Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorMasai Mara

Masai Mara

Masai Mara – bara namnet låter spännande. Här hittar du på ett relativt litet område ett mycket stort urval av olika djur och här upplevar du på bästa sättet de stolta Masai krigara.

Området är särskilt attraktiv för dig, som skulla vilja se lejon när du åker på safari i Afrika. Om du har frågor om safari i Masai Mara, så kontakta våra experter på telefon 021-372 07 99.

Populära rundresor: Masai Mara

Masai Mara är nog den allra mest kända nationalparken i Kenya, dels p.g.a. det enastående djurlivet och möjligheten att få se djuren i deras naturliga miljöer och dels p.g.a. namnet, hämtat från den färgstarka och nästan ikoniska lokalbefolkningen, Massajerna.  Dessutom är parken relativt liten. På ganska kort tid kan man här uppleva massor av det som turisterna reser till Kenya för att uppleva.

På djursidan är Masai Mara Nationalparken mest känd för sina stora katter: lejon, geparder och leoparder. Området är faktiskt det ställe i Afrika med störst lejonpopulation, och särskilt under torkperioden från december till februari har katterna det riktigt bra, och därför är det just under denna period störst chanser att få se dem, och i synnerhet lejonen.

Riktigt många turister väljer att komma även under perioden mellan juli och oktober. Området är hem för mer än 2 miljoner gnuer, zebror och Thompson gaseller, och under denna period migrerar de i enorma flockar tvärs över området.

Den, nästan ikoniska lokalbefolkningen, Massajerna, är en halvnomadisk krigarstam, kända för sin färgstarka beklädnad och utsmyckning, och inte minst deras hoppande krigare. Trots sin krigiska härstamning, är massajerna ett ytterst vänligt och gästfritt folk, som gärna bjuder in turisterna till sina landsbyar, för att berätta om deras liv och traditioner.

Man har i åratal försökt sig på att ändra Massajerna nomadiska beteende, men en undersökning visade, att just Massajernas beteende är en stor gåva för Kenya, eftersom de förstår sig på naturen och konsten att driva lantbruk i det annars mycket torra området.

Masai Mara etablerades år 1961 för att skydda djurlivet mot krypskyttar och området hänger ihop med den kända Serengeti Nationalparken i Tanzania.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!