i Sydafrika.

Jag har varit på safari på många olika platser i Afrika, men denna kombination av både safari, fantastiska naturupplevelser och storstadssemester var ny för mig. Det var därför jag och min kollega flög mot okänt land med förväntansfull glädje.

Vi startade i Botswana, där vi skulle genomföra safaridelen av resan. Från flygplatsen körde vi i cirka tio minuter, sedan var vi framme på vårt hotell. Har man varit i Afrika tidigare så vet man att tio minuters bilresa är ren lyx.

Chobe Marina Lodge

Chobe Marina Lodge ligger vackert placerad nere vid Zambezifloden så det var en härlig syn som mötte oss när vi kom in till receptionen.

De följande par dagarna åkte vi på safari både på land och på vatten – och det är just det som gör Chobe till en enastående upplevelse. Det är verkligen fantastiskt att man på morgonen kan se djuren långsamt vakna upp, för att på eftermiddagen se djuren från vattensidan då de försöker svalka sig efter en varm dag.

Victoriafallen

Vidare till Zambia och Victoriafallen. Det tog ungefär en timme att åka från hotell till hotell. Och Victoriafallen är verkligen en upplevelse. Jag vet inte vad jag hade föreställt mig, men det överträffade alla mina förväntningar. Det är inget mindre än en gripande upplevelse, som man är skyldig sig själv att uppleva minst en gång i livet. Jag kände mig otroligt lyckligt lottad när jag stod på randen av ett av världens underverk.

vindrueranker

Resan avslutades i Kapstaden, där jag hade varit tidigare så jag visste vad som väntade mig – Kapstaden är aldrig en besvikelse och inte heller den här gången. Det var det perfekta sättet att avsluta semestern på, med shopping och vinprovning. Kapstaden är den perfekta blandningen av naturupplevelser i världsklass, historiska höjdpunkter och avkopplande upplevelser.

Marie, Afrikasafari.se

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.