Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorLake Naivasha

Lake Naivasha

Lake Naivasha är en av stora insjöar i Östafrika, som bildades som en naturlig del av det väldiga Rift Valleys Systemet, där jordklotens inre energi skjuter runt på kontinentala plattor, och just här i Östafrika håller på att dra isär kontinenten.

Populära rundresor: Lake Naivasha

Lake Naivasha är inte bara en liten sjö i Afrika. Sjön täcker en yta på 160 km2 och har närmast sitt eget lilla vädersystem. Sjöns namn härstammar från Maasai och betyder ”oroligt vatten”, ett namn som sjön har fått p.g.a. lokala stormar som plötsligt kan uppstå i området. Själva sjön är omgiven av ett större träskområde, vilket gör att beroende av nederbörden kan den totala ytan variera ganska mycket.

Sjöns historia berättar en hel del om området. Vattenmängden i sjön har varit mycket varierande de senaste hundra åren. Sjön har under lång tid fungerat som bevattningskälla av omkringliggande lantbruksområden. Faran för uttorkning satte dock i gång en räddningsplan, och vattenståndet steg åter igen till naturliga 6 meter. Att vattenståndet plötsligt sjönk under 60-talet berodde på den geotermiska aktiviteten i området, då rörelser i under markytan flyttade vatten från Lake Naivasha till omkringliggande mindre sjöar.

Området är känt som en del av det stora Rift Valley Systemet, där kontinentala rörelser långsamt håller på att dra isär den afrikanska kontinenten, och Lake Naivasha är därför en av många sjöar i Östafrika som, när processen kommer så långt, kommer att flyta ihop och skapa det östafrikanska havet.

Man har dock även haft framgångar med att utnyttja naturens krafter och det finns i området på flera ställen elverk, vilka utnyttjar kraften för att förse området med elektricitet. Området omkring sjön är för övrigt i stor utsträckning bebodd av européer, som har flyttat hit och har slagit sig ner.

Ett besök vid Lake Naivasha är helt klart värt p.g.a. dess otroligt vackra natur, det rika och mycket varierande fågellivet och inte minst Hells Gate National Park, som ligger i förbindelse med sjön.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!