• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklar10 resmål du måste besöka 2019

10 resmål du måste besöka 2019

10 December, 2018  |  uppdaterad: 27 January, 2020
Visa alla inlägg

10 destinationer

(Ska du resa under 2020? Se våra förslag på resmål 2020)

Drömmer du om att resa?

Ska 2019 bli året då du kan bocka av ytterligare ett resmål på din lista?

Om du drömmer om att uppleva fantastiska resmål på andra sidan jorden – i Afrika, Latinamerika och Asien – då är det kanske nu det är dags?

Nedan hittar du våra 10 förslag på resmål du måste besöka 2019 – från Afrikasafari.se och våra systerföretag Asiatours.se och Lamatours.se.

Tanzania – safari, bergsbestigning och ändlösa stränder

Serengeti

Tanzania är ett unikt östafrikanskt safariresmål.

Här hittar du till exempel Serengeti nationalpark, som har ett av världens äldsta ekosystem och den unika Ngorongoro-kratern, som har ett varierat och koncentrerat djurliv.

Om du drömmer om bergsbestigning är Tanzania en perfekt plats att åka till. Här kan du bestiga Kilimanjaro, Afrikas högsta berg och världens högsta fristående berg – den ultimata utmaningen.

I Tanzania kan du också avsluta din safariresa eller din bergsbestigning på den fantastiska ön Zanzibar: kritvita stränder, goda drinkar och massor av lyx. Vad kan man mer begära? Vad sägs om en dag med kulturella inslag? Även det har ön att erbjuda, då Stone Towns labyrintiska gator döljer unika, historiska sevärdheter.

Bästa besökstiden: Den bästa besökstiden beror på vad du vill uppleva. Klimatet på Kilimanjaro är lite annorlunda än i exempelvis Serengeti nationalpark. Generellt kan du dock förvänta dig att Tanzania är ett bra land att resa i året runt: Från november till mars finns det fler djurungar än annars i Serengeti, och i slutet av maj till juli kan du uppleva den stora migrationen på nära håll.

Brasilien – charm och naturlig skönhet

Rio de Janeiro

Brasilien är ett av Sydamerikas mest besökta resmål och landet har fantastiska sevärdheter från norr till söder.

Upplev Brasiliens charm på nära håll i storstaden Rio de Janeiro, som sjuder av liv och glada dagar. Storstaden har flera sevärdheter – ett måste är till exempel Kristusstatyn, som står och vakar över staden från toppen av berget Corcovado. Om du kommer i februari är det helt omöjligt att inte delta i karnevalen.

Om du tycker om djur och vacker natur ska du besöka Amazonas, som är världens största regnskog, eller Pantanal, som är ett av världens största våtmarksområden och där du bland annat kan uppleva kapybaran – världens största gnagare. Ta också en tur till Igazúfallen – ett av världens största vattenfall – som ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Här kan du verkligen känna naturens styrka för full kraft.

Bästa besökstiden: Brasilien kan besökas året runt, men landets klimat påverkas i hög grad av landets storlek. Brasilien ligger i flera klimatzoner och därför skiljer sig vädret mycket, beroende på om du besöker norr eller söder.

Japan – en smältdegel av traditioner

Kyoto

Om du vill uppleva Japan innan OS på allvar intar gatorna i Tokyo 2020, är 2019 en perfekt tidpunkt att besöka landet. Japan är olikt andra asiatiska länder och den japanska kulturen kommer utan tvekan att både överraska och locka dig.

Här får du ett land, som är en smältdegel av uråldriga, fascinerande asiatiska traditioner och storstadens tempo och modernitet.

Du kan till exempel uppleva de spännande kontrasterna i huvudstaden Tokyo, som är en blandning av det hypermoderna och traditionella Japan. Om du verkligen vill dyka in i traditionerna kan du besöka Kyoto – Japans hjärta – där du kan uppleva flera tusen helgedomar och känna av den särskilda historiska atmosfären på nära håll. Oavsett var i Japan du reser har du möjlighet att uppleva den unika japanska matkulturen, som på många sätt är en sevärdhet i sig.

Bästa besökstiden: Om du vill uppleva körsbärsträdens blomning ska du resa mellan mars och april. Det finns dock fina upplevelser i Japan året runt.

Kenya – klassisk safari och fantastisk natur

Masai Mara

Kenya är ett av Afrikas klassiska safariresmål.

Alla som reser till Kenya kan förvänta sig att bli överraskade av det överväldigande djurlivet i de kenyanska nationalparkerna.

I Masai Mara hittar du ett av Kenyas mest berömda naturområden, som har ett stort och varierat djurliv på de ändlösa slätterna. Här kan du till exempel uppleva alla big five-djuren, giraffer, zebror, gaseller, gnuer och många, många andra spännande djur – året runt. I Masai Mara kan du uppleva en del av den årliga migrationen av gnuer, när de tar den farliga vägen över Mara-floden.

Men Kenya bjuder på många spännande naturområden, till exempel den knallröda jorden i Tsavo East, fågellivet och flodhästarna vid Naivashasjön och Kenyas största elefanter i Amboseli nationalpark.

Bästa besökstiden: Om du vill uppleva den stora migrationen kan du besöka Masai Mara mellan juni/juli och oktober. Om du vill undvika regnperioden ska du inte resa mellan april och maj (stor regnperiod) eller mellan slutet av oktober och december (kort regnperiod) eftersom det är de två regnperioder som det kenyanska klimatet bjuder på. Masai Mara är dock en fantastisk bekantskap året runt.

Peru – Historia och mystik

Machu Picchu

Peru är inte känt för sina fantastiska stränder, som många av de andra sydamerikanska länderna är, men om du tycker om historia, fantastisk natur och oförglömliga upplevelser väntar Peru på att ta emot dig med öppna armar.

Gå i inkafolkets fotspår på en fantastisk vandring till ett av världens sju nya underverk – Machu Picchu – som lockar besökare från hela världen. Den välbevarade inkastaden finns med bland Perus största sevärdheter och är ett absolut måste att besöka om du reser till Peru. Om du vill komma ännu närmare inkafolkets historia kan du besöka den närliggande staden Cusco, som är inkafolkets gamla huvudstad. Staden bjuder på många spännande upplevelser, bland annat soltemplet Korincancha, som var en mycket helig plats för inkafolket.

En av de annorlunda, men absolut besöksvärda upplevelserna, är de mystiska Nascalinjerna. ”Linjerna” är bilder i ökensanden och sägs ha skapats av Nascafolket för mer än 2 000 år sedan.

Bästa besökstiden: Peru kan besökas året runt. Observera dock att inkaleden är avstängd i februari. De bästa månaderna för att vandra leden är mellan april och november.

Thailand – Bland världens mest besökta resmål

Grand Palace

Thailand är inte en ny semesterdestination, utan har varit ett av världens mest besökta semesterresmål under många år. Och det finns det goda skäl till.

Thailand passar för barn och vuxna, för den aktiva, för matentusiasten, för historikern, för den kulturella och för den som bara vill koppla av. Thailand är också ett prisvänligt resmål!

Huvudstaden Bangkok är en storstad som kan få de flesta att tappa andan med sin blandning av fantastiska sevärdheter, till exempel kungapalatset Grand Palace, som var kungafamiljens hem i 150 år, och de många marknaderna, där du kan öva dig på att pruta om priset. Chiang Mai i norr är en annorlunda och charmig stad, som bland annat bjuder på det heliga templet Wat Phrathat Doi Suthep, som ligger vackert beläget på en bergssida. Sedan har vi förstås Thailands fantastiska öar i söder, som är en perfekt avslutning i paradiset på varje semester.

Bästa besökstiden: Thailand är fantastiskt året runt. Det är dock stora klimatskillnader beroende på om du är i norra, centrala, eller södra Thailand. Norra Thailand är bäst mellan oktober och mars, centrala Thailand och kusterna i östra Thailand mellan november och maj, och södra Thailand mellan november och mars (västkust) och juni och oktober (östkust).

Sydafrika – en regnbåge av upplevelser

Kapstaden

Sydafrika är ett fantastiskt, allsidigt och mångkulturellt land som tilltalar alla semestertyper på flera sätt. Sydafrika kallas faktiskt för regnbågsnationen, eftersom landet har så stor etnisk och kulturell mångfald, och denna mångfald är en av anledningarna till att Sydafrika är så fascinerande att uppleva.

Mångfalden visar sig bland annat i de många upplevelserna som väntar här.

Kruger nationalpark, som är Sydafrikas största nationalpark, är ett imponerande område med fantastisk safari. Här finns en stor koncentration av olika djurarter, såsom däggdjur, insekter och mer än 500 olika fågelarter.

Överallt i Sydafrika kan du också förvänta dig att uppleva fantastisk natur. Kör längs Sydafrikas sydkust på den kända Garden Route och upplev karga kuster, gyllene stränder och massor av charmiga städer. Och apropå städer. Storstaden Kapstaden, som flera gånger har utsetts till en av världens bästa städer, är absolut värd ett besök. Staden har ett allsidigt utbud av sevärdheteter, så det finns något för alla.

Bästa besökstiden: Sydafrika har ett klimat som gör att landet är ett fantastiskt resmål året runt. Observera dock att när det är vinter i södra Sydafrika är det sommar här. Det är dessutom regnperiod i Kruger nationalpark under årets varmaste månader, november till februari, så om du vill undvika regnperioden ska du inte resa under den här perioden.

Kina – tusentals år av historia

Kinesiska muren

Kina är ett mycket stort land att resa i – så stort att du omöjligt kan uppleva hela landet under en livstid.

Du kommer sällan till ett land, som har så många olika kulturer och ”länder” i ett. Men så snart du har fått visum kan du uppleva allt – utan att behöva korsa några landsgränser.

Kina är fullt av spännande sevärdheter som du inte får missa. I huvudstaden kan du utforska de många historiska sevärdheterna som Beijing bjuder på, till exempel Den förbjudna staden, Sommarpalatset och en del av den mer än 8 000 km långa kinesiska muren, som ligger norr om staden. Om du reser in i landet kan du unna dig en upplevelse bland de mer än 2 000 år gamla terrakottakrigarna, som står uppställda i Xi’an. Om du kommer ännu längre in mot väst kan du komma nära inpå de utrotningshotade, men fantastiska, pandorna i Chengu-provinsen.

Bästa besökstiden: Kina kan besökas året runt, men eftersom Kina är ett mycket stort geografiskt land kan det vara stora skillnader i temperatur och väderförhållanden beroende på vilka områden du besöker och när.

Colombia – Sydamerikas bäst bevarade hemlighet

Medellin

Colombia är kanske inte ett resmål du har övervägt förut. Landet har tidigare mest varit förknippat med drogkarteller och hög kriminalitet. Men det tillhör det förflutna. Colombia blir ett alltmer populärt resmål och är kanske en av Sydamerikas bäst bevarade hemligheter.

En av Colombias största sevärdheter är det förcolombianska ruinkomplexet Ciudad Perdida eller Lost City, som är Colombias motsvarighet till Machu Picchu. Lost City ligger långt inne i djungeln och kan bara nås till fots, och det är därför få som kan skryta med att de har upplevt denna fantastiska ruin.

Om du inte tycker om sådana fysiska utmaningar som en vandring till den gamla staden kan innebära, finns det som tur är annat att uppleva.

Medellín är Colombias näst största stad och kallas ”Staden med den eviga våren” tack vare det milda klimatet. Förr var staden känd för Pablo Escobar och narkotika, men nu har staden förvandlats. Sedan 2002 är staden omgjord till ett innovativt centrum och 2013 utsågs Medellín till världens mest innovativa stad. Följ med på en rundtur i staden och upplev de stora förändringarna.

I kuststaden Cartagena får du den koloniala charm som är ett kännetecken för några av de sydamerikanska städerna. Här kan du gå på upptäcktsfärd i stadens många fantastiska kvarter, som alla bjuder på spännande upplevelser. Ett exempel är den gamla stadsdelen, som finns med på UNESCOs världsarvslista och är en labyrint av kullerstensgator.

Bästa besökstiden: Du kan besöka Colombia året runt. Det är inte årstiden som avgör temperaturerna utan höjdmetrarna. Det sägs att den bästa tiden att besöka Colombia är mellan december och mars samt mellan juli och augusti, då det är torrperiod. Torrperioden vid den karibiska kusten pågår dock från december till april, men kan också besökas under regnperioden.

Botswana – exklusiv safari och elefanter

Botswana

Botswana är ett av Afrikas mest exklusiva safariresmål. Regeringen i landet har haft stort fokus på att bevara landets natur, bland annat genom att begränsa antalet turister som släpps in i landet.

En av landets största upplevelser är Chobe nationalpark. På grund av regeringens beslut kan du förvänta dig en mer intim safariupplevelse här än i andra safariländer i Afrika. Nationalparken kännetecknas av spektakulär och orörd natur. Här finns också massor av djur.

Chobe är särskilt känt för sina många elefanter – i Botswana finns faktiskt världens största bestånd av elefanter. Dessutom kan du uppleva de klassiska safaridjuren, som lejon, leoparder och elefanter. I Chobe hittar du också Chobe-floden, som bland annat bjuder på en annan slags safari – en flodsafari, där du kan uppleva några av de djur som lever i vatten, till exempel krokodiler och flodhästar.

Bästa besökstiden: Nationalparken kan besökas året runt. Om du vill undvika regn ska du inte resa hit i januari och februari, då det regnar som mest. Torrperioden pågår mellan maj och oktober: Under den här perioden kan det bli kallt om nätterna.

Vart vill du resa 2019?

Drömmer du om att åka på ditt livs upplevelseresa 2019?

Här har du fått tips på 10 fantastiska resmål från 3 kontinenter, och det finns helt säkert något för dig.

Om du har fastnat för ett av länderna från våra systerföretag kan du hitta resor till Asien och Latinamerika på Asiatours.se eller Lamatours.se.

Om du har några frågor får du gärna kontakta våra resekonsulter.

Ha en riktigt trevlig resa!

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.