Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorEtosha National Park

Etosha National Park

Besök den enastående nationalparken Etosha, vars fantastiska djurliv förundrar! Upplev en helt annan värld och se hur djuren har anpassat sig till den barska naturen! Etosha betyder ”Great White Area” vilket syftar på den enorma sandslätten i mitten av parken, som är så stor att den kan ses från rymden. Möt bland annat ökenelefanter, lejon och giraffer på jeepsafari ute i den hårda terrängen som bjuder på överraskningar för de som håller ögonen öppna!

Populära rundresor: Etosha National Park

Planera din resa till Etosha Nationalpark

Om du åker till nordvästra Namibia är det definitivt läge att besöka Etosha National Park, som bjuder på upplevelser du kommer att ha med dig resten av livet. Parken är 22 270 km2 stor och har funnits sen 1907. Parken huserar hundratals olika arter av däggdjur, fåglar och kräldjur, bland annat flera utrotningshotade arter som exempelvis den svarta noshörningen.

 

Parken är öppen året om, så du kan välja att förlägga din resa enligt följande:

Jan – Feb – Mar: Typisk säsong för regn på eftermiddagen, djuren kalvar fortfarande och kommer sällan till de mest kända vattenhålen då det finns vatten i dricka i hela parken.

Apr – Maj: Regn faller fortfarande i april. Det är en ganska intressant period för springbockar och impalor då de vanligtvis föder i slutet april och i början av maj.

Jun -Jul -Aug: Det här är en typisk vinterperiod och parken börjar nu bli torr igen. Djuren kommer att börja flockas vid vattenhålen igen och de bästa observationerna sker mitt på dagen.

Sep – Nov: Det här anses vara den bästa perioden för att se djurlivet eftersom det blir varmt och parken är mycket torr under perioden. Särskilt när rovdjuren försöker föda sina små kommer man att kunna se aktivitet på slätterna.

Dec – Jan: Regnet återvänder och parken börjar visa tecken på nytt liv i och med det gröna gräset. Det är inte ovanligt att se flockar av flyttfåglar under den här perioden, exempelvis flamingos som är på väg till Makgadikdadi för att häcka.

 

Så missa inte Etosha National Parks förunderliga natur och djurliv.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!