Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanInfo & KontaktResetemasidorTarangire National Park

Tarangire National Park

Tarangire National Park är den sjätte största nationalparken i Tanzania. Namnet Tarangire härstammar från floden med samma namn, som flyter genom parken och ger liv till ett stort djurbestånd under perioder med torka.
Nationalparken är helt klart värd ett besök året runt, men speciellt under torkperioden från juni till september finns det stora möjligheter att få se massor av djur, då floden under denna tid drar till sig de största bestånden.

Populära rundresor: Tarangire National Park

Nationalparken, som ligger knappt 120 kilometer sydväst om Arusha, är mest känd för sina bestånd av elefanter, lejon och leoparder, men även trädklättrande pytonormen. Dessutom är Tarangire det ställe i världen där flest olika fågelarter häckar samtidigt, nämligen ca 550 olika arter.

Samtidigt är Tarangire National Park den plats i regionen där man hittar många olika vegetationsområden. Allt från kuperat landskap till områden med baobabträd, busksavanner med taggiga buskar och högt gräs samt inte minst våtmarker, där enorma fågelpopulationer häckar.

I området kan man även se en massa termitbon, varav många sedan länge har lämnats av termiterna och har intagits av dvärgmanguster.

Nationalparken kan nås via asfalterad väg och endast 70 km från parken finns även Lake Manyara National Park med Manyara sjön, som Ernest Hemingway beskrev som den vackraste sjön i Afrika.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!