TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarDe tio bästa resmålen 2023

De tio bästa resmålen 2023

2023-01-27
Visa alla inlägg

Ha Long Bay

Vår guide till 2024 är här! Se vart du kan resa 2024.

Det är ett helt nytt år och en helt ny chans att utforska och resa ut i världen. Med så många platser runtom i världen kan det vara svårt att välja vilket land du ska besöka. Därför har vi frågat våra resespecialister om vilka resmål de rekommenderar 2023. Här är experternas tio bästa resmål så att du kan börja planera 2023 års äventyr.

Här är vår guide till vart du ska resa 2023.

1. Förälska dig i Vietnams mångsidighet och charm

Mekong delta i Vietnam

Från det bergiga landskapet och det smaragdgröna vattnet i Ha Long-bukten till den vackra kustlinjen med charmiga städer i det centrala Vietnam och de frodiga risodlingarna i Mekongdeltat i söder. Vietnam är ett vackert och mångsidigt land. Oavsett om du väljer en resa i norr eller söder, eller en resa från norr till söder får du garanterat en fantastisk upplevelse.

Maximera din tid i Vietnam:

  • Besök den vackra huvudstaden Hanoi och platserna i Hoi An som står med på UESCOs världsarvslista
  • Åk på en minikryssning i Ha Long-bukten
  • Gå på upptäcktsfärd i den pulserande Ho Chi Minh-staden och prova de många läckra gatuköken

Se våra resor till Vietnam nedan:

 

2. Ta ett steg tillbaka i tiden och träffa mayafolket i Mexiko

Chichen Itza i Mexiko

Få en unik inblick i Mexikos spännande historia och precolumbianska ruiner. Upplev fantastiska stränder, fascinerande historia, storslagen natur, storstädernas myller och det smakfulla mexikanska köket. Mexiko är det perfekta tropiska resmålet för dig som vill ha en semester med lite av varje.

Maximera din tid i Mexico:

  • Se Mexikos mayaruiner och i synnerhet ett av världens nya underverk: Chichén Itzá
  • Besök den charmiga kolonialtidsstaden San Cristóbal och huvudstaden Mexico City
  • Avsluta resan med solsemester vid en av de fantastiska stränderna, till exempel Playa del Carmen eller Tulum

Se våra resor till Mexiko nedan:

 

3. Upptäck det vilda Afrika på en safari i Tanzania

Zebra i Serengeti

Upplev en av världens mest varierade och imponerande samlingar av djur, med stora bestånd av lejon, elefanter, noshörningar, giraffer, leoparder och bufflar. Avsluta resan med en solsemester på den vackra ön Zanzibar. Zanzibar ligger utanför Tanzanias kust och är känd för sina långa, vita sandstränder, sitt kristallklara vatten och sina palmkantade strandpromenader.

Maximera din tid i Tanzania:

  • Serengeti nationalpark är utan tvekan en av Tanzanias stora höjdpunkter där du kan se elefanter, lejon, gnuer, zebror och mycket mer!
  • Kör genom Ngorongoros kuperade högland, som är en vulkanisk kaldera och ett av naturens underverk
  • Smält sedan alla intryck från resan under en solsemester på paradisön Zanzibar

Se våra resor til Tanzania nedan:

 

4. Fördjupa dig i gammal japansk kultur medan framtiden susar förbi

Kyoto Japan

Japan är landet där det förflutna möter framtiden. Uråldriga traditioner och antik kultur har smält samman med talande toaletter och robotar. Tokyo badar i neonljus och livet i staden går fort, samtidigt som traditionella teceremonier nästan gör att tiden stannar. Topptips: Om du vill se körsbärsträden blomma 2023 ska du boka din resa nu, då det finns få platser kvar!

Maximera din tid i Japan:

  • Upplev essensen av Japan i de två viktigaste kulturella städerna: Tokyo och Kyoto
  • Medan du är i Kyoto kan du se det vackra och ikoniska Ginkakujitemplet, som står med på UNESCOS världsarvslista, den berömda Filosofens stig och Nanzenjitemplet

Se våra resor till Japan nedan:

 

5. Släpp loss din inre äventyrare i Botswanas Okavangodelta

Botswana är känt för sina otroliga och autentiska safariupplevelser och storslagna landskap som Okavangodeltat. Om du frågar oss så finns det bara ett sätt att uppleva Okavangodeltat på, nämligen att övernatta i tält omgiven av elefanter, impalor och lejon som vrålar på nätterna, fågelkvitter som väcker dig på morgonen och en kall öl kring lägerelden på kvällen.

Maximera din tid i Botswana:

  • Se stora elefantflockar i Chobe nationalpark
  • Sov i autentiskt tältläger mitt i Okavangodeltat och hör djurens vrål på natten

Se våra resor till Botswana nedan:

 

6. Imponeras av Ecuadors fantastiska natur

För naturentusiaster är det ett måste att besöka Ecuador, där naturen är inget mindre än magisk. Utforska de förtrollande Galápagosöarna, där djurlivet bjuder på enorma galápagossköldpaddor, drakliknande leguaner och blåfotade sulor. Den storslagna naturen och djuren står i kö för att imponera på dig. Upplev snötäckta vulkaner i Cotopaxi nationalpark och den fascinerande kratersjön Quilotoa!

Maximera din tid i Ecuador/Gapalagos:

  • En kryssning är för många det ultimata sättet att uppleva Galápagos. De många öarna ger dig unika möjligheter att uppleva det speciella djurlivet och den speciella stämningen
  • Öhoppning är ett billigare alternativ. Det är perfekt om du vill se hur lokalbefolkningen lever samtidigt som det ger dig större flexibilitet och frihet (eller underlättar om du tenderar att bli sjösjuk)

Se våra resor till Galápagosöarna nedan:

 

7. Hitta ”The Big Five” i Kenyas Masai Mara

Lejon i Masai Mara nationalpark

Om du vill komma riktigt nära djur och natur är en safari i Kenya det ultimata äventyret. Här kan du få se lejon, leoparder, noshörningar, elefanter och bufflar i några av Afrikas mest berömda nationalparker. Experttips: Besök landet mellan juli och september för att se när djuren korsar Marafloden under den stora migrationen.

Maximera din tid i Kenya:

  • Upplev elefanter vid foten av Kilimanjaro, se flodhästar och flamingor sida vid sida om varandra i Amboseli nationalpark och utforska Naivashasjön
  • Kombinera din safari med en härlig solsemester på Mombasas kritvita sandstrand, Diani Beach

Se våra resor till Kenya nedan:

 

8. Gå bland trädtopparna i Monteverdes molnskog i Costa Rica

Utforska Costa Ricas vackra natur, från de höga bergen och de vulkaniska kratrarna till de vackra sandstränderna och de frodiga regnskogarna. Monteverdes molnskog är en av de mest imponerande platserna i Costa Rica med sin frodiga vegetation, sina vackra vattenfall och de höga träden som tycks nå ända upp i himlen. Här kan du få hjärtat att slå genom att prova en av de spännande aktiviteterna som erbjuds i området, till exempel ziplineåkning eller vandring på hängbroar.

Maximera din tid i Costa Rica:

• Imponerande djurliv i Tortuguero nationalpark, vid vulkanen Arenal
• Vill du avsluta din resa med avkoppling ska du välja antingen Playa Sámaras eller Manuel Antonios vackra strand

Se våra resor till Costa Rica nedan:

 

9. Låt Sri Lanka förtrolla dig med sin pittoreska natur

Denna lilla tropiska ö i Indiska oceanen har mycket att bjuda på. Inte minst en leende, gästfri lokalbefolkning. Sri Lanka är berömt för sin bildsköna natur, sina frodiga gröna risterasser, sina historiska tempel och sin kultur. Du kan också välja att kombinera din resa till Sri Lanka med en solsemester på Maldivernas kritvita sandstränder.

Maximera din tid i Sri Lanka:

  • Upplev landets djurliv på en jeepsafari i Yala nationalpark och se elefanter, krokodiler, björnar och – om du har tur – leoparder
    • Njut av utsikten över Sri Lankas berömda landmärke, Lejonklippan i Sigiriya

Se våra resor till Sri Lanka nedan:

 

10. Säg G’’day till Australiens stora och vackra kontraster

Australien är ett perfekt resmål för de som vill uppleva allt. Oavsett om det är vita sandstränder, öken, korallrev, pulserande modernt stadsliv, imponerande natur eller tidlös historia och ursprungssamhällen. Det finns oändliga reseupplevelser ”Down Under”. Inte minst är det helt fantastiskt att åka hit och njuta av det härliga sommarvädret när den kalla och långa vintern slår till här i Sverige.

Maximera din tid i Australien:

  • Landet är fullt av många storslagna naturupplevelser, men vi tror att soluppgång vid Uluru, dykning vid Stora Barriärrevet och brovandring på Sydney Harbour Bridge lär få dig att tappa andan

Se våra resor till Australien nedan:

Är du redo att åka på ditt livs upplevelseresa under 2023?

Om du har frågor om vilket resmål som är det rätta för dig är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som gärna hjälper dig.

TourCompass – Kom riktigt nära!