Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16

Arusha Nationalpark

Av Tanzanias många nationalparker, hittar man Arusha Nationalpark i den nordliga delen av landet. Parken blev en realitet år 1960 och rymmer 552 kvadratkilometer. Den är med andra ord långt från den största, men har i gengäld andra särdrag, vilka gör den ytterst sevärd. Den innehåller både ett rikligt djurliv, sjöområde, kratrar samt vulkanen Mount Meru.
Vid frågor kring Arusha Nationalpark i Tanzania, kontakta våra experter på telefon 021-372 07 99.

Populära rundresor: Arusha Nationalpark

Safari i Tanzania

Upplev det fantastiska djurlivet och naturen i fyra av de mest kända nationalparkerna.

9 dagar inkl. flygTanzania & Zanzibar

Kombinera din safari i Tanzania med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.

15 dagar inkl. flygSafari & Mombasa

Safari i Tanzania kombinerat med en avkopplande semester på den kenyanska kusten.

15 dagar inkl. flygVulkanen Mount Meru är med sina 4566 meter över havet Afrikas näst högsta punkt. Den överträffas endast av Mount Kilimanjaro, som för övrigt kan ses mot öster när man befinner sig i parken. Ingen dålig bakgrund alls.

I nationalparken hittar man ett rikligt och varierat djurliv. Bland dessa kan man nämna bland annat giraffer, bufflar, zebror, apor, vildsvin, elefanter och leoparder. Dessutom finns även oerhört många av fågelarter i skogsområdet.

Landskapet i Arusha Nationalpark är ganska spektakulärt och kan delas upp i tre områden. Mot väst finns Meru Krater, som fungerar som en tratt för Jekukumia floden. Mot sydöst finns ännu en krater. Här rör det sig om Ngurdoto Kratern, som i dag fungerar som grässtepp. Sist men inte minst, vänder man blicken mot nordöst, hittar man Momella Lake. Det är en grund sjö, mycket känd för sina vadarfåglar, däribland den så populära flamingon.