Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16
Zanzibar-resa

Resor till Zanzibar

Åk på en oförglömlig resa till Zanzibar och upplev de kritvita sandstränderna och den avslappnade kulturen på den exotiska ön.

Zanzibar är den perfekta avslutningen på en safariresa till Kenya eller Tanzania eller en välförtjänt avslutning efter att ha bestigit Kilimanjaro.

Oavsett vad är du garanterad en avslappnande atmosfär om du kombinerar ditt Afrika-äventyr med en resa till Zanzibar!

Populära rundresor: Resor till Zanzibar

Tanzania & Zanzibar

Kombinera din safari i Tanzania med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.

15 dagar inkl. flygKaribu Kenya & Zanzibar

Kombinera din Kenya-safari med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.

14 dagar, inkl. flygHa Kuna Matata & Zanzibar badsemester

Kombinér Ha Kuna Matata safarien med badeferie på hvide sandstrande på Zanzibar.

16 dagar, inkl. flygMachame-rutten & badsemester på Zanzibar

Från toppen av Kilimanjaro till vita sandstränder på den exotiska ön Zanzibar.

16 dagar, inkl. flygMachame-rutten, safari & badsemester på Zanzibar

Kombinera tre av Tanzanias absoluta höjdpunkter. 5 895 meter, fantastiskt djurliv och vita sandstränder.

17 dagar, inkl. flygSerengeti, Ngorongoro & Zanzibar

En intensiv safariresa där du får uppleva höjdpunkterna med badsemester på Zanzibar

12 dagar, inkl. flyUpplev det tropiska paradiset på Zanzibar

Om du drömmer om att koppla av i lyxiga omgivningar är en resa till det exotiska Zanzibar något för dig. Zanzibar består av flera öar, som alla är en del av Tanzania.

Zanzibar ligger i Indiska Oceanen intill Tanzanias fastland, vilket gör området till ett tropiskt paradis med frodig natur och enastående vyer. En resa till Zanzibar är därför en fantastisk möjlighet att få slappna av under palmerna på de världsberömda sandstränderna, att dyka och utforska det färggranna korallrevet och att njuta av solen vid poolen på en av öns lyxiga resorter.

Zanzibar är en spännande resedestinationer året runt. Zanzibar ligger nämligen nära ekvatorn och har därför ett varmt och soligt klimat året runt med i genomsnitt 7-8 timmar sol om dagen.

 

Kombinera din resa till Afrika med semester på Zanzibar

Hos AfrikaSafari.se erbjuder vi resor till Zanzibar i kombination med flera av våra resor till Afrika, bland annat i kombination med Tanzania, Kenya eller Kilimanjaro. Ett avslappnande stopp på Zanzibar är utan tvivel det perfekta sättet att avsluta ditt Afrika-äventyr.

Så oavsett om du ska bestiga Kilimanjaro eller på safari i Kenya eller Tanzania kan du kombinera din resa till Afrika med en avslappnande semester på det exotiska Zanzibar.

Vi erbjuder en resa till Zanzibar i kombination med följande paket:

 

Safari i Tanzania och avslappning på Zanzibar

Få en upplevelse för livet och åk på vår bästsäljande resa ’Safari i Tanzania och badsemester på Zanzibar’, som börjar med äventyrliga safariupplevelser i Tanzania och avslutas med badsemester i lyxiga omgivningar på Zanzibar.

På resan kommer ni bland annat att uppleva:

 • Tanzanias förbluffande djurliv med lejon, elefanter och flodhästar vid besök i flera världskända nationalparker, som till exempel Tarangire National Park, Serengeti National Park och Lake Manyara National Park.
 • Kom nära inpå kulturen i en lokal masaiby, där ni träffar de lokala rödklädda masaierna och ser hur de lever. Om du vill ha den perfekta souveniren med dig hem i väskan kan man köpa med sig av masaiernas konstverk, men kom ihåg att pruta!
 • Tillbringa den sista delen av semestern på paradisön Zanzibar, där ni kan njuta av det varma klimatet på de otroliga sandstränderna och ta ett svalkande dopp i det azurblå havet. Här kommer ni att bo på lyxiga resorter bara några få meter från Indiska Oceanen.

 

Karibu Kenya och badsemester på Zanzibar

Åk till det fantastiska Kenya och kom nära inpå det rika djurlivet, den spännande historien och det exotiska strandlivet. Vår 14-dagarsresa till Kenya och Zanzibar bjuder på stora upplevelser, som består av både äventyr och avslappning:

 • Upplev Kenyas rika djurliv på unik safari i nationalparken Amboseli, där du har en enastående utsikt mot Kilimanjaro med sin snötäckta topp. Även om parken är den minsta i Kenya väntar här stora upplevelser med elefantflockar, vackra omgivningar och ett unikt fågelliv.
 • Utforska fantastiska Nairobi och ät frukost i Karen Coffee Garden efterföljt av ett besök på legendariska Karen Blixen Museum.
 • Åk ut på en segeltur på Lake Naivasha som ligger i Great Rift Valley och se flodhästar, giraffer, vattenbockar och sammetsapor.
 • Avsluta resan med ett lyxigt stopp på den exotiska ö-gruppen Zanzibar, där ni kan njuta av de kritvita stränderna, svajande palmer och ett soligt klimat, innan det bär av hemåt igen.

 

Bestig Kilimanjaro och slappa på Zanzibar

Om du gillar utmaningar och äventyr är vår 16-dagarsresa till Kilimanjaro och Zanzibar helt rätt för dig. Resan börjar med att bestiga det fantastiska berget Kilimanjaro, och avslutas med en välförtjänt resa till det underbara Zanzibar.

Upplev bland annat:

 • Världens högsta fristående berg, som du kan bestiga via fem olika rutter (Machame, Lemosho, Shira, Marangu och Rongai). När du når toppen kommer du att belönas med en spektakulär utsikt du sent kommer att glömma.
 • Du behöver inte vara en bergsbestigare för att komma upp på det mäktiga berget. Du behöver bara vara i normal form och ha en stark vilja. Att kunna säga att man bestigit Afrikas högsta berg är ofta allt som krävs i form av motivation!
 • Efter klättringen finns det tid till en välförtjänt resa till Zanzibar, där du kan vila benen och njuta av Zanzibars fantastiska sandstränder och natur.
 • Om du vill uppleva Tanzanias otroliga djurliv kan denna resa även kombineras med safari i några av Tanzanias fantastiska nationalparker, där du kan komma nära inpå elefanter, bufflar och apor.

 

Unik kultur och kulinariska matupplevelser

Även om Zanzibar är känt för sina unika sandstränder och fantastiska korallrev, har huvudön mycket mer att bjuda på än badsemester.

Kom nära inpå Zanzibars kultur i huvudstadens gamla stadskärna Stone Town, som bjuder både på unik historia och kulinariska matupplevelser. Staden är full av unik arabisk arkitektur, som kan beundras medan ni njuter av de olika matupplevelserna som det swahiliska köket bjuder på.

Om du vill ha fler upplevelser under din resa till Zanzibar kan du välja till olika utflykter, till exempel safari i Zanzibars regnskog, dagstur till Prison Island eller ett besök på en kryddplantage.

Se alla våra utflykter under respektive resa längst upp på sidan.

 

Om du har frågor om våra Zanzibar-resor

Om du har frågor om våra Zanzibar-resor är du välkommen att kontakta våra resekonsulter.

De finns tillgängliga att hjälpa dig från måndag till fredag, undantaget röda dagar, mellan 9.00 och 16.00. Du kan kontakta oss på telefon 021-372 07 99 eller via mail: info@afrikasafari.se.

 

Kom riktigt nära med Afrikasafari.se.