• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Tanzania: Med luftballong över Serengetislätten

Reseberättelse från Tanzania: Med luftballong över Serengetislätten

25 November, 2019
Visa alla inlägg

I september 2019 reste våra två kollegor Anne Mette och Louise på studieresa till Tanzania och Zanzibar. Ballongsafarin är en av deras många minnesvärda upplevelser!

Ballong safari

Solen stiger försiktigt upp i horisonten och skiner i vackra orangeröda färger. Luften är sval, men det råder en förväntansfull spänning och glädje mellan oss som står och ser på ballongen, som fylls med luft. Känslan av att glida över savannen är magisk. Luften är sval, det är lugnt och stilla och djuren passerar under oss närmast omedvetna om åskådarna ovanför dem. Vi får en helt annan syn på savannens landskap och dess imponerande djurliv.

Serengeti, Zebror

Vi gick upp tidigt och åkturen till ballongplatsen skedde i mörker. Det var faktiskt så mörkt att vi inte ens märkte den betande flodhästen i vägkanten förrän guiden stoppade bilen. Utöver det såg vi inte många djur, men det gör inget. När vi väl är uppe i luftballongen ser vi en otrolig mångfald, som inleds med en smygande hyena. Vi kan höra flodhästarnas grymtanden innan vi kommer fram till floden. De ligger tätt intill varandra och ser ut som stora stenar.

utsikt över serengeti

Stillheten är helt fantastisk ovanför Serengetislätten. Då och då avbryts lugnet av ljudet då ballongen blåses upp. Vi snurrar försiktigt runt så att alla i korgen kan se djuren. Alla håller ögonen öppna och njuter av de vackra färgerna som soluppgången sprider över landskapet. Vi viskar varje gång vi upptäcker ett djur, och stillheten är ett välkommet avbrott mot de skumpiga och dammiga jeepturerna från förr.

Serengeti, lejon

Höjdpunkten kommer då vi hör lejon därute. Vi kan inte se något på grund av ett stort träd, men alla står förväntansfullt beredda med kameror och kikare. Så fort vi har passerat trädet ser vi tre hanlejon i full gång med att äta upp en dräpt zebra. Honorna och ungarna står tålmodigt och väntar kring de högljudda hanlejonen. En otrolig syn så tidigt på morgonen.

Ballong safari, frukost

Vår engelska kapten styr oss tryggt förbi termitbon och träd, och landningen är lugnare än förväntat.
Efter landningen väntar ett härligt glas champagne mitt ute på Serengeti innan vi kör mot frukosten. Under ett högt träd fullt med fågelbon har det dukats upp med grön duk, tallrikar och bestick på tre långbord. Serveringspersonalen står beredd med en komplett engelsk frukost, som vi avnjuter i de natursköna omgivningarna. Och champagnen flödar!

Anne Mette & Louise, ballong safari
Vi skålar för en lyckad morgon med nya upplevelser och ännu fler djur – vi lär aldrig glömma de där lejonen! Det var en extravagant morgon och en upplevelse som vi alltid kommer att bära med oss.

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.