• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarVart ska man resa under 2020?

Vart ska man resa under 2020?

30 December, 2019
Visa alla inlägg

Africa-1.jpg

Är 2020 året då du upplever det fascinerande och enastående Afrika? Året då du kommer riktigt nära det vilda djurlivet och den äkta, oförstörda naturen? Är 2020 året då det är dags att utforska ett nytt land – eller kanske en helt ny kontinent? Då är det nu du ska packa väskan, åka iväg och få några fantastiska reseupplevelser och minnen i Afrika.

Men vart i Afrika ska du resa? Nedan kan du läsa om några av de vackra och spännande resmålen vi rekommenderar dig under 2020.

Okavangodeltat i Botswana – en afrikansk pärla

okavango-delta-1.jpg

Upplev det mäktiga och storslagna Okavangodeltat, där du kommer riktigt nära det fascinerande djurlivet i ett av världens bästa safariområden. Okavangodeltat är en vacker och frodig oas som ligger i den nordvästra delen av Botswana. Området är ett av världens största inlandsdeltan på hela 14 000 kvadratmeter och består av ett intakt våtlandsområde, då vattnet från områdets många floder aldrig tar sig hela vägen ut till havet.

Här upplever du den autentiska afrikanska stämningen och kommer riktigt nära de vilda djuren och den äkta naturen.

Okavangodeltat är dessutom hem åt några av världens mest hotade djurarter, som de afrikanska vildhundarna, svart och vit noshörning, lejon och gepard.

När dagen lider mot sitt slut är det dags att koppla av i det afrikanska kvällsmörkret. Sätt dig tillrätta framför den öppna brasan och njut av värmen från elden medan du lutar huvudet tillbaka och får en fenomenal vy över den klara stjärnhimlen. När ögonlocken blir tunga är det dags att gå till sängs i ditt eleganta, stora tält. Här sover du tryggt i en härlig säng, samtidigt som tältet erbjuder dig gott om plats att röra dig på – naturligtvis kan du även stå raklång därinne. Du är garanterat säker i ditt tält, så när du hör höga djurvrål från den andra sidan av tältduken kan du bara lägga huvudet på kudden igen och njuta av den spektakulära upplevelsen.

Om du vill uppleva ett av de mest äventyrliga, fascinerande och autentiska resmålen är det bara att packa väskan och sätta kursen mot Okavangodeltat i Botswana under 2020.

Selous Game Reserve i Tanzania – Afrikas största viltreservat

selous-game-reserve-1.jpg

Selous Game Reserve ligger i den södra delen av det östafrikanska landet Tanzania och är Afrikas största viltreservat. Det skyddade naturområdet utgör ett enormt område på mer än 50 000 kvadratkilometer, där olika slags skogar, öppna grässlätter, sumpområden och stora floder skapar ett unikt naturlandskap.

Reservatet är relativt orört av människor, vilket ger en äkta och verklighetstrogen upplevelse av det vilda Afrika.

Selous Game Reserve står med på UNESCOS världsarvslista över skyddsvärda naturområden och du kan se fram emot en unik naturupplevelse i det stora området. Utöver den spektakulära naturen bjuder Selous Game Reserve naturligtvis också på ett vilt och fascinerande djurliv. Här har du möjlighet att få en fantastisk safariupplevelse i det vilda Afrika.

Upplev detta fantastiska resmål under 2020 och få en resa utöver det vanliga.

Cape Winelands i Sydafrika – idylliska vinfält i det sydafrikanska vinlandet

cape-winelands-1.jpg

Kombinera din safariresa med en spännande utflykt till vinlandet Cape Winelands. Cape Winelands är ett område i den sydvästra delen av Sydafrika och ligger bara cirka 45 minuters bilväg från imponerande Kapstaden. Som namnet antyder är Cape Winelands ett vinproduktionsområde och det tillverkas världsberömda viner här. De fina klimatförhållandena i området erbjuder de bästa villkoren för vinstockarna. Några av de mest populära områdena i Cape Winelands är Stellenbosch, Franschhoek och Paarl.

I Cape Winelands kan du uppleva de charmiga vingårdarna och ett majestätiskt landskap med vackra och frodiga vinfält, fina dalar och ett dramatiskt bergslandskap. När du blir hungrig kan du njuta av en härlig picknick i det enastående vinlandskapet. Cape Winelands är nämligen också känt för sina kulinariska upplevelser, då bland annat ostar, oliver och läckra frukter är populära. Njut av maten tillsammans med ett välsmakande glas vin, samtidigt som du beundrar den vackra utsikten.

Besök detta spännande resmål under 2020 och upplev ännu mer av fantastiska Sydafrika.

Mombasa och Diani Beach i Kenya – spännande kultur och lyxig avkoppling

Diani-Beach-1.jpg

Mombasa är en vacker och historisk stad i södra Kenya. Kuststaden är Kenyas största hamnstad och ligger direkt vid det vackra, turkosblå havet.

Besök Mombasa under 2020 och upplev en värld av spännande aktiviteter, som den fascinerande gamla stadsdelen och de smala, trivsamma gatorna. Förutom de kulturella aktiviteterna är Mombasa även känt för sina exotiska badplatser, där du kan koppla av i solens varma strålar.

Söder om Mombasa ligger Diani. Diani Beach är Kenyas lägsta strand och här kan du bada i det vackra, azurblå havet. I Diani erbjuder dig de bästa förhållandena för att koppla av i sköna, exotiska omgivningar. Om solens strålar blir för varma kan du hitta skugga under en av strandens fina palmer.

Besök kulturella Mombasa och lyxiga Diani under 2020 och upplev den fantastiska kenyanska östkusten.

Kilimanjaro i Tanzania – utflykt för kvinnor till Afrikas högsta berg

kilimanjaro-1.jpg

Drömmer du om att stå på toppen av Kilimanjaro – Afrikas högsta berg – och njuta av den spektakulära utsikten över Afrikas storslagna landskap? Varför inte låta 2020 vara året, då drömmen besannas?

Följ med på ett fantastiskt och upplevelserikt äventyr tillsammans med en grupp andra kvinnor och utmana dig själv, när ni tillsammans vandrar den långa vägen till toppen av Kilimanjaro.

Turen upp på berget sker via en av de vackraste och mest populära rutterna, och tillsammans når ni toppen av Kilimanjaro på den internationella kvinnodagen.

Kvinnliga guider ser till att ni får en härlig och säker vandringstur upp och ner på det fascinerande berget. Det är en hård och krävande utflykt, men det är värt det när du väl tar det sista steget upp på toppen. Längs vägen får du en vacker naturupplevelse när ni vandrar genom frodig regnskog, klipplandskap, hedlandskap och ökenlandskap.

Snöra på dig vandringsskorna, gör nya bekantskaper och uppleva ett av Afrikas bästa resmål under 2020.

Vart ska man resa under 2020?

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.