Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorNationalparker i Tanzania

Nationalparker i Tanzania

Tanzania ger rikliga möjligheter att besöka nationalparker, där väntar storslagna upplevelser med vilda djur så som lejon, giraffer och elefanter, ett fantastiskt växtliv och till och med arkeologiska utgrävningar. Lägg därtill kulturen och traditionerna och det ger en fullständig oförglömlig resa till östra Afrika.

Vid frågor kring resor till nationalparker i Tanzania, kontakta våra experter på telefon 021-372 07 99.

Populära rundresor: Nationalparker i Tanzania

Republiken Tanzania ligger utmed Indiska Oceanen och därmed i Östra Afrika. I Tanzania finns det rikliga möjligheter att besöka landets många nationalparker. Den mest kända är nog Serengeti i den norra delen av landet, men det finns åtskilliga andra parker, som också är värda att besöka och ger fantastiska upplevelser.

En av dessa parker är Tarangire Nationalpark, som har fått sitt namn efter Tarangire floden, som rinner igenom parken. Denna park har vanligtvis massor av djurliv. Elefanter, hyenor, gaseller, gnuer, noshörningar och många andra gör att kamerans batteritid verkligen sätts på prov.

Lake Manyara Nationalpark är en av mindre parker, men tack vare just Lake Manyara, en stor och vacker sötvattensjö, är det ett fantastiskt fågelliv. Faktiskt har det noterats upp till cirka 380 fågelarter vid sjön. Samtidigt finns det även massor av vilda djur som flodhästar, zebror, giraffer samt de så fascinerande, trädklättrande lejonen.

Åker man till Mount Meru, är det möjligt att kombinera lusten att se både ett berg och en vulkan. Mount Meru är båda delar och sträcker sig upp i skyarna med sina 4566 meter över havet.

Vulkanen är i dvala sedan länge och ligger i Arusha Nationalpark, som förutom bergvulkanen även rymmer ett skogsområde, som i synnerhet är bebott av fåglar och kör man runt lite i parken, kan man uppleva både en grässtepp och en grund sjö, där det finns massor av vadarfåglar.

Är man intresserad av kultur och traditioner, är Ngorongoro Crater ett måste. Här kan man uppleva rödklädda massajer, som bor i sina karakteristiska runda hyddor och dessutom är det även möjligt att uppleva de stora bestånden av exempelvis gnuer, svarta noshörningar, babianer och elefanter.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!