Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorNationalparker i Kenya

Nationalparker i Kenya

Kenya i Östafrika är i den absoluta topp 3 när det gäller nationalparker och resmål för spännande safari i Afrika. På listan över nationalparker i Kenya finns några av de mest kända nationalparker över huvud taget, med bl.a. Masai Mara, Amboseli och Hell’s Gate. Standarden i parkerna är generellt hög, eftersom man fokuserar på parkernas värde, både för landets natur och djurliv, men även i mycket hög grad även för landets ekonomi, där nästan 5% av landets BNP kommer från turismen.

Populära rundresor: Nationalparker i Kenya

Det är inte utan anledning som Kenya kan bjuda på några av absolut mest spännande nationalparker och reservat i Östafrika. Naturen är speciell och det finns spännande upplevelser och sevärdheter att framhäva i alla nationalparker. Vi har dock här valt att beskriva tre olika parker, eftersom alla tre är ytterst populära p.g.a. mångfalden och stora chanser att få se viltet i deras naturliga miljöer.

Masai Mara Nationalpark

Masai Mara har fått sitt namn dels efter den infödda, färgstarka krigarstammen Massajerna, och dels efter floden Mara, som slingrar sig genom området. Masai Mara är en del av den stora Serengeti nationalparken, som egentligen ligger i Tanzania, men som korsar gränsen till Tanzania och blir till Masai Mara.

Läs mer om Masai Mara här.

 

Amboseli Nationalpark

Amboseli Nationalpark ligger mitt i den fantastiska Great Rift Valley, där du som besökande verkligen kan uppleva geologiska processer som sker på vår klot. Just här håller den Afrikanska kontinentalplattan på att dras i sär och om några miljoner år, kommer Östafrika att skilja sig från resten av den afrikanska kontinenten här.

Läs mer om Amboseli National Park här.

Samburu Nationalpark

Samburu National Park är inte lika känd som övriga två, men har av många resande beskrivits som det bästa stället om man skall se viltet. Belägen i den norra delen av Kenya och korsas av floden Ewaso Nyiro, är området fuktigt och därför också ett perfekt ställe att se bufflar, flodhästar och inte mindre än 900 elefanter.

Läs mer om Samburu Nationalpark här.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!