TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Mauritius: Mauritius är mer än bara sol och bad

Reseberättelse från Mauritius: Mauritius är mer än bara sol och bad

2016-12-05
Visa alla inlägg

Nedan kan du läsa resebrevet från vår kollega Pernille, som var i Mauritius 2016:

Mauritius cykeltur 2

Väljer du en resa till Mauritius kan du se fram emot en semester med fantastiska hotellanläggningar, utmärkt service, massor av sol, vackra stränder och härligt badvatten.

Men det är inte det enda som ön har att erbjuda. Det finns otaliga möjligheter till utflykter, en av mina favoriter är en guidad cykeltur, på elcykel.

Vi cyklade i området omkring Chamarel, som ligger vid Black River Gorges National Park, på den sydvästra delen av Mauritius.

Vi blev upphämtade på hotellet och körda till startplatsen där vi också fick våra cyklar och hjälmar utprovade. Innan avfärd fick vi också prova på hur vår “hjälpreda” (elmotorn) fungerade.

Mauritius vattenfall
Det var nämligen elcyklar, vilket gjorde bergcyklingen till en lätt match. För den som önskade att bränna lite extra kalorier, fanns dock möjligheten att enkelt koppla bort motorn.

Turen varade i ca 4 timmar och vi cyklade ca 25 km allt som allt.

Första stoppet var vid Chamarel Falls. Chamarel Falls sträcker sig mer än 100 meter ner mot en vacker bakgrund av skog och berg och efter en kort promenad har man en fantastisk utsikt mot vattenfallet.

Upp på cyklarna igen för vidare färd mot Seven Colored Earth. Seven Colored Earth är ett geologiskt fenomen som uppstått genom erosion av vulkanisk sten. Det är ett relativt litet område med sanddyner som skiftar i sju olika färger, därav namnet. Ett kort stopp, men man fascineras av de böljande och mångfärgade sanddynerna som kan liknas vid ett månlandskap.
Mauritius5

Efter en kort paus och en god kopp kaffe så bär det av på cykeln igen och nu bär det av neråt.
Vi susar förbi det vackraste landskap av gröna sockerrörsfält, ananasfält och bougainvillea växter, genom små byar och vidare ner mot kusten.
Vi cyklade längs med vattnet, mot Chales Telfairs gamla slott som är i typisk kolonialstil. Slottet är idag restaurang, omgivet av en stor och vacker trädgård.
Cykelturen avslutades vid en gammal sockerfabrik, där vi bjöds på ett glas svalkande citronsaft,vart efter på vår chaufför körde oss tillbaka till hotellet.

Pernille, TourCompass