Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorSamburu National Park

Samburu National Park

Samburu National Park er för du, som vill have uppleva af det vilda Afrika, uten för många turister. Parken är fortfarande relativt okändt, eftersom de flesta turisterne väljar de större og mer välkända parker.

Samburu er emellertid ett bra ställe att uppleva inte bare djur som giraff och zebra, men även den magnifika natur og geologi i Great Rift Valley och speciellt den gästfria lokala stamma, Samburu folket.

Populära rundresor: Samburu National Park

Samburu Nationalpark ligger i den norra delen av Kenya – och kallas även för ”De Stora Djurens land”. Området ligger i Great Rift Vally, det stora geologiska systemet, där den afrikanska tektoniska plattan långsamt håller på att delas i två delar.

Här finns fortfarande en del vulkaniska aktiviteter, och i den lågtliggande delen av området samlades vattnet från högtliggande områden i floden Uaso Nyiro, som fungerar som en livsnerv genom området. Här samlas djuren, här är växtligheten frodig och inte minst hittar man här ett stort antal krokodiler.

Där man i safaritermer talar om ”The Big 5”, har man i Samburu ”The Samburu 5”, alltså de fem viktigaste djuren i nationalparken. Det är zebror, giraffer, oryx, gerenuk (giraffgaseller) och somalistrutsen, som endast finns i denna delen av Afrika.

Samburu Nationalpark är hem för Samburubefolkningen, närbesläktade med massajfolket. Samburuerna är gästfria och bjuder alltid turisterna in i sina i hem för att visa dem och berätta om sina liv och historia.

I parken finns det likaså rikliga möjligheter att följa med på annorlunda safari, antingen till fots eller på dromedarens rygg.

Turister och safarigäster i Samburu beskriver nationalparken som fantastisk – och att det bästa med den faktiskt är att den fortfarande är förhållandevis okänd eftersom många prioriterar de betydligt mer kända parker i första hand. Därför är det lugnare i Samburu och mer oberört, vilket ger helt speciell safariupplevelse.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!