• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden

Övernattning: Kenya

Här kan du läsa mer om övernattningsplatserna vi använder oss av under våra safariresor till Kenya. Du kan också se bilder från platserna.

För musen över de små bilderna för att se en större bild.

Amboseli Sopa Lodge

Amboseli Nationalpark

Denna charmiga lodge ligger i Amboseli National Park vid foten av Kilimanjaro.

De rymliga bungalowerna ligger utspridda på den 200 hektar stora egendomen, omgivna av vackra trädgårdar. Det finns 83 rum, alla med veranda, badrum och WC. Inredningen är i varma jordfärger och med väggmålningar inspirerade av massajkonst i några av rummen. På lodgen finns dessutom en fin uteplats med pool och fantastiskt sikt mot Afrikas topp.


Ol Tukai Lodge

Amboseli Nationalpark

Lodgen har 80 luxuösa dubbelrum som ligger fyra och fyra i bungalower som alla har utsikt mot savannen. Rummen är moderna, komfortabla och byggda i naturliga lokala material som skiffer och gummiträ. Alla rum har egen terrass som vetter mot slätterna vid Kilimanjaros fot. Du kan även slappna av vid lodgens härliga swimmingpool som även den vetter mot savannen.

Tillägg för uppgradering:
Per natt Per person:  730 kr

AA Lodge Amboseli

Amboseli Nationalpark

Vid foten av Kilimanjaro, endast två km från huvudingången till nationalparken Amboseli, ligger AA Lodge Amboseli. Härifrån får du en panoramautsikt över det snötäckta Kilimanjaro.

Lodgen består både av hyddor och tält med eget badrum, egen ingång och moderna faciliteter, som säkerhetsbox, hårtork samt en vattenkokare, så att du kan göra te och kaffe. Du övernattar i ett av de 29 klassiska tälten med många traditionella detaljer och moderna faciliteter, vilket gör din vistelse både avkopplande och mysig.

Restaurangen och baren har sittplatser både inom- och utomhus, så du har möjlighet att inta dina måltider eller koppla av med en drink medan du njuter av den vackra utsikten över savannen och Kilimanjaro.

Efter din safari kan du njuta av ett uppfriskande dopp i poolen eller köpa till spabehandlingar. På kvällen finns det möjlighet att uppleva underhållning med massaj-dans eller koppla av på den gemensamma badplatsen, medan bartendern förbereder en cocktail till dig.

Det finns tillgång till elektricitet och varmvatten dygnet runt samt gratis wi-fi i samtliga gemensamma utrymmen.


Amboseli Sentrim Lodge

Amboseli Nationalpark

På en avskild väg nära ingången till Amboseli Nationalpark ligger Amboseli Sentrim Lodge, där du har en helt fantastisk utsikt över Afrikas högsta berg Kilimanjaro.

Här övernattar du i ett av de 60 stora, rymliga tälten som står utspridda över slätterna. I varje tält finns en bekväm säng, en liten sittgrupp, ett kylskåp, te- och kaffekokare samt en egen liten veranda och privat badrum med dusch, handfat och toalett.

Efter de upplevelserika dagarna med safari kan du koppla av i poolen, i den gröna trädgården eller köpa till en massagebehandling. Om du inte har fått nog av Afrikas storslagna natur kan du njuta av den ostört från din egen veranda eller från lodgens solterrass, som också fungerar som utsiktsplats över hela området.

Restaurangen serverar ett brett urval av goda måltider, som du kan avnjuta medan du ser ut över de unika bergen. Avsluta dagen med en drink i baren. Det finns gratis wi-fi i receptionen.

Tillägg för uppgradering:
Per natt Per person:  535 kr

Lake Naivasha Country Club

Lake Naivasha

Vid Lake Naivashas strand ligger Lake Naivasha Country Club. Platsen sjuder av historia och är en av de äldsta boplatserna i Kenya.

Den byggdes 1937 och fungerade som en mellanlandningsplats på den tidens mycket långa flygresa från Durban till London. Flyget landade på sjön, och medan det tankades kunde passagerarna vila sig i nybyggda Country Club. Sedan dess har platsen både blivit ombyggd och utbyggd, och i dag består den av 50 rum, som alla ligger omkring den stora, härliga trädgården med vackra träd och färgstarka blommor. Man lägger märker till den koloniala stilen och historien överallt.

Rummen tillhör olika kategorier, men alla rum är rymliga och stilfullt inredda med eget badrum, tv, minibar, gratis wifi, säkerhetsboxar och egen veranda.

Här finns både restaurang, bar, spa och pool.


Lake Naivasha Simba Lodge

Lae Naivasha

Nära Naivashasjön ligger den här turistklass-lodgen.

De 70 rymliga rummen ligger i block med 10 rum i varje block. Det finns sex rum på nedre plan och fyra rum på övre plan. Alla rum är inredda så att det finns plats för en liten uppehållsplats, och alla har en egen terrass eller balkong. Alla rum har te-/kaffekokare, tv, säkerhetsbox och wifi. Det finns möjlighet att få rum bredvid varandra om man reser tillsammans som familj.

Runt omkring rumsblocken ligger en enorm, välplanerad trädgård, som påminner mycket om en klassisk europeisk park. Det är inte ovanligt att stöta på zebror, giraffer och impalor på en promenad i parken. Om du har riktig tur kan du se de vilda djuren från din egen balkong eller från frukostrestaurangen. Det är också i parken du hittar den härliga poolen, som har gott om plats för solstolar.

Det finns en restaurang på lodgen, en liten butik och möjlighet att få massage.


Lake Naivasha Sopa Lodge

Lake Naivasha

Denna lodge har ett fint läge på stora gräsarealser med akaciaträd och andra vackra träd. Den frodiga omgivningarna lockar till sig många av savannens djur, så här händer det att man ser giraffer, vattenbockar, markattor och colobus-apor.

Det finns totalt 84 rum, fördelade på 21 bungalower med färgrika stenväggar, både utvändigt och invändigt. Alla rum har panoramafönster och öppna verandor eller balkong. Dessutom erbjuder lodgen faciliteter som gym, bastu och en flott utomhuspool.


Ilkeliani Camp

Masai Mara Nationalpark

Drömmer du om ett klassiskt afrikanskt safariläger så ska du välja Ilkeliani. De 17 kanvastälten gör att du kommer nära naturen, samtidigt som de erbjuder en rejäl portion komfort i form av stora sängar, “safarimöbler” till dina kläder och eget badrum. Dessutom har alla tält en egen veranda med en fantastisk utsikt.

Måltiderna intas i mässtältet och i klassisk safaristil vid långbord, där du kan prata med de andra gästerna om dagens upplevelser. På kvällen tänder man bålet och du kan njuta av utsikten över stjärnhimlen innan en lokal massaj följer dig till ditt tält för natten. Lägret är nämligen inte inhägnat så när du går runt på kvällen ledsagas du alltid av en massaj – i äkta klassisk safaristil!


Mara Simba Lodge

Masai Mara Nationalpark

Vid bredden av floden Talek ligger fyrstjärniga Mara Simba Lodge. Lodgen är byggd i harmoni med naturen omkring sig, och man märker inte att den faktiskt har 84 rum. Den mysiga trädgården är full av fjärilar och exotiska fåglar, men precis utanför lodgens område härskar den vilda naturen. Här används främst naturmaterial i neutrala färger, så du erbjuds en riktigt fantastisk safaristämning från första början. Du har en vacker utsikt utöver floden från de allmänna utrymmena, så att du redan under frukosten kan hålla utkik efter elefanter som kommer ner till floden för att dricka. Lodgen har en pool, restaurang, bar och även en liten souvenirbutik.

Rummen ligger i små klungor med 6 stycken i vardera ”hus”, som alla har två våningar. Alla ”hus” är anslutna till varandra och huvudbyggnaden med en rad upphöjda gångvägar som är fint upplysta om kvällarna. Rummen är rymliga och alla har eget badrum och veranda.

Om du vill ha en ännu mer autentisk afrikansk safariupplevelse kan du välja att uppgradera till ett tält på Mara Simba Lodge. Tältet har egen terrass och eget badrum samt kanvasväggar, så att du kan höra och känna doften av naturen utanför. Det är en äkta safariupplevelse!

Pris för uppgradering:
Från hydda till tält, per natt Per person:  810 kr

Mara Leisure Camp

Masai Mara

Längs floden Talek, i ett av Kenyas mest kända naturområden Masai Mara, ligger det mysiga lägret Mara Leisure Camp.

Här kommer du nära inpå naturen, och genom tältens kanvas kan du både höra och känna doften av den vilda naturen, som finns precis utanför!

Här finns en härlig pool, vilket är unikt för ett tältläger. Där kan du svalka dig efter dagens safari. Det finns dessutom ett mysigt loungeområde med gratis wi-fi, och lägret har en egen restaurang.

Lägret består av 22 tält i olika storlekar – alla med eget badrum och egen toalett. Tälten står uppresta på plattformar, vilket försäkrar god ventilation omkring tälten. Samtliga tält har trägolv. Några av tälten har fasta dörrar men de flesta har en typisk kanvasdörr – klassisk safaristil! Samtliga tält har plats för bord och stolar – både på insidan och på utsidan.


Mara River Camp

Masai Mara Nationalpark

Läge, läge, läge…

I den nordvästra delen av Masai Mara hittar du det mysiga och klassiska safarilägret Mara River Camp. Härifrån har du direkt utsikt över Mara-floden, där flodhästar och krokodiler vältrar sig runt och där sistnämnda varje år under den stora migrationen ligger beredda med öppna munnar och bara väntar på sitt byte.

Mara River Camp är ett av de äldsta lägren i Masai Mara och har all den charm ett äkta safarilager ska ha.

De 22 tälten är alla gjorda av kanvas så att du kan både höra och känna doften av naturen utanför, samtidigt som de också har eget badrum, elektricitet dygnet runt och egen balkong med utsikt över Mara-floden.

Måltiderna intas i den mysiga restaurangen, och innan middagen kan du njuta av en drink på terrassen med utsikt över floden. Lägret har en mysig liten pool, där du kan svalka dig efter avslutad safari, och det finns wifi i de allmänna utrymmena.

Priset gäller för fyra personer. Kontakta oss om pris för två personer.

Tillägg för uppgradering:
Per natt Per person:  650 kr

Masai Mara Sopa Lodge

Masai Mara Nationalpark

Masai Mara Sopa Lodge har 100 rum. Lodgen är en av Masai Maras mest populära. Läget högt uppe på ett kuperat område vid Oloolaimutia Hills ger vacker utsikt österut över Masai Mara. Det finns ett fint poolområde som häven har barnpool. Alla rum har veranda.


Sarova Mara Game Camp

Masai Mara Nationalpark

På Masai Mara finn det möjlighet att uppgradera till denna tältlodge istället för Mara Simba Lodge. Detta är för dig som vill komma ännu närmare naturen.

Sarova Mara Game Camp erbjuder plats på första parkett till ett av naturens mest fascinerande skådespel, migrationen, i prioden augusti – oktober. Mer än 1,2 miljoner gnuer och 200 000 zebror förflyttar sig tusentals kilometer i sin jakt på föda.

Campen erbjuder verkligt lyxiga tält med bl.a. kaklade badrum och här finns bl.a. pool, minigolf och fiskemöjligheter. Det är en underbar upplevelse att somna på kvällen till ljudet från savannen.

Priset är gällande vid 4 personer. Kontakta ss för pris vid 2 personer.

Pris för uppgradering:
Tält, per natt, från: Per person:  660 kr
Tält, per natt, från: Per barn:  495 kr

Tipilikwani Mara Camp

Masai Mara Nationalpark

Vid Talek-flodens strand hittar du det mysiga Tipilikwani Mara Camp. Lägret består av 20 tält, som alla är mycket stora och otroligt mysigt inredda med luftiga gardiner, lackerade golv, färgrika mattor och eget, delvist murat badrum. Samtliga tält står på upphöjda plattformar och har en egen veranda, varifrån du har en härlig utsikt över den omgivande naturen. Tälten har elektricitet dygnet runt.

Restaurangbyggnaden, med sin delvis murade konstruktion och sitt fasta golv, känns mer som ett bra hotell än som ett “läger” och i loungen hittar du mjuka soffor, där du kan koppla av efter dagens upplevelser.

Tipilikwani har en liten pool, som dock är mer lämpad för ett dopp än att simma i – men det är härligt efter en hel dag med safari! Det finns normalt wifi i de allmänna utrymmena.

Priset gäller för fyra personer. Kontakta oss om pris för två personer.

Tillägg för uppgradering:
Per natt Per person:  650 kr

Ashnil Mara Camp

Masai Mara

Föreställ dig att du ligger i en solstol på din egen stora träterrass utanför ditt tält i Masai Mara. Du kan höra hur flodhästarna ryker ihop vid Marafloden – samma flod som varje år är centrum för den stora vandringen och som detta läger ligger vid.

Hela dagen har du varit på game drive i Masai Mara, men nu ligger du bara och kopplar av och njuter av ljuden från bushen. Ditt tält är inrett som ett klassiskt safaritält, men med lyxiga tillbehör. Här finns det kanvasväggar och mjuka sängar med myggnät runt , och eget badrum med varmt vatten. Kanske blundar du en stund i stolen. På natten kan man tydligt höra alla djurläten genom kanvasväggen, så du vaknar ett par gånger under natten. Men vem vill inte vakna till lejonvrål i fjärran?

Du kanske tar ett uppfriskande dopp i poolen före solnedgångsdrinken i baren som följs av middag. Oavsett vad du gör är du mitt ute i Ashnil Mara – mitt i naturen.

Lägret har sammanlagt 50 lyxtält.

Priset är gällande vid 4 personer. Kontakta ss för pris vid 2 personer.

Pris för uppgradering:
Lyxtält, per natt, från: Per person:  1 175 kr

Olengoti Eco Safari Camp

Masai Mara

Olengoti Safari Camp består egentligen av två läger – ett klassiskt afrikanskt tältläger samt ett läger med lyxstugor.

Båda lägren har stort fokus på miljömedvetenhet. All energi kommer från solceller och det trä som använts är eko-certifierat. De lokala massajerna har själva tagit del i att bygga upp lägret, och man har främst använt lokala material.

Olengoti Eco Safari Camp ligger vid Talek-floden och består av 11 lyxtält och 6 lyxstugor.

Tälten är stora och välinredda. Sängarna har duntäcken och härliga bomullslakan, och massajkulturen avspeglar sig i inredningen med färgglada överkast och handgjorda möbler.  Samtliga tältväggar består av kanvas – även badrummen. Men här finns en riktig toalett, rinnande vatten och dusch, så även om du bor i tält och kan höra och känna doften av bushen utanför, kompromissar du inte med bekvämligheten. Framför varje tält finns en privat liten ”veranda” med safaristolar och bord, och vi gissar att du kommer att tillbringa en del timmar här och betrakta naturen omkring dig.

I lägren finns ett gemensamt tält med fina lädermöbler där du kan koppla av efter middagen, som antingen serveras under bar himmel eller i restaurangtältet.

Stugorna är byggda av ekocertifierat trä, försedda med solenergi och konstruerade för att passa in i den omgivande naturen. Här finns gott om plats, med både sovrum/uppehållsrum och en stor veranda där du kan njuta av naturen. Stugorna är stora nog för en familj bestående av två vuxna och två barn.

Pris för uppgradering:
Uppgradering till tält, per natt Per person:  475 kr
Uppgradering till stuga, per natt Per person:  875 kr

Keekorok Lodge

Masai Mara

Keekorok Lodge är en av klassikerna i Masai Mara. Lodgen byggdes 1962 och var den första lodgen i Masai Mara Game Reserve. Den har naturligtvis renoverats sedan dess, och hela lodgen ser därför fortfarande fin ut. Som tur är har den också kvar sin ursprungliga charm.

Lodgen är främst byggd av naturmaterial som trä och sten, så den smälter bra in i den vilda naturen, där den är belägen. Keekorok Lodge ligger mitt på vägen där den stora migrationen tar sig fram.

Alla rum är fint inredda med lokal konst, och alla har en balkong. Alla rum har naturligtvis också ett eget badrum och en toalett.

Det som lockar många till lodgen är den långa gångbron, som leder dig ner till en liten bar, där du har en fantastisk utsikt över de många flodhästarna, som lever i den lilla lokala sjön. Det är en perfekt plats att inta sin dagliga drink till solnedgången!

Lodgen har naturligtvis också en pool och en härlig solterrass. Här finns det möjlighet att få massage, och det finns gratis wifi överallt på lodgen.

Pris för uppgradering:
Per natt Per person:  485 kr

Eka Hotel Nairobi

Nairobi

Precis vid Nairobi nationalpark hittar man detta moderna fyrstjärniga hotell. Karen Blixens tidigare gård, elefantbarnhemmet och andra av stadens stora sevärdheter ligger i närheten av hotellet.

Hotellets 167 rum är alla modernt inredda och har eget badrum, luftkonditionering, platt-tv, säkerhetsbox, te- och kaffekokare samt gratis wifi.

Hotellet har två restauranger och två barer samt en mysig utomhusterrass vid poolen. Blir du sötsugen kan du besöka den lokala kaffebaren som bjuder både på kaffe och läckra, hemgjorda bakverk. Hotellet har ett spa där det finns möjlighet att få en skön omgång massage mellan safariturerna.


Fairmont The Norfolk Hotel

Nairobi

Fairmont Norfolk är ett femstjärnigt hotell beläget centralt i Nairobi och med internationell standard.

Det är byggt 1904 och har en trevlig atmosfär, vackra trädgårdar och historisk inredning.

Det finns även restaurang, bar, swimmingpool samt spa- och fitnesscenter.


Sarova Panafric

Nairobi

Sarova Panafric är ett 4-stjärnigt hotell av internationell standard. Det ligger säkert placerat inne i Narobi och har en härlig pool, restaurang och snackbar.


Samburu Sopa Lodge

Samburu Nationalpark

Samburu Sopa lodge har ett unikt läge, högre än resten av området och därmed med panoramautsikt över det mäktiga Samburu.

Vid ankomsten hälsas man varmt välkommen till lodgen, som har 60 rum och plats till max 120 gäster. Här finns swimmingpool, barnpool, restaurang bar och lounge-område. Dessutom finns det WIFI.

Byggnaderna är byggda i traditionell Samburu-stil och smakfullt inredda. De traditionella husen var mycket låga och hade små fönster, men lodgens rum har högt till tak, stora fönster, mycket mera golvplats och ett separat badrum.

Det mesta unika med rummen är dock att de alla har en egen terrass, som har utsikt till ett vattenhål dit djuren ofta kommer ner.


Samburu Simba Lodge

Samburu Nationalpark

Läget är i toppklass. Från Samburu Simba Lodge har du utsikt över både floden och slätterna, där giraffer, bufflar, lejon, elefanter o.s.v. njuter av naturens skafferi.

Lodgen består av 7 små tvåvåningshus, som alla innehåller 10 rum. Rummen är trevligt inredda i typisk afrikansk stil. De har alla eget badrum, loftsvit, te- och kaffekokare men viktigast av allt: en stor terrass eller balkong där man har utsikt över slätterna och djurlivet.

Lodgen har ett eget vattenhål som lockar djuren till sig, och för människor är det en bra pool som man kan svalka sig i. Här finns restaurang, poolbar och massagemöjligheter. Det finns även en liten souvenirbutik i lodgen.


Samburu Intrepids Tented Camp

Samburu

Om du vill ha en mer autentisk afrikansk safariupplevelse i Samburu kan vi rekommendera att du uppgraderar till Samburu Intrepids Tented Camp.

Lägret består av 28 tält, som alla är välinredda med myggnät, badrum och egen veranda – vissa med utsikt över bushen och andra över floden. Samtliga tält har kanvasväggar och loft, så du kan både höra och känna doften av naturen utanför.

Lägrets restaurang och bar är den naturliga samlingspunkten under och efter måltiderna, och härifrån har du utsikt över floden.  Det finns möjlighet att svalka sig i tältlägrets pool, och det finns en ”kids club” till barnen.

Pris för uppgradering:
Lyxtält, 2 nätter Per person:  1 250 kr

Elephant Bedroom Camp

Samburu

Om du vill skämma bort dig själv kan vi rekommendera att du uppgraderar till Elephant Bedroom. Detta är ett klassiskt afrikanskt tältläger när det är som allra bäst – mitt i den vilda naturen men med alla lyxiga bekvämligheter.

De 12 tälten är inredda efter konstens alla regler med mjuka sängar, trägolv, härliga täcken i vackra färger och det finns gott om plats till både säng, bord och fåtöljer. Alla tält har naturligtvis ett eget badrum med rinnande (varmt och kallt) vatten. Alla tält har en egen terrass med en liten pool, där du kan svalka dig under de varma dagarna.

Lägrets stora dragplåster är ”loungen”. Sätt dig i en mjuk stol, beställ en kall öl och njut av utsikten över floden framför dig. Det blir svårt att resa sig upp härifrån igen! Som tur är behöver du inte gå särskilt långt för att komma till restaurangen – den ligger i ett granntält i anslutning till loungen. Maten är fantastisk och om du har tur kan du få sällskap av en elefant som vandrar in i lägret under lunchen.

Priset är gällande vid 4 personer. Kontakta ss för pris vid 2 personer.

Pris för uppgradering:
Tält, 2 nätter från: Per person:  4 300 kr

Ashnil Aruba Lodge

Tsavo East Nationalpark

Ashnil Aruba Lodge ligger i hjärtat av Tsavo East National Park, nära Aruba-dammen som är byggd tvärs över floden Voi.

Vattenreservoaren lockar till sig såväl många däggdjur och vattenfåglar.

Lodgen har 40 rum som alla har terrass, safety box och ventilator.

Restaurangen ligger i huvudbyggnaden och har fantastisk utsikt över Aruba-dammen från alla håll.

Lodgen har dessutom en härlig utomhuspool, lounge, bar och glasskiosk.


Severin Safari Camp

Tsavo West Nationalpark

Lyx mitt ute i den vilda naturen. Det är Severin Safari Camp.

Morgonen började med en game drive. Nu sitter du på din privata veranda utanför ditt tält och smälter maten efter lunchen. Du tänker på det väldigt mätta lejonet du såg i morse. Det hyperventilerade nästan för att det hade förätit sig på buffel.

Framför dig ligger bushen. Tsavos röda jord ger allt ett rött sken. Zebror och elefanter blir rödaktiga i dammet.

Du befinner dig i det vackra, lyxiga tältlägret, Severin Safari Camp. Här finns 27 klassiska afrikanska safaritält med eget badrum (med varmvatten såklart), elektricitet, mjuka sängar med myggnät och egna, privata terrasser.

Det går omkring några massajkrigare i lägret. Det är nämligen inte inhägnat så massajerna vaktar lägret dygnet runt och ser till att det inte kommer in vilda djur på området. På kvällen följer de dig till och från middagen. Det ger en känsla av att du är mitt ute i den vilda naturen – på djurens villkor och inte tvärtom.

Från poolen har man på klara dagar utsikt mot Afrikas högsta berg, Kilimanjaro.

Måltiderna serveras i restaurangen ”Out of Africa” och runt lägerelden kan du njuta av kvällens sista drink – med utsikt mot det upplysta vattenhålet, dit djuren kommer för att dricka.


Kilaguni Serena Safari Lodge

Tsavo West Nationalpark

Kilaguni Serena Safari Lodge har ett perfekt läge i lä av såväl Kilimanjaro som den vulkaniska bergskedjan Chyulu Hills.

Lodgen har ett eget vattenhål som dagligen besöks av elefanter, bufflar och många andra vilda djur.

Det finns totalt 56 rum på lodgen, som alla har egen veranda. Några rum har utsikt mot vattenhålet, andra mot Chyulu Hills.

Mitt på lodgens område ligger matsalen, byggd i natursten och med stråtak. Intill matsalen finns en terrass med utsikt mot vattenhålet. Ni kan även ta ett dopp i lodgens pool och sola på soldäcket.

Våra mest populära resor
Hit reser andra

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.