• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanNyheter och researtiklarUpplevelseresor med något för alla

Upplevelseresor med något för alla

07 September, 2018
Visa alla inlägg

Ngorongoro

Det är inte bara safariupplevelser som står i centrum på resor till Afrika.

Tycker du till exempel om unika naturfenomen, reser du med barn eller drömmer du bara om att besöka Afrikas bästa nationalparker? Eller kanske en blandning av allt? Oavsett radar upplevelserna upp sig i Afrika.

Hitta din nästa upplevelseresa här nedan.

För dig som vill besöka Afrikas mest kända nationalparker

Serengeti nationalpark

Afrika har massor av fantastiska nationalparker och viltreservat, perfekta för safari, där du kan uppleva kontinentens fantastiska natur och djurliv – kanske till och med de omtalade big five.

Fascinerande ekosystem i Tanzania

Serengeti nationalpark i Tanzania har ett av världens äldsta ekosystem. I den förtrollande nationalparken lever de fem safaridjuren: lejonet, elefanten, buffeln, noshörningen och leoparden.

Den vackra naturen i den gamla parken bidrar till att göra utflykten till ett stort äventyr, och oavsett om du upplever alla big five-djuren eller inte är upplevelsen en av livets största.

Den stora migrationen i Kenya

I naturreservatet Masai Mara åker du ut med landcruiserna på den vackra och enorma slätten. Masai Mara är enastående.

Parken har faktiskt en av de största koncentrationerna av vilda djur, däribland big five, giraffer, zebror, geparder och många fler. Om du vill uppleva något riktigt stort kan du besöka reservatet mellan juli och oktober, då den stora migrationen av bland annat gnuer äger rum i Masai Mara. Resten av året vandrar gnuerna i Serengeti nationalpark.

Sydafrikas största nationalpark

I Sydafrika ligger Kruger nationalpark som är inte mindre än ca 65 km bred och 350 km lång.

Nationalparken är hem åt en lång rad vackra djur, däribland big five. Förutom att du kanske har turen att se alla fem kan du också se fram emot vacker natur. Parken har dessutom inte mindre än 2 000 olika växtarter.

Kruger nationalpark är Sydafrikas största och utnämndes till nationalpark 1926.

Upplev elefanter i Chobe nationalpark

Du kommer inte att ångra en safariupplevelse i Botswana i södra Afrika – ett av de mest exklusiva safariresmålen. Här kan du besöka Chobe nationalpark, en av de bästa platserna om du vill uppleva elefanter i Afrika. Man uppskattar att det finns 120 000 elefanter här.

Nationalparken sträcker sig över en yta på 10 000 km2 och bjuder på vacker natur och ett fantastiskt djurliv. Du upplever växt- och djurlivet på ett traditionellt sätt från en landcruiser, men även från en båt på Chobe-floden, vilket är ett väldigt spännande sätt att uppleva de fascinerande djuren på.

Upplev Afrikas mest kända nationalparker på:

Du som vill uppleva fantastiska naturfenomen

Victoria Falls

Afrika är fullt av naturupplevelser, och det är inte bara upplevelserna på savannen som kan ta andan ur dig.

Vulkankrater i Tanzania

I Tanzania ligger Ngorogoro-kratern som är resterna av en slocknad vulkan.

När du kör ner längs kraterkanten, som är en 600 meter lång kurvig väg, kan du se den enorma kraterbottnen som är hela 260 km2 stor. Området är mångfaldigt och här finns både sjöar, sumpmark, skog och savann. Utöver den vackra naturen har kratern också ett unikt djurliv med runt 30 000 djur. Kratern är till exempel en av de platser i världen som har det tätaste beståndet av lejon.

Brusande vattenfall i Zambia

I Zambia finns ett äventyrligt naturfenomen: Victoriafallen. Det spektakulära vattenfallet är i en klass för sig.

Vattenfallet är 1,6 km brett, ca 100 meter högt och kan spruta vatten 400 meter upp i luften. Varje sekund väller förbluffande 1 000 kubikmeter vatten nedför stupet. Det är inte bara synen utan också hörselsinnet som får en upplevelse – du hör vattenfallet innan du ser det. Det är inte utan anledning som lokalbefolkningen kallar det Mosi-oa-Tunya – röken som dundrar.

Röda sanddyner i Namibia

Ett naturfenomen i absolut särklass är de röda sanddynerna i Namibia, som kallas Sossusvlei.
När du kommer fram till Sossusvlei är landskapet fascinerande rött så långt ögat når. De vackra, röda vidderna kommer att ta andan ur dig.

Du kan också uppleva Sossusvlei från en luftballong i gryningen då solens späda strålar färgar landskapet i vackra skiftande nyanser. Att sväva över detta fantastiska sandhav är ett helt unikt sätt att uppleva Sossusvlei och Namibia på.

Upplev fantastiska naturfenomen på:

Du som vill komma ännu närmre naturen

Kilimanjaro

Det finns många sätt att vara ett med naturen när din resa går till Afrika.

Vakna upp mitt på savannen

Om du vill ha en ”ett med naturen”-upplevelse utöver det vanliga är en övernattning i tält ett måste, t.ex. i wild camps.

Det unika med att övernatta t.ex. i wild camp eller andra typer av tältläger är att du kommer nära inpå naturen och djurlivet. Du kan bo både i och strax utanför nationalparkerna, och om du har tur kommer djur som antiloper och zebror på besök i nattmörkret.

Det är nästan magiskt att få lägga sig och vakna upp mitt i naturen.

Vandring till Kilimanjaros topp i Tanzania

Älskar du att vandra och leva i ett med naturen?

En vandring till Kilimanjaros topp i Tanzania är en speciell upplevelse. Du övernattar i camp på vägen upp för världens högsta fristående berg, som är inte mindre än 5 895 m högt. Ju högre upp du vandrar, desto kallare blir det på natten. Se därför till att ha ordentligt med kläder med dig. När höjden är tillryggalagd kan du njuta av din seger med en fantastisk utsikt över det vackra landskapet.

På promenad bland de afrikanska djuren

Kom nära inpå naturen på en så kallad bushwalk – en safari till fots. Här promenerar du på savannen bland de vackra afrikanska djuren. Och du ska inte vara rädd. För du guidas av en ranger som känner till området väl.

Guiden ger dig en unik inblick i naturen och djurlivet och lär dig hur man kan tolka savannens signaler – genom att lyssna, iaktta och lukta. En safari nära inpå natur och djurliv är inget mindre än/minst sagt en fascinerande upplevelse.

Kom ännu närmare naturen på:

Du som vill uppleva Afrikas olika kulturer

Masai

De kulturella strömningarna i de afrikanska länderna är ytterst mångfaldiga.

Det finns runt 3 000 folkstammar och 2 000 språk i de afrikanska länderna, och det är fascinerande att själv få möta några av de många stammarna.

De rödklädda massajerna i Kenya och Tanzania

Runda hyddor, röda kläder och boskap. Det är några av massajernas kännetecken.

Det otroligt enkelt att känna igen massajerna på långt håll tack vare shukan, deras röda dräkt. De har också hål i öronen och vackra, färgglada halsband.

Massajfolket lever som herdar och krigare och lever av den boskap de föder upp.

Ett annat särdrag är att de spottar på varandra – vilket är en välsignelse.

Upplev det lilla kungadömet i södra Afrika

Swaziland är nog inte en plats som många känner till. Landet gränsar till Sydafrika och Moçambique och blev ett kungarike i början av 1800-talet. Swaziland blev självständigt först år 1968.

När stämplarna i passet är på plats vid gränsen kan du utforska kungadömet. Du kan uppleva unika Swazi Candles som säljer ljus, gå på marknad eller se traditionell dans i en by – en färgsprakande och kunglig upplevelse.

Träffa ett av de äldsta folken i världen

San-folket, som bland annat lever i Namibia, kan följas 25 000–30 000 år tillbaka i tiden. De har traditionellt levt som jägare i ett med naturen.

Bushmen, som de också kallas, blev dock inte behandlade så bra under t.ex. koloniseringstiden. De användes bl.a. som herdar och fick betalt i alkohol och begränsade mängder mat, vilket ofta resulterade i alkoholism. I dag får San-folket stöd av bland annat Ombili Foundation som ger tak över huvudet åt 480 personer. Och här kan du få lära dig om det urgamla folket.

Möt några av Afrikas kulturer på:

Du som reser med barn

Addo Elephant National Park

Afrika passarbåde barn och vuxna.

Om du vill åka på safari med mindre barn är det värt att överväga våra barnvänliga resor.

Malariafri safari i Sydafrika

I malariafria Kariega Game Reserve i Sydafrika hittar du de perfekta förutsättningarna för en familjesafari.

Naturen är mångsidig och har både bush, öppna grässlätter, högland och dalar – alltså perfekt natur för djurlivet. Ni kommer att bo på en familjevänlig, inhägnad lodge där det finns massor av upplevelser och aktiviteter för både stora och små.

Ännu en fördel är att du inte behöver tänka på malaria – vilket kan ge lite mer lugn och ro på semestern. Platsen är idealisk på många sätt för dig som reser med barn.

Familjevänlig safari i Kenya

På en familjesafari i Kenya får ni massor av upplevelser för hela familjen.

Upplev elefantbarnhemmet i Nairobi, skön avkoppling i Mombasa samt Lake Naivasha, en sötvattensjö som ligger 1 890 möh på vägen till Masai Mara, där massor av fantastiska safariupplevelser för alla åldrar väntar. Ni får en egen bil, vilket ger större frihet att göra stopp på vägen – en extra stor fördel när du reser med små barn.

Denna familjesafari är verkligen ett reseäventyr för både stora och små.

Bestäm tempot själv i Sydafrika

När du reser med barn är det skönt att själv kunna bestämma tempot. Det kan du göra på unika Garden Route i Sydafrika. Här finns det garanti för storslagna upplevelser, oavsett om du reser med barn eller ej.

Garden Route bjuder på massor av barnvänliga upplevelser. Upplev djur i Sydafrikas tredje största nationalpark, Adoo Elephant National park, besök en strutsfarm i Oudtshoorn och njut av en fantastisk resa längs hela kusten. Garden Route är en upplevelse för hela familjen.

Ta med barnen på:

De som vill åka på solsemester

Mauritius

Fullända din safari, kör själv-resa eller vandring till Kilimanjaro med avkoppling och turkosblått vatten på ett av våra härliga resmål för solsemestrar.

Avkoppling och historia på Zanzibar

På en ö mitt i Indiska oceanen kan du få avkoppling i överflöd.

Zanzibar har allt man kan önska sig efter en massa upplevelser på t.ex. savannen. Här kan du få några dagar i avkopplingens tecken med vita sandstränder, härligt vatten och vackra koraller. Du kan även krydda dagarna med lite fascinerande historia i den gamla staden Stone Town.

Lyx på Mauritius

Indiska oceanen gömmer ännu ett ö-paradis: Mauritius.

Och den här ön är något utöver det vanliga. Det kristallklara vattnet, den vackra sandstranden, de vajande palmerna och det underbara korallrevet bidrar till att göra denna unika plats till en perfekt avslutning på din resa.

Mauritius är en av Indiska oceanens mest exklusiva öar, så du har verkligen något att se fram emot. Utöver förstklassiga stränder kan du även njuta av öns vackra natur som bland annat innefattar sockerrörsfält, berg, vattenfall och laguner.

Hamnstadskänsla i Mombasa

På den södra delen av Kenyas kust ligger Mombasa.

Staden bjuder både på härlig strand, historia och hamnstadskänsla. Att avsluta din resa här ger dig möjlighet att koppla av på stranden som vetter ut mot Indiska oceanen, läsa en god bok och bada i det härliga vattnet, men du kan också njuta av den färgsprakande kulturen på stadens gator, få mer safari på en endagsutflykt eller ta en ta en kvällstur med en båt och njuta av god mat. Mombasa har mycket att bjuda på.

Koppla av på vackra sandstränder på:

Kan du knappt bärga dig?

Det är inte i närheten av den känsla du kan få på en upplevelseresa till vackra Afrika.

Oavsett vart du reser kommer du att få oförglömliga minnen att ta med hem. Alla våra resor kombinerar flera olika typer av upplevelser, så det finns garanterat en kombination som passar just dig.

Om du har frågor kan du ringa våra resekonsulter som gärna hjälper dig att hitta ditt livs upplevelseresa.

Afrikasafari.se – Kom riktigt nära!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.