Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorSwaziland

Swaziland

Om du vill uppleva Afrika, när den är som mest avslappnad och vänlig, då skall du besöka Swaziland, ett litet afrikanskt kungadöme, inklämt mellan Sydafrika och Mozambique. Landet är, trots sin ringa storlek, en fantastisk naturupplevelse, eftersom landet bjuder på både vackra berg, savanner och djupa regnskogar, och det är därför möjligt, att på förhållandevis kort tid, uppleva många olika sidor av den afrikanska naturen.

Populära rundresor: Swaziland

I Swaziland är det kungen som styr landet rent administrativt. Men det är kungens mor, som under namnet ”Den stora elefanthonan” fungerar som religiöst och nationellt överhuvud. Den nuvarande kungen, Mswati 3, är känd för i synnerhet extravagant livsstil med stora lyxbilar samt oerhört stora och fina hus till sina många fruar.

Landet är mycket fattigt och mer än två tredjedelar av befolkningen lever för under en dollar om dagen. Dessutom har mer än en tredjedel av den vuxna befolkningen HIV eller Aids. Men trots alla dessa prövningar är lokalbefolkningen känd för att vara ytterst vänlig och välkomnande.

Landet har fått sitt namn efter den stora befolkningsgruppen swazier, en bantu-stam, en av ca 400 etniska befolkningsgrupper i Afrika.

Dessutom består landets befolkning av ett mindre antal zuluer, européer samt flyktingar från Mozambique. Landet är övervägande kristet men ofta kombinerat med lokala religioner. Språken som talas är swati och engelska.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!