• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Sydafrika: Tack för en bra resa

Reseberättelse från Sydafrika: Tack för en bra resa

06 December, 2018
Visa alla inlägg

Nedan kan du läsa ett resebrev som Anne, vår reseledare i Afrika, har fått från Henning som var i Sydafrika i november 2018.

hornbill

Hej Anne

Jag, min hustru Susanne och våra 4 vänner som deltog i safari häromveckan vill tacka för upplevelsen.

Safarin var en riktigt stor upplevelse – särskilt för de två bland oss som var på sin första safari, men även för oss inbitna safariresenärer som har varit på 6 safariresor i Afrika.

De oundvikliga utmaningarna på den långa resan är mödan värda när man får bra upplevelser, vilket vi fick på den här resan. Även den långa resan från Johannesburg till lodgen blev lite av en upplevelse. Vi stannade på en ”rastplats” med ett helt zoo – både på dit- och hemvägen.

flodhäst

Lodgen fungerade perfekt och låg fantastiskt vackert vid floden – och det kan väl knappast finnas en större upplevelse än komma in på sitt rum, gå till fönstret och altanen och se flodhästar och en hel flock elefanter.

Det var trevligt att bo på lodgen, allt fungerade som det skulle, det var rent och städpersonalen städade på rummen varje dag.

Restaurangen var bra även om rätterna var lite enformiga, men det är vi vana vid i Afrika – det är inte så mycket variation. Ett plus är att det fanns ett härligt salladsbord varje kväll – så det finns inte heller här något att klaga på. Härlig frukost och bra service från personalen.

Det ska dessutom tilläggas att informationen före och under resan är fantastisk och det var härligt att få mejl från dig (reds. anm.: Anne från Afrikasafari.se) några dagar före ankomst med information om olika saker.

Själva vistelsen blev något utöver det vanliga. Jag har ofta sagt att jag vill se vildhundar och andra unika djur och på den första safarin hade vi knappt kommit in i Krugerparken innan vi såg en flock på 10–12 vildhundar – FANTASTISKT.

vildhund

Vi hade sån tur att vi fick se leoparder varje och en dag fick vi till och med se en hona med två ungar. Vi fick se en rad olika fåglar, däribland hornkorp, stridsörn och sist men inte minst fläckuven och den mycket sällsynta kapfrankolinen utöver de vanligare arterna.

Min förhoppning om att se de små antiloperna blev också uppfylld. Utöver de vanligare som kudu, gnu och självklart impala såg vi stenbock, buskbock, klippspringare och dykarantilopen. Vi fick dock bara en glimt av sabelantilopen hos Boulders.

dik dik

Vi upplevde de stora safaridjuren som elefant, noshörning (som det fanns många av), flodhäst, buffel och giraff –  samt de små som mungo och dvärgmungo – man kan knappt önska sig mer.

En sorglig syn var dock de många elefanterna och deras förstörelse av parkens miljö, som bidrar till att tränga undan andra djur. Jag hoppas att det inom en snar framtid vidtas åtgärder mot detta för att bibehålla parken.

Sammanfattningsvis var resan fantastisk och vi vill tacka så mycket.

Vi planerar att göra en ny resa nästa år som ska gå till Tanzania och Ngorongoro-parken.

Med vänlig hälsning från nöjda gäster

Susanne och Henning Pust

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.