Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeRundresor i AfrikaKenyaFamiljesafari i Kenya
13 dagar:

Familjesafari i Kenya

Höjdpunkter på den här resan:
Familjevänlig safari i privat landcruiser, elefantbarnhem, Lake Naivasha, Masai Mara, familjevänlig all inclusive solsemester i Mombasa.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 1 övernattning i Nairobi inklusive frukost
 • Besök på David Sheldrick i Nairobi
 • 1 övernattning i en lodge vid Lake Naivasha inklusive helpension
 • Båttur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • 3 nätter på barnvänlig lodge i Masai Mara inklusive helpension
 • Masai Mara – Världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser.
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Mombasa inklusive transfer
 • 5 övernattningar i Mombasa på fyrstjärnigt familjevänlig resort med ”all inclusive”
 • Möjlighet att förlänga med en solsemester i Mombasa
 • Flyg från Mombasa till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad jourtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
Tillägg för enkelrum 4 830 kr
Priset är baserat på 4 resenärer
Tillägg vid 1,2 eller 3 resenärer
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom:

Drömmer du om att visa dina barn Afrikas vilda djur istället för att se dem i tecknat format i ”Lejonkungen”? Då är den här familjesafarin något för dig.

Vi har satt ihop ett riktigt familjeäventyr där vi tar hänsyn till att du reser med barn, som av naturliga skäl inte har världens bästa tålamod. Under resan bor ni på hotell och barnvänliga lodger där ni alla kan bo i sammanhängande rum. Vi har också tagit hänsyn till avstånden, som ibland kan vara stora i Afrika. Men på den här resan är det just det som krävs för att det ska bli en riktig safari. Ni har också er egen bil, så om barnen blir trötta eller behöver lite juice kan ni stanna när ni vill.

Resan börjar med ett besök på det kända elefantbarnhemmet i Nairobi. I Lake Naivasha är det möjligt att uppleva flodhästar, giraffer och apor, men höjdpunkten är naturligtvis de enorma djurflockarna på Masai Mara. Allt är inkluderat under safarin – mat, dryck, transport, guide och övernattningar.

Som den perfekta avslutningen har vi inkluderat en solsemester på en härlig resort i Mombasa med ”all inclusive”. Hela familjen kan koppla av och bara njuta av att vara tillsammans efter de många upplevelserna på familjesafarin.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Nairobi
Dag 2: Ankomst till Nairobi

När ni anländer i Nairobi möts ni på flygplatsen av våra lokala guider. Ni blir körda till hotellet i Nairobi, där ni övernattar.

Nairobi är Kenyas huvudstad och en av Östafrikas största städer. Här bor fyra miljoner invånare. Ursprungligen grundades staden som en punkt på järnvägslinjen från Mombasa till Uganda, men blev snabbt centrum för både storviltjägare och turister. I dag är det en storstad med både ett rikt shopping- och kulturliv, och Nairobi är kanske Östafrikas mest kosmopolitiska stad.

Övernattning Crowne Plaza Hotel 

Dag 3: Nairobi – Lake Naivasha
Dag 3: Nairobi – Lake Naivasha

Ni blir hämtade på hotellet på morgonen och blir körda till elefantbarnhemmet, The David Sheldrick Wildlife Trust. Fonden tar hand om små moderlösa elefantungar, uppfostrar dem och för dem tillbaka till naturen. Varje eftermiddag öppnar elefantbarnhemmet dörrarna i en timme, då alla kan komma på besök. Ni kan komma ganska nära inpå elefantungarna, och djurskötarna berättar om elefanternas liv och fondens arbete. Det är en rolig och spännande upplevelse.

Elefantbarnhemmet är naturligtvis mycket populärt, och eftersom öppettiden är begränsad kan det ibland bli trångt under besökstiden. Om du vill ha en mer exklusiv upplevelse kan du bli sponsor för en elefant och få en mer privat upplevelse med elefanterna. Varje eftermiddag har barnhemmet öppet i en timme, endast för sponsorer. Du kan bli sponsor från 50 USD för ett år. I så fall rekommenderar vi en extra natt i Nairobi. Du kan läsa mer om barnhemmet och bli sponsor här.

Från Nairobi åker ni vidare med bil till Lake Naivasha.

Lake Naivasha är en sötvattensjö, som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. Där väntar en båttur på sjön, som är kändför flodhästar , giraffer, ellipsvattenbockar, sammetsapor och ett rikt och varierat fågelliv.

Övernattning Lake Naivasha Sopa Lodge 

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara
Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

I dag åker ni vidare till det fantastiska naturreservatet Masai Mara, den kenyanska delen av det enorma ekosystemet i Serengeti, där ni ska på familjesafari. Kom ihåg att ni som familj har en privat bil och är fria att stanna när ni behöver en paus!

På de mäktiga slätterna kan man möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande byten för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Under de kommande dagarna får ni uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Det är omöjligt att säga vilka upplevelser som väntar när man är på safari. Ingen dag är den andra lik, med just detta gör upplevelsen extra spännande!

Från juli till oktober kan man uppleva djurens långa vandring. Här vandrar över en miljon gnuer och bufflar tillsammans med hundratals zebror, samt en massa Thomson-gaseller för att finna vatten och färskt gräs. Det är under den här vandringen som en del gaseller blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Efter safarin kan ni koppla av i lodgen med den mäktiga stjärnhimlen ovanför er och lyssna till nattens ljud på savannen.

Övernattning Mara Simba Lodge 

Dag 5-6: Familjesafari på Masai Mara
Dag 5-6: Familjesafari på Masai Mara

De kommande dagarna väntar härliga dagar med game drives. Några av dagarna tar ni med en picknicklunch som ni avnjuter till en fantastisk utsikt. Det är vädret, naturen och ni själva som avgör hur dagarna ser ut!

Om ni vill besöka en massajby kan ni meddela vår guide på safarin. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna. De är ett stolt folk, som lever som deras förfäder har gjort i 400 år.

Massajerna mäter sin rikedom i antal kor och fruar. Ju fler, desto rikare. Den dagliga kosten är mjölk blandat med djurens blod och ibland lite majsgröt. Till fest serveras kött från de egna djuren.

Övernattning Mara Simba Lodge 

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Mombasa
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Mombasa

Från den familjevänliga safarin på savannen reser ni nu till Nairobi, där ni flyger vidare mot nya äventyr i Mombasa. Här väntar kritvita sandstränder, gröna palmer, azurblått hav, korallrev, spännande historia och en livlig hamnstad.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Övernattning Voyager Beach Resort 

Dag 8-11: Avslappning och upplevelser i Mombasa
Dag 8-11: Avslappning och upplevelser i Mombasa

Dagarna tillbringar ni som ni vill.

Här är ett urval av de utflykter som kan köpas till under solsemestern:

Övernattning Voyager Beach Resort 

Dag 12: Hemresan börjar
Dag 12: Hemresan börjar

Ni hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Dag 13: Hemkomst
Dag 13: Hemkomst

Ni anländer till Sverige efter en härlig semester.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
021-372 07 99
info@afrikasafari.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.