• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Amboseli National Park

Amboseli Nationalpark i Kenya är resmålet för dig, som drömmer om att uppleva elefanterna i deras naturliga habitat. Här har man sedan 1972 i samarbete med lokala Masaier fokuserat på att förbättra levnadsvillkorena för elefanterna, och det är här, du har störst chans att se de majestätiska djuren.

Har du frågor om Amboseli Nationalparken och ett besök här, är du välkommen att kontakta en av våre experter inom området på telefon 021-372 07 99.

Populära rundresor: Amboseli National Park

Nationalparken Amboseli påstås vara den absolut bästa platsen i Afrika om du vill se elefanter. Här får du dessutom den bästa upplevelsen av Mount Kilimanjaro, världens högsta fristående berg. Upplevelsen blir faktisk bättre bara om du står på själva berget.

Det är just kombinationen av ett rikt djurliv, enastående natur och geologi samt mycket spektakulär känsla av Östafrika när den är som bäst, som har gjort Amboseli till en av de mest besökta nationalparkerna i Kenya.

Från Observation Hill får du helt enastående utsikt över området, i synnerhet det stora träskområdet och du kommer med stor sannolikhet att även härifrån kunna se elefanterna. Förutom stora elefantflockar hittar du här även flodhästar, bufflar, impalor, zebror, gnuer, giraffer, hyenor och geparder – och inte minst huserar de två stora träskmarker i området ett mycket stort antal fåglar, bl.a. stora pelikanflockar.

Amboseli huserar ett av Afrikas största projekt, när det rör sig om elefanter. Det är det längst existerande projektet någonsin, och sedan starten år 1972 har mer än 1700 olika elefanter varit igenom projektet, som har till syfte att kartlägga elefanternas sociala beteende och gruppdynamiker. Projektet och den generellt stora fokusen på elefanternas liv, har gjort att endast ytterst få krypskyttar opererade i området, eftersom även lokalbefolkningen, massajerna, hjälper till med att skydda djuren.

Massajer är den största befolkningsgruppen i området. De är en halvnomadisk krigarstam, kända för sina färgstarka kåpor och utsmyckning. Och trots deras krigiska härstamning, är massajerna både mycket gästfria och vänliga och turister är alltid välkomna i deras byar.

Kontakta resekonsulten Lea Charlotte Alber

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.