Tel: 021-372 07 99
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16

Övernattning: Kenya

Här kan du läsa mer om övernattningsplatserna vi använder oss av under våra safariresor till Kenya. Du kan också se bilder från platserna.

För musen över de små bilderna för att se en större bild.

Fairmont The Norfolk *****
Nairobi

Fairmont Norfolk är ett femstjärnigt hotell beläget centralt i Nairobi och med internationell standard.

Det är byggt 1904 och har en trevlig atmosfär, vackra trädgårdar och historisk inredning.

Det finns även restaurang, bar, swimmingpool samt spa- och fitnesscenter.

Sarova Panafric ****
Nairobi

Sarova Panafric är ett 4-stjärnigt hotell av internationell standard. Det ligger säkert placerat inne i Narobi och har en härlig pool, restaurang och snackbar.

Amboseli Sopa Lodge****
Amboseli Nationalpark

Denna charmiga lodge ligger i Amboseli National Park vid foten av Kilimanjaro.

De rymliga bungalowerna ligger utspridda på den 200 hektar stora egendomen, omgivna av vackra trädgårdar. Det finns 83 rum, alla med veranda, badrum och WC. Inredningen är i varma jordfärger och med väggmålningar inspirerade av massajkonst i några av rummen. På lodgen finns dessutom en fin uteplats med pool och fantastiskt sikt mot Afrikas topp.

Lake Naivasha Sopa Lodge****
Lake Naivasha

Denna lodge har ett fint läge på stora gräsarealser med akaciaträd och andra vackra träd. Den frodiga omgivningarna lockar till sig många av savannens djur, så här händer det att man ser giraffer, vattenbockar, markattor och colobus-apor.

Det finns totalt 84 rum, fördelade på 21 bungalower med färgrika stenväggar, både utvändigt och invändigt. Alla rum har panoramafönster och öppna verandor eller balkong. Dessutom erbjuder lodgen faciliteter som gym, bastu och en flott utomhuspool.

Masai Mara Sopa Lodge ****
Masai Mara Nationalpark

Masai Mara Sopa Lodge har 100 rum. Lodgen är en av Masai Maras mest populära. Läget högt uppe på ett kuperat område vid Oloolaimutia Hills ger vacker utsikt österut över Masai Mara. Det finns ett fint poolområde som häven har barnpool. Alla rum har veranda.

Sarova Mara Game Camp****
Masai Mara Nationalpark

På Masai Mara finn det möjlighet att uppgradera till denna tältlodge istället för Masai Mara Sopa Lodge. Detta är för dig som vill komma ännu närmare naturen.

Sarova Mara Game Camp erbjuder plats på första parkett till ett av naturens mest fascinerande skådespel, migrationen, i prioden augusti – oktober. Mer än 1,2 miljoner gnuer och 200 000 zebror förflyttar sig tusentals kilometer i sin jakt på föda.

Campen erbjuder verkligt lyxiga tält med bl.a. kaklade badrum och här finns bl.a. pool, minigolf och fiskemöjligheter. Det är en underbar upplevelse att somna på kvällen till ljudet från savannen.

Tillägg för uppgradering:

Dubbelrum per natt från 1 100 kr per person
Barn under 12 år från 750 kr per natt per person

Samburu Sopa Lodge****
Samburu Nationalpark

Samburu Sopa lodge har ett unikt läge, högre än resten av området och därmed med panoramautsikt över det mäktiga Samburu.
Vid ankomsten hälsas man varmt välkommen till lodgen, som har 60 rum och plats till max 120 gäster. Här finns swimmingpool, barnpool, restaurang bar och lounge-område. Dessutom finns det WIFI.

Byggnaderna är byggda i traditionell Samburu-stil och smakfullt inredda. De traditionella husen var mycket låga och hade små fönster, men lodgens rum har högt till tak, stora fönster, mycket mera golvplats och ett separat badrum. Det mesta unika med rummen är dock att de alla har en egen terrass, som har utsikt till ett vattenhål dit djuren ofta kommer ner.

Ashnil Aruba Lodge ****
Tsavo East Nationalpark

Ashnil Aruba Lodge ligger i hjärtat av Tsavo East National Park, nära Aruba-dammen som är byggd tvärs över floden Voi.

Vattenreservoaren lockar till sig såväl många däggdjur och vattenfåglar.

Lodgen har 40 rum som alla har terrass, safety box och ventilator.

Restaurangen ligger i huvudbyggnaden och har fantastisk utsikt över Aruba-dammen från alla håll.

Lodgen har dessutom en härlig utomhuspool, lounge, bar och glasskiosk.

Kilaguni Serena Safari Lodge ****
Tsavo West Nationalpark

Kilaguni Serena Safari Lodge har ett perfekt läge i lä av såväl Kilimanjaro som den vulkaniska bergskedjan Chyulu Hills.

Lodgen har ett eget vattenhål som dagligen besöks av elefanter, bufflar och många andra vilda djur.

Det finns totalt 56 rum på lodgen, som alla har egen veranda. Några rum har utsikt mot vattenhålet, andra mot Chyulu Hills.

Mitt på lodgens område ligger matsalen, byggd i natursten och med stråtak. Intill matsalen finns en terrass med utsikt mot vattenhålet. Ni kan även ta ett dopp i lodgens pool och sola på soldäcket.

Ol Tukai Lodge ****
Amboseli Nationalpark

Lodgen har 80 luxuösa dubbelrum som ligger fyra och fyra i bungalower som alla har utsikt mot savannen. Rummen är moderna, komfortabla och byggda i naturliga lokala material som skiffer och gummiträ. Alla rum har egen terrass som vetter mot slätterna vid Kilimanjaros fot. Du kan även slappna av vid lodgens härliga swimmingpool som även den vetter mot savannen.