TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Zambia: Victoriafallen

Reseberättelse från Zambia: Victoriafallen

2019-08-09
Visa alla inlägg

I april 2019 åkte vår resekonsult, Pernille, på en fantastisk resa till Victoriafallen, Botswana och Kapstaden. Här kan du läsa om hennes upplevelser vid Victoriafallen.

Victoriafallen

I april åkte min kollega Marie och jag på en fantastisk resa till Afrika.

Resan bjöd bland annat på stopp vid Victoriafallen. Det var en storslagen upplevelse och absolut inte mitt sista besök dit.

Vi bodde på Avani Victoria Falls Resort, som ligger perfekt i förhållande till vattenfallet. Det tar bara 5 minuter att gå dit från hotellet, och när man bor på Avani har man gratis entré till nationalparken.

Det innebär också att man kan gå dit flera gånger och en tidig morgontur rekommenderas varmt. När man bor på Avani befinner man sig på den östra sidan av fallet och här ser man de vackraste regnbågarna vid soluppgång.

Victoriafallen 2

Vi gick ner till Victoriafallen redan den dagen vi kom. Ingen av oss hade några stora förväntningar, men vi blev båda imponerade av denna vilda, vackra och överväldigande upplevelse som mötte oss.

David Livingstone “upptäckte” vattenfallet 1855 och gav det namnet Victoriafallen efter drottning Victoria.  De lokala gav det namnet Mosi-oa-tunya, vilket betyder “the smoke that thunders”.

Logiken bakom detta namn var uppenbar när vi stod framför det flera hundra meter höga vattenfallet och upplevde vattnets dånande och det stänkande vattnet, som gjorde oss genomblöta.

Man kan låna regncaper på Avani och det rekommenderar vi verkligen att man gör 😊

Pernille

Runtom Victoriafallen finns det flera utsiktsplatser och de är alla väl värda ett besök.

Zambezifloden står som högst mellan februari och juni, då 5 miljoner kubikmeter vatten forsar fram över kanten varje minut. Därför är detta en perfekt tidpunkt att resa dit, om man vill uppleva fallet när är som mest imponerande. Victoriafallen står med på UNESCOS världsarvslista. Det är över 1,5 kilometer brett och faller 108 meter på det högsta stället.

Pernille, TourCompass