• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanUtflykt till ”Färgad” Kåkstad
Utflykt till ”Färgad” Kåkstad

Det finns många etniska grupperingar i Sydafrika – en av dem är ”färgade”. De är i generell minoritet i landet, men just i och omkring Kapstaden utgör ”färgade” cirka 45 % av befolkningen. Många av dem bor i så kallade ”informella bosättningar”, som du i dag får möjlighet att besöka tillsammans med en lokalkänd guide. Du får en enastående inblick i kulturen och vardagslivet för just denna befolkningsgrupp.

Du besöker District Six Museum – såvida det inte är söndag, då museet är stängt. Då deltar du i stället i en gospelgudstjänst i en lokal kyrka.

Du kör genom staden till området Strandfontein och hör om 9 Miles Surfing Club. Här besöker du två informella bosättningar. I den ena besöker du en shebeen (en ”smugglarkrog”), där du kan smaka på den (mycket!) lokala ananasölen. Sedan är det lunchpaus i den andra bosättningen och du har då möjlighet att äta på ett lokalt kafé och på så sätt stödja lokallivet.

På eftermiddagen besöker du Nine Miles Surfing Project. Projektet vänder sig till barn och ungdomar och drivs av den lokala surfaren Nigel. Barn i dessa informella bosättningar saknar ofta riktning, förebilder och självförtroende. Nigel lär dem att surfa. Det kräver uthållighet och disciplin att bli en duktig surfare, vilket ger barnen självförtroende och hjälper till att hålla dem på rätt väg i livet.

Priset gäller vid beställning samtidigt med resan:
Per person:  2 335 kr

Senast sedda resor

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Afrikasafari.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.