Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorNgorongoro Crater

Ngorongoro Crater

Ngorongorokratern i Tanzania är upptagen på UNESCOs Världsarvslista, och många beskriver den som ett av de ställen i världen som man bara måste se.

Den uppfattningen kan vi på Afrika Safari bara ansluta oss till, och en Ngorongoro Safari är också en del av våra mest populära resor.

Vid eventuella frågor kring safari i Tanzania, kontakta våra experter på 021-372 07 99.

Populära rundresor: Ngorongoro Crater

Kratern som ligger i den nordliga delen av Tanzania är resterna av en släckt vulkan. För 2,5 milj. år sedan hade vulkanen ett mycket våldsamt utbrott, varefter vulkanen sjönk ihop i den nu 600 m djupa caldera, som för övrigt är världens största icke-översvämmade caldera.

Vulkanen är en del av den stora Great Rift Valley, som är en geologiskt aktiv zon, där den afrikanska kontinenten mycket långsamt dras från varandra genom rörelserna i kontinentala skivor.
Det är just i detta område som man tror att människan har uppstått och man har i själva Ngorongoro kratern hittat resterna av första Homo Habilis, föregångaren till Homo Sapiens, nutidens människor.

Området som tidigare har varit en del av Serengeti Nationalparken, är nu ett självständigt naturreservat med fokus på samexistensen av husdjurshållning, vilda djur och turism, och blev 1979 upptaget på Värdsarvslistan på grund av den fantastiska naturen, de över 50 000 Masaier som lever i området samt ytterst täta bestånd av bl.a. gnuer, zebror, elefanter, lejon, gaseller och flodhästar.

Det är just denna kombination av spännande lokalbefolkning och enastående möjligheter att uppleva djurlivet på nära håll som har gjort Ngorongoro safari till ett så eftertraktat resmål. Har du speciella önskemål kring din safari i Ngorongoro kratern, hjälper våra erfarna reseledare dig med att sätta ihop den perfekta drömresan åt dig.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!