• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Serengeti National Park

Om du skall välja bara en nationalpark, då skall du välja Serengeti. Det är inte utan skäl som Serengeti är den mest kända nationalparken i Tanzania, såväl som Östafrika. För här finns allt. Serengeti är afrikansk safari. På Afrika Safari har vi stor erfarenhet av safariresor i Afrika och Serengeti är inget undantag. Våra duktiga reseexperter känner till platsen och allt man behöver veta om du vill besöka Serengeti. Ring till oss på 021-372 07 99 om du drömmer om den perfekta safarin i Afrika.

Populära rundresor: Serengeti National Park
Serengeti är inte bara den mest kända nationalparken i Tanzania, utan ett helt ekosystem i den norra delen av Tanzania. Området sträcker sig från Ngorongoro mot öst till Victoriasjön i väst, och mot norr ligger Kenya. Nationalparken sträcker sig vidare in i Kenya, där området heter Masai Mara, namngivet efter den färgstarka och halvnomadiska krigarstammen massajerna.Det är inte utan skäl som Serengeti är ett av världens bästa ställen om man vill se djur i deras naturliga miljöer. Här finns fler än 70 större däggdjursarter och fler än 500 fågelarter. Särskilt lejonen är en enorm attraktion, och parken är också ett av de få ställen i Afrika, där chansen för att se lejon är störst.Nationalparken i Tanzania är på UNESCOs världsarvlista och anses vara ett av världens tio naturunderverk, bland annat på grund av världens största vandringar av bl.a. zebror och gnuer. Från januari till mars får gnuerna deras kalvar, och så drar det enorma beståndet av gnuer mot bättre betesmarker. Det skapar världens största migration med upp till 1,7 milj. gnuer, 260 000 zebror och 470 000 gaseller.
Serengeti är en del av den stora östafrikanska riftbildningen, Great Rift Valley, där den afrikanska kontinenten långsamt håller på att glida isär. Därför är området känt för speciellt spännande geologi och just i Serengeti kan man besöka den aktiva vulkanen Ol Doinyo Lengai – Guds berg på massaj.Om du måste välja bara en nationalpark att besöka under din resa till Afrika, kan du med stor fördel välja Serengeti. Massor av djur, äkta afrikanskt savannlandskap och enastående geologi, som bara finns här i Östafrika. Serengeti är ett mycket populärt resmål för safariturismen, och är du intresserad av en safariresa med upplevelser för hela slanten, ta ett snack med våra duktiga resemedarbetare, och vi kommer att göra allt för att skapa en resa åt dig som du bara har drömt om.
Kontakta resekonsulten Sonya Mönius

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.