• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanTältläger i Khwai-området
Tältläger i Khwai-området
Okavango

Ta fram din inre äventyrare och upplev Okavangodeltat på det enda riktiga sättet: i tält med elefanter, impalor och lejon som ryter i natten, fågelkvitter som väcker dig på morgonen och en kall öl kring bålet på kvällen med utsikt över den mest vidunderliga stjärnhimmel.

Tältet du övernattar i är cirka 12 kvadratmeter stort med ståhöjd och gjort i kraftigt kanvastyg med stora fönster. Det finns solcellslampor, garderobsstativ och naturligtvis myggnät för alla fönster och dörrar. Utanför tältet finns en liten skuggig veranda med bord och stolar så att du kan njuta av utsikten över naturen omkring dig. Du sover på en komfortabel fältsäng med en härligt mjuk madrass, riktiga dynor och kuddar samt ett litet sängbord vid sidan om. I direkt förlängning av ditt tält har du ditt eget bush-badrum med dusch och toalett. Det finns varken elektricitet eller rinnande vatten i tältet och toalettens spolfunktion består av en bunke jord och en liten skyffel – men det finns i alla fall en toalett! Flera gånger om dagen förses du med varmt vatten och kan tvätta dig i ett litet fat som står i ett stativ utanför tältet. Om du har sett filmen “Out of Africa” vet du precis vad som väntar. På eftermiddagen värmer personalen upp vatten, som hissas upp i en hink med ett duschhuvud nedanför så att du kan ta dig en härligt varm dusch. Det är primitivt, men komfortabelt, och viktigast av allt: det är övernattning på naturens villkor och du efterlämnar inga spår medan du kommer helt nära djurlivet i deltat.

Måltiderna serveras i mässtältet och maten är god! Nylagad, smakfull och mättande – man blir nämligen otroligt hungrig av att vara på safari. Det finns naturligtvis både kallt öl och vin till maten, om du önskar det, och hela dagen serveras det kaffe och te.

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.