Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16

Sharjah City Tour

Utforska den rika islamiska kulturen i Sharjah, UAE och emiratet Ajmans (det minsta emiratet i UAE) kulturella huvudstad. Efter ca 15 minuter i bil från Dubai centrum, kommer man till två städer som gränsar till Dubai. Den största sevärdheten är ”Cultural Roundcirkel” – den mest storslagna och moderna islamiska arkitekturen, där statyn håller den heliga skriften. Det är möjligt att släntra längs strandvägen som tar dig genom Sharjah Palace. Dessutom kan man åka till Ajman för att besöka det gamla fortet som har gjorts om till ett museum. Vid ankomst till Corniche kan man se träbåtar från svunna tider, som än i dag används till fiskeri samt godstransport till och från grannländerna.

Al Majarra-basaren med sin glittrande guldkupol är en sevärdhet som du inte får missa. Efter en kort bilresa till den gamla stadsdelen i Sharjah, introduceras du för både Al Naboodha-huset och Sharjahmuséet. Turen fortsätter till de livliga marknaderna där det handlas med allt från boskap och fåglar till grönsaker och fisk. Härifrån kan du gå vidare till den berömda New-basaren eller ”Den blå basaren”, där den arabiska vintages storhet kan upplevas. Platsen är berömd för sitt guld och sina mattor och man ska komma ihåg att ”pruta om priset” i de hundratals butikerna som säljer allt från guldsmycken till antika varor.

”Pearl Monument” ligger bredvid basarerna och är en framgångssymbol för federationen av de sju emiraterna. Bredvid monumentet ligger den majestätiska och strålande ”King Faisal Moskee” – en av de största moskéerna i UAE. Rundturen avslutas med ett besök i fortet som har byggts som ett vakttorn samt ett besök i en gammal fyr som är ett av de mer sällsynta bevarade monumenten från den äldre persiska historien.
Varaktighet: ca 5 timmar

Beställs och betalas på plats.
Priserna är vägledande.

Pris:

Per vuxen 25 USD
Per barn 15 USD