• Nöjda gäster sedan 2016
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden

Praktisk information om resor till Dubai

Praktisk information om resor till Dubai

Praktisk information om resor till Dubai

Afrikasafari.se är medlem av danska Rejsegarantifonden

Afrikasafari.se är ett danskägt företag och därför medlem av den danska Rejsegarantifond. Om vi skulle gå i konkurs, får du alla pengar du har betalat till oss återbetalade genom den danska fonden, även om resan är bokad och betalad i Sverige. Så även om vi är ett danskt företag, är våra svenska kunder täckta till 100 %.

Har ni frågor om hur Rejsegarantifonden fungerar, går det bra att kontakta dem på +45 4587 8333.

1. Väder och klimat

Den bästa tiden på året för resor till Dubai är från november till april, då man kan räkna med behagliga svenska sommartemperaturer. I maj till oktober kan temperaturen stiga upp till 45 grader, tidvis med hög lufttfuktighet.

Väderstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gns. dagstemp.
24
25
28
33
38
40
41
41
39
35
30
26
Gns. nattemp.
14
15
17
21
25
27
30
30
27
24
20
16
Nederbörd (mm)
15
25
21
7
0,4
0
0,8
0
0
1
3
15
Väder
statistik
Gns. dagstemp. Gns. nattemp. Nederbörd (mm)
JAN 24 14 15
FEB 25 15 25
MAR 28 17 21
APR 33 21 7
MAJ 38 25 0,4
JUN 40 27 0
JUL 41 30 0,8
AUG 41 30 0
SEP 39 27 0
OKT 35 24 1
NOV 30 20 3
DEC 26 16 15
2. Resevillkor

Var god läs våra allmänna resevillkor noga eftersom dessa är en del av avtalsvillkoren i förbindelse med resor köpta hos Afrikasafari.se. Resor köpta hos oss omfattas av ”Lagen om paketresor”.
Klicka här för att läsa våra resevillkor.

3. Reseförsäkring

På vår sida om försäkringar kan du beställa avbeställningsförsäkring och reseförsäkring.
Beräkna premie och beställ här.

4. Vaccinationer

Det finns inga särskilkda krav om vaccinationer. Vi råder dig till att kontakta en läkare, eller en vaccinationscentral. Du kan läsa mera om reglerna för resevaccin på 1177 Vårdguiden.

5. Visum

Svenska medborgare får utställt visum vid ankomsten till Dubai. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresan och det ska finnas minst två tomma sidor i passet. Provisoriska pass accepteras inte.

Vi rekommenderar er att få ovanståend visumregler bekräftade, då de kan ändras med kort varsel.
Klicka här.

6. Flygbokning och flygbiljetter

Vi skickar din flygbokning till dig så snart du har beställt din resa. På resplanen kan du se tider och rutt. Det är viktigt att du kontrollerar att ditt namn är rättstavat. Ditt namn på bokningen måste vara likadant som i ditt pass. Om du upptäcker några fel gällande namnen måste du kontakta oss på en gång.

I dag finns det endast elektroniska flygbiljetter (e-biljetter) och du får alltså inte en fysisk flygbiljett att använda när du checkar in på flygplatsen. När du checkar in på flygplatsen ska du använda ditt pass och en bokningsreferens. Bokningsreferensen står i din resplan.

7. Servicebrev

När du har köpt en resa genom oss får du vårt servicebrev före avresan. I servicebrevet hittar du viktig information om t.ex. incheckning online, vad du ska göra vid eventuella förseningar samt våra avtalade riktlinjer för dricks. Du hittar också viktiga telefonnummer till våra lokala agenter samt vårt nödtelefonnummer.

Därför är det viktigt att du skriver ut servicebrevet och tar med det på resan.

8. Platsreservation, uppgradering och extra benutrymme

När du checkar in tilldelas du en plats på flyget. Om du har speciella önskemål, kan du göra en platsbokning via flygbolagets hemsida. De flesta flygbolag har en punkt i deras meny som heter ”manage my booking”. Var uppmärksam på att de flesta flygbolag tar betalt för en platsbokning, därför ska du ha ditt kreditkort redo när du bokar platser. Du kan oftat boka platser från att du har bokat din resa fram till 48 timmar innan avresa, men detta kan vairera hos olika flygbolag.

Många flygbolag erbjuder dessutom en uppgradering med extra benplats och komfort, tex. Economy Comfort hos KLM och Premium Voyageur hos Air France. Denna uppgradering kan du göra via flygbolagets hemsida, mot betalning.

Vi vill också uppmärksamma er på att flygbolaget bestämmer över alla platser på flyget, vilket betyder att de har rätt att ändra en bokning, även om denna är betald.

Om du inte bokar en plats innan avresa, får du en plats när du checkar in.

9. Transfers

Vid ankomsten hämtas du på flygplatsen av vår lokala representant.
Vid avresan ingår transport tillbaka till flygplatsen från hotellet.

10. Måltider

Frukost på hotellet ingår. Övriga måltider är för egen räkning.

11. Valuta

Dubais valuta är Arabiska Dirham. 1 AED = ca 2 SEK. Alla vanliga kreditkort accepteras på hotell och i större butiker. Visa och Mastercard accepteras i större utsträckning än Diners och Amex.

12. Dricks

Medmindre det redan finns en «service charge» på notan, är det vanligt att ca 10 % i dricks. Det är inte nödvändigt att ge dricks till taxichaufförer.

13. Helgdagar

Det är alltid en speciell upplevelse att se andra länders traditioner och firanden. Nedan kan du se en översikt över helgdagar, viktiga festivaler och andra särskilda högtider.

Observera att vissa museer och sevärdheter kan ha stängt under dessa dagar.

14. Tidsskillnad

+ 2 timma vid sommartid i Sverige, + 3 timmar vid vintertid.

15. Språk i Dubai

Arabiska är Dubais officiella språk, men engelska är flitigt använt på hotell och i turistnäringen. Landet har en hög andel av utländska invånare, från andre arabiska länder, Iran och Indien. Därutöver bor många europeer i Dubai.

16. Elektricitet/telefon

220 V spänning, men med andra kontakter än i Sverige. Vi rekommenderar att du köper en reseadapter på förhand.

GSM-täckningen är god och svenska telefoner kan användas.

17. Värt att veta om din resa till Dubai

Dubai är ett av de 7 emiraterna som utgör Förenade Arabemiraten (FAE). Huvudstaden i emiratet heter också Dubai. Det anses som relativt trygt å reise i FAE, kriminalitetsraten er relativt lav og verken voldskriminalitet eller tyveri er noe stort problem. De fleste som reiser opplever Dubai som et trygt og sikkert land å besøke. Dubai er en svært kosmopolitisk by med en mangeartet og livlig kultur.

Dubai är generellt sett ett säkert landa att bo i och att besöka. Kriminaliteten är låg och varken våld eller stölder utgör ett stort problem. Duabai är en kosmopolitsk stad med mångfacetterad och livlig kultur.

Ettersom Dubai är ett muslimskt, bör man följa deras sedar och bruk. Använd alltid höger hand när du hälsar på någon och för att ge ett föremål från en person till en annan. Men ber bön 5 gånger om dagen. Rökning är allmänt accepterat. När du sitter med benen i kors i en soffa eller liknande, ska dina fotsulor peka mot golvet och bör inte synas. Alkohol kan avnjutas på hotellets område.

Man kan i stort sett klä sig som man vill, men det uppskattas att man klär ser mer konservativt än i västvärleden och helst täcker axlar och knän. Detta är speciellt viktigt under Ramadan och vid resor utanför de större städerna.

Ramadanen varar i 30 dagar – om du kontaktar oss kan vi informera dig när den börjar. Under Ramadanen gäller några särskilda regler som man bör respektera som gäst i landet. Man bör inte äta, dricka och röka offentligt mellan soluppgång och solnedgång, dvs. när alla muslimer fastar. På en del hotell är det under Ramadanen restriktioner på var gästerna kan vistas samt var de kan inta deras måltider och njuta deras dryck.

Fråga alltid om lov för att ta bilder av privatpersoner, speciellt de inhemska kvinnorna.

18. Kom ihåg följande i handbagaget
 • Pengar, pass och biljetter
 • Solglasögon
 • Solkräm och läppbalsam
 • Mediciner som du anvnänder regelbundet, (alltid endast i handbagaget för säkerhets skull)
 • Handköpsmedicin: smärtstillande, allergimedicin, medel mot turistdiarré, plåster och deciniserande servetter
 • Kamera och extra minneskort + batteriladdare
 • Kopior på alla personliga handlingar, som pass, visum, flygbiljetter, reseförsäkring, vaccinationskort, kreditkort, körkort – gärna flera kopior som ni fördelar mellan varandra i ressällskapet
 • Telefonlista för att kunna spärra försvunna betalkort,  kontakta försäkringbolaget o.s.v.
 • Postadresser till dem som du skickar vykort till, eller mailadress till dem som får semestermail
 • Anteckningsblock och penna
 • En god bok eller flera till de långa flygningarna
 • Eventuellet en respalör
19. Saker du ska undvika på resan
 • Drick inte kranvatten – köp vatten på flaska
 • Är inte färska frukter och grönsaker som du inte kunnat skölja noggrant själv
 • Håll avstånd till folk som hostar och nyser
 • Ta hand om dig själv i alla avseeden
20. Resande med begränsad rörlighet

OBS, våra resor är generellt inte anpassade för personer med begränsad rörlighet. Kontakta oss gärna för information om möjligheterna i förhållande till dina specifika behov.

Våra mest populära resor
Hit reser andra
Kontakta resekonsulten Sonya Mönius

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.