Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorLake Manyara Nationalpark

Lake Manyara Nationalpark

Semester i Tanzania betyder också rikliga möjligheter att besöka landets nationalparker. En av dessa är Lake Manyara Nationalpark, som ligger 1,5 timmes bilresa från Arusha. Med en yta på 320 kvadratkilometer finns det massor att se på. Bl.a. ett rikt djurliv innehållande elefanter, zebror, babianer, lejon samt många fler.

Vid frågor kring Lake Manyara Nationalpark i Tanzania, kontakta våra experter på telefon 021-372 07 99.

Populära rundresor: Lake Manyara Nationalpark

Cirka 230 kvadratkilometer av Lake Manyaras Nationalpark täcks av vatten. Det är den stora sötvattensjön Lake Manyara, som nationalparken också har blivit uppkallad efter. Sjön är en av många höjdpunkter i parken, vilket författaren Ernest Hemingway också har erfarit. Han har kallat Lake Manyara för ”den vackraste sjön i Afrika”. Den finns i parkens östra del.

Denna park har ett oerhört rikt djurliv och det är möjligt att se både flodhästar, afrikanska bufflar, leoparder, giraffer, vårtsvin samt inte minst de så fascinerande, trädklättrande lejon. Dessutom är det också möjligt att se flyttfåglar så som örnar, flamingos samt isfåglar.

Parkens västra gräns bildas av Gregory Rift-bergen och mot söder kan man hitta varma källor. I den ena änden av parken finns en flodhästdamm. Här har man skapat möjligheter där gästerna kan lämna sina bilar och betrakta flodhästarna på säkert avstånd. De är dock vilda djur, så det är inte att rekommendera att gå fram till någon av dem för att klappa den på ryggen.

Parken har egen flygplats, och kan i princip korsas på ett par timmar i en jeep, men då får man inte många intryck med sig efter besöket. Ta på dig god tid och njut av att se floran och faunan, som njuter av vattnet från sjön.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!