Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorNationalparker i Uganda

Nationalparker i Uganda

Det som kännetecknar nationalparker i Uganda är den fantastiska kombinationen av många olika typer av landskap. Här hittar man både skog-, savann- och bergslandskap, och Uganda är ett av de få ställen i världen, där man fortfarande kan uppleva den utrotningshotade bergsgorillan. Uganda är för dig som vill uppleva vild och orörd natur, och som samtidigt inte vill besöka ett ställe som är allt för präglat av turism. Om du vill veta mer om Ugandas nationalparker, kontakta någon av våra experter på området på tel. 021-372 07 99.

Populära rundresor: Nationalparker i Uganda

Uganda ligger, i motsats till de mer besökta safaridestinationerna i Kenya och Tanzania, inte längs de Indiska Oceanen, vilket ger ett annorlunda klimat. Även om Uganda också ligger nära ekvatorn är temperaturen lägre. Det beror på att landet ligger högt, vilket bidrar till att reglera temperaturen, som därmed sällan ligger över 27 grader om dagen och 17 grader om natten.

Det annorlunda klimatet i Uganda har givit en helt unik natur. Därför är Uganda ett favoritresmål för turister, som gärna vill uppleva orörd natur samtidigt som de lägger vikt på mer intensiva upplevelser, när det inte är så många andra turister.

Du kan åka på safari i Uganda året runt, men var uppmärksam på att det är regnperiod under april och maj samt under november och december. Regnen gör skogsvandringar mer krävande, men i gengäld ger regnen ofta bättre safaris, och speciellt schimpansvandringen blir bättre efter regnen. Oftast regnar det under natten samt tidiga morgontimmar, medan solen skiner det mesta av dagen.

Bland de bästa nationalparker i Uganda hittar man:

  • Bwindi Impenetrable Nationalpark har fått sitt namn efter den nästan ogenomträngliga skogen, som ju är ett av de rikaste ekosystemen i Afrika och inte minst hem för hälften av världens kvarvarande bergsgorillor.
  • Lake Mburo Nationalpark är den minsta av Ugandas savannparker, och den är mest känd för sitt rika djurliv. Här kan du se zebror, hyenor, impalor, leoparder och bufflar som dras till områdets många sjöar och träsk.
  • Queen Elizabeth Nationalpark är troligtvis den mest populära nationalparken i Uganda. Det är på grund av sitt variationsrika djurliv och den storslagna naturen. Parken är en av de mest artrika djurparker i världen med fler än 500 fågelarter samt ca 100 däggdjur.
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!