Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorGorilla Tracking

Gorilla Tracking

Den afrikanska bergsgorillan är bland världens mest utrotningshotade djur och det finns bara några få ställen kvar, där gorillorna kan upplevas i deras naturliga miljöer. På Afrika Safari kan vi planera absolut bästa gorilla trackings för dig som vill uppleva något utöver det vanliga. Prata med någon av våra mycket duktiga medarbetare, som vet när det är bäst på året och som känner till bästa guider, som visar dig platser där gorillorna lever, utan att störa gorillornas levnadsvillkor. Ring till oss på 021-372 07 99, och vi kommer att hjälpa dig med att arrangera en resa med en gorilla tracking som resans absoluta höjdpunkt.

Populära rundresor: Gorilla Tracking

Drömmer du om att resa på Gorilla tracking, skall du vara förberedd på att du kommer på en speciell tur, där du kommer att uppleva en av Afrikas tätaste skog, till fots. Du kommer inte närmare ”den mörka Afrika” än här.Gorillorna lever djupt inne i djungeln, där de lever i större eller mindre grupper. Bara särskilda guider får lov att leda turister till gorillorna, både för att kunna garantera gorillornas skydd, samt även för turisternas egen säkerhet. Även om gorillorna som utgångspunkt är mycket fredliga, och bara vill leva ett lugnt och ostört liv i djungeln, kan de, om de känner sig hotade, gå till angrepp. Det sker dock endast i ytterst sällsynta fall och då de godkända guiderna vet hur gorillorna skall mötas, har det aldrig skett på en tracking med någon av våra godkända guider.

Gorilla tracking är inte bara för turisternas nöje. Pengarna som tjänas på att leda turister in i skogen och låta dem uppleva gorillorna i deras naturliga miljöer, går till att säkra gorillornas framtid. De flesta med en smula intresse för Gorillor känner till Dian Fossey från filmen ”Gorillas in the mist”, baserad på boken med samma namn, skriven av Fossey år 1983. Än i dag är det stor fokus på förbättringar av Gorillornas livsvillkor, både i form av bekämpning av krypskytte och rehabilitering av gorillor hållna i fångenskap.Därför är gorilla tracking inte så billigt heller. Det är en upplevelse som är endast få förunnat, och det blir definitivt ett minne för livet. Dessutom är det också en upplevelse för dem som vill bidra till att stärka gorillorna i framtiden och som har förståelsen för att gorillatracking sker på gorillornas villkor.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!