• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanTaffelberget

Taffelberget

Du kan nästan inte säga Kapstaden utan att i samma andetag även säga Table Mountain (Taffelberget). Berget skapar en otrolig vacker bakgrund för storstaden och ingår likaledes i Kapstadens flagga och fungerar närmast som en skyddande vägg mellan staden och resten av kontinenten.
Berget är ett av absolut mest besökta turistmålen i Kapstaden och i Sydafrika över huvud taget, och det med rätta. Från bergets topp har du den mest otroliga utsikten och både turen upp och turen ner kan utnyttjas till fysiska utmaningar och utforskning.

Populära rundresor: Taffelberget

Bergsformationen är i sin helhet utformad som en hästsko, som startar i sydväst med Signal Hill, en flatare klippformation, som en gång i tiden användes för att med hjälp av flaggor signalera till skeppen om vädret, så att de kunde förbereda sig på de, då och då ytterst extrema väderfenomen, som kunde uppstå i bukten utanför Kapstaden.

I västra änden av Tablemountain flankeras den karakteristiska platån av 669 meter höga Lions Head, en spetsig klippformation, mycket populär bland både klättrare och skärmglidare.

I botten av hästskon hittar man den i iögonfallande flata platån, som mäter ca 3 kilometer från väst till öst. Det var i grottorna här som den ursprungliga Khoikhoistamen slog sig ner när de kom till området omkring år 0, och det var fortfarande denna stam som var den dominerande, när de första européerna seglade in i bukten på 1500-talet.

Dessa grottor är i dag definitivt värda ett besök. I motsats till många andra större grottor som man i dag kan besöka runt om i världen, är grottorna i Table Mountain skapade i sandsten, mot normalt kalksten.

Det är populärt att klättra och fotvandra i berget, och det finns guidade turer, som erbjuder olika svårhetsgrader när det gäller klättring. Det finns även en Jeepfarled upp i berget, och intill denna led finns de mycket karakteristiska grottorna.

Det kan rekommenderas att färdas sträckan som en kombination av transport med Jeep och vandring – och om Ni verkligen tycker om utmaningar: Mountainbike. Jeepleder är markerade och används i hög grad också av mountainbikers.

Väljer du att vandra upp i berget längs den mest direkta leden, får du räkna med att den tar mellan 1 och 3 timmar, beroende på din konditionsnivå. Det finns även längre leder, som inte alls är lika krävande.

 

Kontakta resekonsulten Sandra Caroline Pettersson

Skriv till:
info@afrikasafari.se

Ring till:
021-372 07 99

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.