• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanBesök Victoriafallen (Zimbabwe-sidan) från Chobe nationalpark
Besök Victoriafallen (Zimbabwe-sidan) från Chobe nationalpark

Bara två timmars bilfärd från Chobe nationalpark – precis på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe – ligger de mäktiga Victoriafallen. På utflykten hit hämtas du på hotellet och körs först de cirka 20 kilometrarna till gränsen till Zimbabwe. Först ska du ut ur Botswana och sedan in i Zimbabwe. Gränspassagen i sig är en upplevelse.

Från gränsen går turen mot vattenfallen genom Zimbabwe. Färden går in i själva nationalparken, så det gäller att hålla kameran redo. Ofta står elefanter vid vägrenen och kliar sig mot träden.

Vid vattenfallen finns det gott om tid att gå runt och få fantastiska bilder av de enorma vattenmassorna, och guiden berättar om hur de enorma ravinerna uppkommit och hur fallen egentligen fick sitt namn. Du besöker också ett 1 500 år gammalt baobabträd. Det kan vara sista chansen – några av de största baobabträden i Afrika håller på att dö, och man vet inte varför…

Du äter lunch vid Victoriafallen (ingår inte i priset) och besöker en lokal marknad innan färden går tillbaka till Botswana. Om du vill kan du köpa till en helikoptertur över vattenfallen – detta ska i sådana fall beställas i förväg hemifrån.

Observera att det krävs visum för att resa in i Zimbabwe. Detta införskaffas vid gränsen och kostar 50–60 $.

Pris:
Per person:  1 480 kr

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.