Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorLake Mburo National Park

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park är för dig som vill uppleva något helt speciellt och som inte behöver se allt det som alla andra ser och ändå uppleva både savanner och regnskog.

Vid frågor kring ett besök i Lake Mburo National Park, kontakta någon av våra duktiga medarbetare på tel. 021-372 07 99.

Populära rundresor: Lake Mburo National Park

Lake Mburo nationalparken är bland de minsta nationalparkerna i Uganda, och de turister som väljer safari i Uganda, väljer oftast någon av de större parkerna. Det innebär att Lake Mburo parken är en relativt översedd pärla, som trots bristen på “The Big 5”, som så många kommer för att se, är helt klart värd ett besök.Parken är en savannpark och kan påminna otroligt mycket om de stora parker längre österut i Kenya och Tanzania. Frånvaron av stora djur som elefanter och lejon betyder dock att du här, i sällskap med en vakt, kan röra dig runt till fots och därmed uppleva djur som hyenor, zebror och impalor, och i Mburo sjön kan man se både krokodiler och flodhästar.

Sjön, som parken har sitt namn efter, Lake Mburo, är en del av en 50 kilometer lång våtmark, bestående av hela 13 sjöar, förbundna med varandra genom sumpmarker. Detta naturområde är tillhåll för fler än 350 olika fågelarter, bl.a. små vävarfåglar, olika typer av isfåglar, pelikaner och fiskörnar.

I parkens västra del finns ett högt och mycket tätt skogsområde, som helt klart bör besökas. Här får du rikliga möjligheter att se många olika fåglar, och även om skogen är liten, kännas det som om man besöker en äkta tropisk regnskog.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!