• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaBotswanaBotswana & Victoriafallen
13 dagar

Botswana & Victoriafallen

Åk på safari i ett av världens bästa safariländer. Övernatta i ett bekvämt tält mitt i Okavangodeltat, se de många elefanterna i Chobe och låt de mäktiga Victoriafallen skölja bort resdammet.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Botswana & Victoriafallen Botswana & Victoriafallen
13 dagar

Botswana & Victoriafallen

Åk på safari i ett av världens bästa safariländer. Övernatta i ett bekvämt tält mitt i Okavangodeltat, se de många elefanterna i Chobe och låt de mäktiga Victoriafallen skölja bort resdammet.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Maun i Botswana inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 2 övernattningar i Maun inklusive frukost
 • 3 dagars campingsafari i Okavangodeltat, inkl. 2 övernattningar i tält, alla transporter, guide, alla måltider och alla nationalparksavgifter
 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Maun
 • Flyg från Maun till Kasane
 • Transport från flygplatsen i Kasane till Chobe nationalpark
 • 3 övernattningar vid Chobe nationalpark i Botswana inkl. frukost och middag
 • Båttur på Chobefloden
 • Game drive i Chobe nationalpark
 • Transport från Chobe nationalpark till Livingstone, Zambia, inklusive gränsövergång
 • 3 övernattning i Livingstone vid Victoriafallen inkl. frukost
 • Flygresa från Livingstone till Sverige inklusive transfer
 • Möjlighet att förlänga vistelsen med en solsemester på Mauritius eller storstadsupplevelser i Kapstaden
 • Bemannad nödtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs med minst 2 deltagare

Kortfattat om resan:

Vem har inte sett en BBC-dokumentär om Okavangodeltat? Vem känner inte till historien om Dr. Livingstone, som ”upptäckte” och namngav Victoriafallen, och vem vill inte uppleva flockar med tusentals elefanter?

Den här resan har allt det!

Botswana är känt för att vara ett av världens bästa safariländer – och för att vara riktigt dyrt om man inte sover i tält och kör långa sträckor varje dag. Så behöver det naturligtvis inte vara. Vi har satt ihop en prisvärd resa där du får uppleva varför landet har sitt välförtjänta rykte som ett fantastiskt safariland – utan att behöva sova i tält i alla 10 dagar.

Du kommer nära inpå djurlivet och naturen på en tvättäkta campingsafari i det mäktiga Okavangodeltat. Du sover i tält med en egen (bush)toalett och kan höra elefanter, lejon och impalor genom tältduken. Du åker på game drives i ett område där det är tillåtet där det är tillåtet att köra efter solnedgången och delvis i terrängen. Du kommer riktigt nära inpå!

I Chobe övernattar du på en härlig lodge med utsikt över Chobefloden. Du åker på game drives och båtturer och får njuta av synen av de stora elefantflockarna och enorma krokodilerna.

Du avslutar resan på ännu en bekväm lodge vid fantastiska Victoriafallen, där du kan välja att njuta av utsikten på egen hand eller köpa till någon av de många spännande utflykterna.

Välj denna resa eftersom...

 • Du får uppleva en härlig kombination av rustik och autentisk campingsafari och skön avkoppling på fyrstjärniga lodger.
 • Fantastiska safariupplevelser väntar i världens största inlandsdelta.
 • Du får uppleva de enorma elefantflockarna i Chobe nationalpark och åker på båttur på Chobefloden.
 • Låt vattenstänket från Victoriafallen skölja bort safaridammet.

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Botswana med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Maun i Botswana

Vid ankomsten till Maun blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Du stannar en natt i Maun innan det är dags för dina upplevelser i deltat. Resten av dagen tillbringar du som du vill och kan koppla av efter resan.

Övernattning:
Dag 3: Maun – Okavangodeltat

Tidigt på morgonen lämnar du hotellet och åker mot den östra delen av Okavangodeltat. Från Maun kör du mot Moremi Game Reserve – en tur på cirka 100 kilometer. Längs vägen kan du njuta av åsynen av lokala byar, mopaneträd och kanske till och med de första vilda djuren. Varken nationalparker eller viltreservat i Botswana är inhägnade, så under torrperioden kan elefanterna ta sig in till byarna i jakt på vatten.

Dagens resmål är Khwai-området. För att komma hit kör du genom det kända safariområdet Moremi Game Reserve. Landskapen i den här delen av deltat är otroligt varierade. Från höga mopaneträd och täta buskage till flacka områden som periodvis översvämmas av vatten och som annars är torra slätter med döda, spökliknande träd samt floder som är hem åt hundratals flodhästar.

Du övernattar i Khwai-området, som gränsar till Moremi och landskapsmässigt bara är en förlängning av Moremi. Till skillnad mot Moremi är Khwai dock inte ett dedikerat viltreservat, vilket innebär att safarireglerna är annorlunda här. I Khwai är det till exempel tillåtet att köra på safari efter mörkrets inbrott och du har således möjlighet att se nattaktiva djur. Det är också tillåtet med lite terrängkörning, vilket gör att du kan komma närmare djuren. Djuren vet naturligtvis inte att de befinner sig i ett så kallat ”koncessionsområde” och eftersom landskapen är desamma som i Moremi är djurlivet lika rikt här som i Moremi – om inte bättre.

På kvällen övernattar du i tält mitt i den vilda naturen. Du kommer till lägret, som står färdigt med resta tält, mässtält och bålplats – och ett manskap som är i full gång med att laga kvällsmat åt dig. Lanternor skapar trivsel vid lägren utan att förorena himlen med artificiellt ljus så sätt dig vid bålet, ta en kall drink och luta huvudet tillbaka. Stjärnhimlen är fenomenal!

Dag 4: Upplevelser i Okavangodeltat

Du väcks tidigt – innan solen har stått upp. Du har garanterat vaknat ett par gånger på grund av djurläten. Oftast hör man impalor som grymtar åt varandra. Trumpetande elefanter är inte heller ovanligt och om du lyssnar noga kan du kanske höra ett lejons dova rytande. Du är fullständigt säker i ditt tält och med den vetskapen är det helt obeskrivligt att ligga i den afrikanska natten och veta att du sover där djuren bor.

I den kyliga morgonluften häller personalen upp varmt vatten i ett litet fat utanför ditt tält så att du kan tvätta ansiktet före frukosten. Te, kaffe, juice, müsli, rostat bröd och kanske en muffins väntar dig så att du fyller på magen ordentligt inför förmiddagens game drive. Så fort solen tittar fram är det nämligen dags att ge sig ut på dagens första guidade tur. Vad förmiddagen bjuder på är omöjligt att säga! Vårt bud är elefanter, zebror, giraffer, vårtsvin, flodhästar, lejon, impalor, vattenbockar och – om du har tur – kanske en leopard, vildhundar eller en flock sabelantiloper. Längs vägen blir det tid för en kopp förmiddagskaffe och något sött.

Vid lunchtid går resan åter till lägret, där manskapet står beredda med lunch. Man blir både hungrig och trött när man är på safari. Spänningen, den friska luften och den tidiga starten ger dig nog lust att sova lite. Som tur är har du tid till det och när du är färdig ber du bara personalen att göra i ordning ditt bad. De värmer en stor spann vatten och gör i ordning din ”bucket-shower” så att du kan skölja av dig dammet.

Efter ett bad och en kopp kaffe är det dags att ge sig ut på dagens andra game drive. Kanske har guiden hört rykten om en leopard någonstans, kanske ska ni se om lejonen är kvar där de var i morse – eller kanske går resan till elefanterna, som står i floden och dricker några av de 200 liter vatten en elefant dricker varje dag.

Solnedgångarna i Okavangodeltat är helt obeskrivliga. Halvdöda träd som speglar sig i vattnet, elefanter som blir till siluetter och himlen som blir helt lila och rosa imponerar på de flesta.

När solen går ner och temperaturen sjunker kommer de nattaktiva djuren fram. Med en särskild lampa lyser guiden ut i nattmörkret och nu handlar det om att spana efter ögon i natten. Återigen är det ingen som vet vad som väntar. Kanske lejon och hyenor är på jakt, kanske en kameleont – och garanterat en hel del harar. Det är bara att hålla utkik.

Tillbaka i lägret väntar ännu en härlig middag innan du slår dig till ro i ditt tält.

Övernattning:
Extra utflykter:
Dag 5: Okavangodeltat – Maun

Ännu en tidig morgon med väckning innan solen står upp. Proceduren är densamma som i går, men i dag ska du samla ihop dina saker för efter morgonens game drive går resan tillbaka till Maun. Tältet behöver du inte bekymra dig om – det plockar personalen ner när du har rest. Du behöver bara se fram emot ännu en spännande safaritur!

Tillbaka i Maun väntar ett härligt hotell, där du njuter av den sista natten – och säkert redan saknar ljuden från bushen.

Övernattning:
Dag 6: Maun – Kasane, Chobe nationalpark

Du körs till flygplatsen i god tid innan ditt flyg avgår och flyger till Kasane. Vid ankomsten till Kasane blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell där du ska tillbringa de kommande tre nätterna. Kasane är en liten stad, så bilfärden tar bara 10 minuter – om det inte står en elefant på vägen. Det är nämligen inte ovanligt i Kasane… Ett stenkast från staden ligger ingången till Chobe nationalpark, som är ett riktigt elefantmecka. Det sägs att det lever över 120 000 elefanter i Chobe, så det är inte så konstigt att de ibland tar sig in till staden! Resten av dagen tillbringar du som du vill – du kommer helt säkert vilja tillbringa en del tid med att titta ut över floden och det rika djurlivet som finns här.

Dag 7: Chobe nationalpark

I dag får du uppleva nationalparken. Dagen bjuder både på en avkopplande båttur på floden, där du har riktigt stora chanser att komma nära flodhästarna, och på en traditionell gamedrive på land.

Botswanas regering satsar på hållbar turism, och du får därför uppleva en orörd och spännande natur med ett fantastiskt, rikt djurliv. I Chobe nationalpark kan du bland annat uppleva bufflar, elefanter, lejon, geparder och leoparder. Det är också värt att lägga märke till det otroliga fågellivet på den här turen – bland annat Botswanas vackra nationalfågel, blåkråkan.

På kvällen är du tillbaka på lodgen, där middagen väntar.

Övernattning:
Dag 8: Chobe nationalpark

I dag kan du tillbringa tiden som du vill. Kanske har du bara lust att ta det lugnt vid poolen och njuta av utsikten över floden. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter till nationalparken både hemifrån och på lodgen.

Dag 9: Chobe nationalpark – Victoriafallen

Du hämtas på hotellet och bilfärden mot Zambia börjar. Resan tar ca 2–4 timmar – lite beroende på väntetiden när man ska över gränsen i Kazungula. Kazungula är en liten by som ligger precis vid Zambeziflodens strand och här möts inte mindre än 4 olika länder – Zambia, Zimbabwe, Botswana och Namibia. Du åker från Botswana in i Zambia och resan sker med en lokal färja. Du går själv igenom gränskontrollen och in i Zambia, men guiden finns naturligtvis med dig hela vägen.

Du körs hela vägen till ditt hotell i Livingstone i Zambia, där du tillbringar tre nätter vid Zambezifloden.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 10-11: Upplevelser vid Victoriafallen

Dagarna vid Victoriafallen tillbringar du som du vill. Vi rekommenderar dock att du bokar några utflykter hemifrån eftersom det ofta blir fullbokat snabbt, och på vissa platser finns det begränsningar på antalet deltagare.

Du får absolut inte missa en promenad runt vattenfallen. Vi rekommenderar särskilt promenaden ut på Knife Edge Bridge. Härifrån får du en fantastisk utsikt över vattenfallen, och under regnsäsongen (ca november–april) ska du förbereda dig på att bli näst intill genomblöt på promenaden. Men lufttemperaturen är skön så det är härligt att uppleva naturens krafter nära inpå!

Här finns det massor att hitta på. Området är ett riktigt aktivitetsmecka med en uppsjö av upplevelser.

Dag 12: Hemresan börjar

Det är dags att ta farväl av Afrika – om du inte väljer att förlänga resan med till exempel en tur till Kapstaden eller kanske solsemester på Mauritius?

Du blir hämtad på ditt hotell och körs till flygplatsen där hemresan – eller resan vidare – börjar.

Dag 13: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Storstadssemester i Kapstaden, 4 nätter

Kapstaden har ett imponerande läge vid foten av Taffelberget och en vacker hamnfront ut till Atlanten. Trendiga caféer och restauranger, i kombination med en avslappnad atmosfär, marknader och spännande sevärdigheter gör Kapstaden till en fascinerande stad där shopping, avkoppling och utflykter fint kan kombineras.

Dagarna i Kapstaden är på egen hand.

I boendet ingår frukost.

Solsemester på Mauritius, 5 nätter

Den tropiska ön Mauritius är en av de mest exklusiva och fascinerande öarna i den Indiska Oceanen. Med sitt underbara klimat och vänliga lokalbefolkning är den lilla paradisön en perfekt plats för en exotisk semester. Ön förknippas oftast med avslappning och romantik, men den är också perfekt för dig som gillar kulinariska upplevelser, vattensport och vacker natur. Mauritius omgärdas av vackra stränder med svajande palmer, kristallklart vatten och färgsprakande korallrev. Här finns frodiga skogar, sockerrörsodlingar, berg, brusande vattenfall och dramatiska kuststräckningar med små laguner. I huvudstaden Port Louis hittar du fina butiker och spännande muséer.

Dina dagar på Mauritius tillbringar du som du vill.

I boendet ingår halvpension.

Tillägg för enkelrum 10 440 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.