• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Sommarresor 2019

16 January, 2019
Visa alla inlägg

Ngorongoro

Är det dags att börja planera semestern?

Drömmer du om att se lejon, zebror och giraffer?

Stora upplevelser väntar när resan går till den afrikanska kontinenten. Om du tycker om storslagna djurupplevelser på savannen, förtrollande naturfenomen eller vill lapa sol vid det turkosblå vattnet finns det goda möjligheter för det i den här världsdelen.

Påbörja drömmen om din sommarresa här!

Vilka afrikanska länder ska jag besöka under semestern?

Det finns flera resmål i Afrika som är spännande att besöka när vi har semester i Sverige.

Vi har valt ut 3 resmål som passar bra om du ska resa i juli och augusti.

Kenya i juli och augusti

Masai Mara

Sommarmånaderna är bra månader att besöka Kenya på, och du kan förvänta dig behagliga temperaturer och mycket lite regn.

Juli och augusti är bland de kallaste månaderna i Kenya. Temperaturerna ligger dock generellt ganska högt på 22–26 grader dagtid. Du får nog räkna med kalla morgnar och kvällar, så ta på dig ordentligt med kläder om du ska åka på game drive på morgonen. De här månaderna är också årets torraste, och ju längre in man kommer i perioden, desto mindre vatten och vegetation finns det, vilket gör det lättare att se savannens djur.

Om du väljer en semester i Kenya kan du uppleva ett av de häftigaste djurfenomenen som finns – den stora gnuvandringen. Från slutet av juni till oktober vandrar gnuflockar i Masai Mara, och under den här perioden kan du ha den stora turen att uppleva de många gnuerna korsa Mara-floden mellan Serengeti nationalpark i Tanzania och Masai Mara i Kenya.

Avsluta de stora safariupplevelserna med en promenad i palmernas skugga i Mombasa, som ligger vid Kenyas kust, ut mot Indiska oceanen. Med en genomsnittlig dagstemperatur på 28 grader i juli och augusti är Mombasa perfekt för en avslutande solsemester. Det är skönt att ligga på de härliga, kritvita stränderna och lyssna till bruset från det azurblå havet – några av huvudingredienserna i den mysiga hamnstaden. Du kan även gå på upptäcktsfärd genom stadens historia.

5 semestertips i Kenya:

Tanzania i juli och augusti

Zanzibar

Tanzania är ett fantastiskt semestermål, där du kan förvänta dig torrt väder och behagliga dagstemperaturer i juli och augusti.

I juli, som är årets torraste månad, ligger dagstemperaturerna på ca 22–23 grader, medan temperaturen når upp mot 25 grader i augusti. Morgnar och kvällar kan dock vara kyliga.

Efter den långa regnperioden, som slutar i maj, försvinner vattnet sakta men säkert i vattenhålen. Därför är det mycket lättare att se de unika savanndjuren när de samlas kring de sparsamma vattendragen.

Om du har tur kan du kanske också uppleva den stora gnuvandringen kring våra wild camps innan de i juni/juli beger sig från Serengetis slätter i Tanzania mot Masai Mara i Kenya.

I stort sett kan du förvänta dig häftiga djurupplevelser på en semester i Tanzania. Du kan till exempel också uppleva fantastisk safari i Ngorongoro-kratern, där frodig natur med sjöar, sumpmark, akaciaskog och självklart savanner bidrar till ett rikt djurliv på 25 000 till 30 000 djur.

Avsluta safariresan med en solsemester på ön Zanzibar. Den här tiden på året är bland de torraste månaderna på Zanzibar. Även om temperaturerna är några av de lägsta under året ligger de på +20 grader och kan stiga upp mot 30 grader i augusti. Koppla av på den vita stranden med det vackra havet eller åk på upptäcktsfärd på den spännande ön, till exempel till den gamla stadsdelen Stone Town, där du bland annat kan uppleva historia och unik kultur.

5 semestertips i Tanzania:

Sydafrika i juli och augusti

Kruger

Om du drömmer om att besöka Sydafrika är juli och augusti en bra period – särskilt om du ska åka på safari i Sydafrikas största nationalpark, Kruger nationalpark.

Även om det är vinter i Sydafrika när vi har sommar är det varmt väder i Kruger, som ligger i norra delen av Sydafrika. Förväntade genomsnittstemperaturer dagtid är 23–25 grader. Observera att det kan bli kallt på morgonen, kvällen och natten, så ta med varma kläder.

I juli och augusti är det mindre regn än vad det brukar vara i Kruger, vilket ger en lite kargare terräng. Det är enkelt att se savannens djur, eftersom de inte kan gömma sig i de frodiga buskar som finns under regnperioden. Dessutom samlas djuren runt de vattenhål där det fortfarande finns vatten. Det innebär att det finns goda möjligheter att bocka av big five på listan, och samtidigt får du en mer privat safariupplevelse än under högsäsongen.

Kombinera Sydafrika med en resa till Zambia och de fantastiska Victoriafallen. Vattenfallen är 1,7 kilometer breda och lokalbefolkningen kallar dem för Mosi-oa-Tunya (den dundrande röken) på grund av vattenstänken, som skjuts högt upp i luften. Under sommarmånaderna får du en enastående utsikt över Victoriafallen, eftersom det är mindre vatten än under de tidigare månaderna.

3 semestertips i Sydafrika:

Boka semestern i god tid!

Sommarmånaderna är populära resemånader, eftersom det är då många har semester.

Glöm därför inte att boka din resa i god tid!

Om du har frågor om vilka av våra resmål som passar bäst för din semester kan du kontakta våra resekonsulter, som gärna hjälper dig.

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.