Tel: 021-372 07 99 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanÖvernattningKenya

Övernattning: Kenya

Här kan du läsa mer om övernattningsplatserna vi använder oss av under våra safariresor till Kenya. Du kan också se bilder från platserna.

För musen över de små bilderna för att se en större bild.

Amboseli Sopa Lodge
Amboseli Nationalpark

Denna charmiga lodge ligger i Amboseli National Park vid foten av Kilimanjaro.

De rymliga bungalowerna ligger utspridda på den 200 hektar stora egendomen, omgivna av vackra trädgårdar. Det finns 83 rum, alla med veranda, badrum och WC. Inredningen är i varma jordfärger och med väggmålningar inspirerade av massajkonst i några av rummen. På lodgen finns dessutom en fin uteplats med pool och fantastiskt sikt mot Afrikas topp.

Ol Tukai Lodge
Amboseli Nationalpark

Lodgen har 80 luxuösa dubbelrum som ligger fyra och fyra i bungalower som alla har utsikt mot savannen. Rummen är moderna, komfortabla och byggda i naturliga lokala material som skiffer och gummiträ. Alla rum har egen terrass som vetter mot slätterna vid Kilimanjaros fot. Du kan även slappna av vid lodgens härliga swimmingpool som även den vetter mot savannen.

Tillägg för uppgradering:
Per natt 455 kr per person
Lake Naivasha Country Club
Lake Naivasha

Vid Lake Naivashas strand ligger Lake Naivasha Country Club. Platsen sjuder av historia och är en av de äldsta boplatserna i Kenya.

Den byggdes 1937 och fungerade som en mellanlandningsplats på den tidens mycket långa flygresa från Durban till London. Flyget landade på sjön, och medan det tankades kunde passagerarna vila sig i nybyggda Country Club. Sedan dess har platsen både blivit ombyggd och utbyggd, och i dag består den av 50 rum, som alla ligger omkring den stora, härliga trädgården med vackra träd och färgstarka blommor. Man lägger märker till den koloniala stilen och historien överallt.

Rummen tillhör olika kategorier, men alla rum är rymliga och stilfullt inredda med eget badrum, tv, minibar, gratis wifi, säkerhetsboxar och egen veranda.

Här finns både restaurang, bar, spa och pool.

Lake Naivasha Simba Lodge
Lae Naivasha

Nära Naivashasjön ligger den här turistklass-lodgen.

De 70 rymliga rummen ligger i block med 10 rum i varje block. Det finns sex rum på nedre plan och fyra rum på övre plan. Alla rum är inredda så att det finns plats för en liten uppehållsplats, och alla har en egen terrass eller balkong. Alla rum har te-/kaffekokare, tv, säkerhetsbox och wifi. Det finns möjlighet att få rum bredvid varandra om man reser tillsammans som familj.

Runt omkring rumsblocken ligger en enorm, välplanerad trädgård, som påminner mycket om en klassisk europeisk park. Det är inte ovanligt att stöta på zebror, giraffer och impalor på en promenad i parken. Om du har riktig tur kan du se de vilda djuren från din egen balkong eller från frukostrestaurangen. Det är också i parken du hittar den härliga poolen, som har gott om plats för solstolar.

Det finns en restaurang på lodgen, en liten butik och möjlighet att få massage.

Lake Naivasha Sopa Lodge
Lake Naivasha

Denna lodge har ett fint läge på stora gräsarealser med akaciaträd och andra vackra träd. Den frodiga omgivningarna lockar till sig många av savannens djur, så här händer det att man ser giraffer, vattenbockar, markattor och colobus-apor.

Det finns totalt 84 rum, fördelade på 21 bungalower med färgrika stenväggar, både utvändigt och invändigt. Alla rum har panoramafönster och öppna verandor eller balkong. Dessutom erbjuder lodgen faciliteter som gym, bastu och en flott utomhuspool.

Keekorok Lodge
Masai Mara

Keekorok Lodge är en av klassikerna i Masai Mara. Lodgen byggdes 1962 och var den första lodgen i Masai Mara Game Reserve. Den har naturligtvis renoverats sedan dess, och hela lodgen ser därför fortfarande fin ut. Som tur är har den också kvar sin ursprungliga charm.

Lodgen är främst byggd av naturmaterial som trä och sten, så den smälter bra in i den vilda naturen, där den är belägen. Keekorok Lodge ligger mitt på vägen där den stora migrationen tar sig fram.

Alla rum är fint inredda med lokal konst, och alla har en balkong. Alla rum har naturligtvis också ett eget badrum och en toalett.

Det som lockar många till lodgen är den långa gångbron, som leder dig ner till en liten bar, där du har en fantastisk utsikt över de många flodhästarna, som lever i den lilla lokala sjön. Det är en perfekt plats att inta sin dagliga drink till solnedgången!

Lodgen har naturligtvis också en pool och en härlig solterrass. Här finns det möjlighet att få massage, och det finns gratis wifi överallt på lodgen.

Mara Simba Lodge
Masai Mara Nationalpark

Vid bredden av floden Talek ligger fyrstjärniga Mara Simba Lodge. Lodgen är byggd i harmoni med naturen omkring sig, och man märker inte att den faktiskt har 84 rum. Den mysiga trädgården är full av fjärilar och exotiska fåglar, men precis utanför lodgens område härskar den vilda naturen. Här används främst naturmaterial i neutrala färger, så du erbjuds en riktigt fantastisk safaristämning från första början. Du har en vacker utsikt utöver floden från de allmänna utrymmena, så att du redan under frukosten kan hålla utkik efter elefanter som kommer ner till floden för att dricka. Lodgen har en pool, restaurang, bar och även en liten souvenirbutik.

Rummen ligger i små klungor med 6 stycken i vardera ”hus”, som alla har två våningar. Alla ”hus” är anslutna till varandra och huvudbyggnaden med en rad upphöjda gångvägar som är fint upplysta om kvällarna. Rummen är rymliga och alla har eget badrum och veranda.

Masai Mara Sopa Lodge
Masai Mara Nationalpark

Masai Mara Sopa Lodge har 100 rum. Lodgen är en av Masai Maras mest populära. Läget högt uppe på ett kuperat område vid Oloolaimutia Hills ger vacker utsikt österut över Masai Mara. Det finns ett fint poolområde som häven har barnpool. Alla rum har veranda.

Sarova Mara Game Camp
Masai Mara Nationalpark

På Masai Mara finn det möjlighet att uppgradera till denna tältlodge istället för Mara Simba Lodge. Detta är för dig som vill komma ännu närmare naturen.

Sarova Mara Game Camp erbjuder plats på första parkett till ett av naturens mest fascinerande skådespel, migrationen, i prioden augusti – oktober. Mer än 1,2 miljoner gnuer och 200 000 zebror förflyttar sig tusentals kilometer i sin jakt på föda.

Campen erbjuder verkligt lyxiga tält med bl.a. kaklade badrum och här finns bl.a. pool, minigolf och fiskemöjligheter. Det är en underbar upplevelse att somna på kvällen till ljudet från savannen.

Tillägg för uppgradering:
Dubbelrum per natt 650 kr per person
Barn under 12 år 490 kr per natt per person
Fairmont The Norfolk
Nairobi

Fairmont Norfolk är ett femstjärnigt hotell beläget centralt i Nairobi och med internationell standard.

Det är byggt 1904 och har en trevlig atmosfär, vackra trädgårdar och historisk inredning.

Det finns även restaurang, bar, swimmingpool samt spa- och fitnesscenter.

Sarova Panafric
Nairobi

Sarova Panafric är ett 4-stjärnigt hotell av internationell standard. Det ligger säkert placerat inne i Narobi och har en härlig pool, restaurang och snackbar.

Samburu Sopa Lodge
Samburu Nationalpark

Samburu Sopa lodge har ett unikt läge, högre än resten av området och därmed med panoramautsikt över det mäktiga Samburu.
Vid ankomsten hälsas man varmt välkommen till lodgen, som har 60 rum och plats till max 120 gäster. Här finns swimmingpool, barnpool, restaurang bar och lounge-område. Dessutom finns det WIFI.

Byggnaderna är byggda i traditionell Samburu-stil och smakfullt inredda. De traditionella husen var mycket låga och hade små fönster, men lodgens rum har högt till tak, stora fönster, mycket mera golvplats och ett separat badrum. Det mesta unika med rummen är dock att de alla har en egen terrass, som har utsikt till ett vattenhål dit djuren ofta kommer ner.

Ashnil Aruba Lodge
Tsavo East Nationalpark

Ashnil Aruba Lodge ligger i hjärtat av Tsavo East National Park, nära Aruba-dammen som är byggd tvärs över floden Voi.

Vattenreservoaren lockar till sig såväl många däggdjur och vattenfåglar.

Lodgen har 40 rum som alla har terrass, safety box och ventilator.

Restaurangen ligger i huvudbyggnaden och har fantastisk utsikt över Aruba-dammen från alla håll.

Lodgen har dessutom en härlig utomhuspool, lounge, bar och glasskiosk.

Kilaguni Serena Safari Lodge
Tsavo West Nationalpark

Kilaguni Serena Safari Lodge har ett perfekt läge i lä av såväl Kilimanjaro som den vulkaniska bergskedjan Chyulu Hills.

Lodgen har ett eget vattenhål som dagligen besöks av elefanter, bufflar och många andra vilda djur.

Det finns totalt 56 rum på lodgen, som alla har egen veranda. Några rum har utsikt mot vattenhålet, andra mot Chyulu Hills.

Mitt på lodgens område ligger matsalen, byggd i natursten och med stråtak. Intill matsalen finns en terrass med utsikt mot vattenhålet. Ni kan även ta ett dopp i lodgens pool och sola på soldäcket.

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Topp 5 Resor
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Safari i särklass & vita sandstränder.
 
Sydafrika & Kapstaden
Sydafrika & Kapstaden
Kom riktigt nära de vilda djuren & storstad.
 
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro & Safari
Kilimanjaro - Whiskyturen och safari i 2 nationalparker
 
Safariresa till Sydafrika
Safariresa till Sydafrika
Upplev det fantastiska djurlivet i Kruger National Park och få en safariupplevelse för livet.
 
Lyxsafari i Kenya & badsemester på Zanzibar
Lyxsafari i Kenya & badsemester på Zanzibar
Kenya-safari med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.
 

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!