Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorGorillor i Uganda

Gorillor i Uganda

Uganda är utan tvekan det bästa stället i världen om man vill uppleva den utrotningshotade bergsgorillan i sina naturliga miljöer, och därför blir ett besök i Bwindi Impenetrable Forrest en upplevelse för livet. Det finns inga garantier för att se gorillor, men du får garanterat uppleva den mörkaste Afrika, när den är som allra bäst. Låt någon av våra duktiga medarbetare hjälpa dig med att arrangera en safariresa som du aldrig kommer att glömma. Vi känner till rätta guider och bästa turer. Ring oss på: 021-372 07 99.

Populära rundresor: Gorillor i Uganda
Bwindi Impenetrable Forrest. Redan namnet i sig självt säger det mesta, för skogen är i det närmaste ogenomträngbar. Därför företas gorillatracking i Uganda till fots, och du skall vara väl förberedd med skor/kängor och vara klädd för en tur som ligger långt från klassiska safariturer på savannen.Namnet har inte uppstått utan anledning, för Bwindi Impenetrable Forrest är inte bara en av tätaste skogar i världen, den är även ett av rikaste ekosystemen i Afrika. Här lever mer än 120 olika däggdjursarter, 350 fågelarter, 200 fjärilsarter samt en lång rad amfibier och kräldjur. Det här är inte savannen. Detta är det mörkaste Afrika.

En del av skogen är planlagd som nationalpark Bwindi Impenetrable nationalpark, som bildar ett perfekt område för olika aparter, i synnerhet schimpanser, colobus-apor och inte minst hälften av världens kvarvarande bestånd av bergsgorillor.

Nationalparken ligger längs gränsen till Demokratiska republiken Kongo intill Virunga nationalpark och intill Rift Valley. Därför ligger parken också relativt högt, vilket har betydelse för det rika ekosystemet, och även om vi inte kan garantera att du får se gorillorna, kan vi garantera att du får uppleva Afrika, som endast få är förunnat. Och vi kan dessutom garantera att vi känner till allra bästa guider, som fokuserar bara på två saker: Turisternas säkerhet och respekten för gorillorna.Drömmer du om att uppleva gorillor i Uganda och vill du på det sättet bidra till att förbättra gorillornas livsvillkor och deras utbredning i framtiden, prata med oss på Afrika-safari. Vi har kontakt med bästa guider, och bara guider som är godkända för gorillatracking och därmed fungerar som en del av den ihärdiga gruppen människor, som kämpar för gorillornas livsvillkor.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!