• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanRundresor i AfrikaKenyaHakuna Matata & solsemester i Mombasa
16 dagar

Hakuna Matata & solsemester i Mombasa

Få oförglömliga safariupplevelser i nationalparkerna Sambura, Lake Naivasha och Masai Mara innan du rundar av med en avkopplande solsemester på Mombasas vita stränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Hakuna Matata & solsemester i Mombasa Hakuna Matata & solsemester i Mombasa
16 dagar

Hakuna Matata & solsemester i Mombasa

Få oförglömliga safariupplevelser i nationalparkerna Sambura, Lake Naivasha och Masai Mara innan du rundar av med en avkopplande solsemester på Mombasas vita stränder.

Vi stödjer hållbar utveckling i Afrika. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd i Zambia. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Nairobi inklusive transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 7 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • Besök på giraffcenter och lunch i Karen Coffee Garden
 • Besök på Karen Blixen-museet
 • Kulinariska upplevelser på Carnivore Restaurant
 • Samburu National Park – korsa ekvatorn och åk på safari med leoparder, elefanter och lejon
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wifi och eluttag
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Mombasa inklusive transfer
 • 6 övernattningar i Mombasa på femstjärniga Leopard Beach Resort & Spa inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga med en solsemester i Mombasa
 • Flyg från Mombasa till Sverige inklusive transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Kortfattat om resan

På denna resa går du i Karen Blixens fotspår och du kommer snart att förstå varför hon blev så förtrollad av denna östafrikanska pärla. Du korsar ekvatorn och har möjlighet att komma nära inpå det fantastiska och mångfaldiga djurlivet i nationalparkerna Samburu och Masai Mara med sina karakteristiska akacieträd som ger skugga till savannens djur. Du upplever de fantastiska landskapen vid den 5 000 km långa Great Rift Valley med dess vattenfall, vulkankratrar och Naivashasjön, som är känd för sina flodhästar och ett rikt och varierat fågelliv. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

Efter detta äventyr får du tid att slappna av i Mombasa, där du kan njuta av de kritvita sandstränderna och ta ett dopp i det azurblå havet. Du kan också gå på upptäcktsfärd i Mombasas stadskärna och promenera genom de trånga gatorna i den gamla stadsdelen, känna doften av kryddor och få en inblick i den spännande kulturen och historien.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev det fantastiska djurlivet i Masai Mara och smält upplevelserna med utsikt över Indiska oceanen
 • Upplev Nairobi och njut av kontrasterna mellan Samburus torra landskap, Naivashasjöns fågelliv och storslagna Masai Mara
 • Med hela tre nätter i Masai Mara finns det goda chanser att få se The Big Five
 • Du åker på safari i Afrika-safaris egen safarijeep med ström och wifi

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flyg till Kenya

I dag är det dags för avresa och ni reser med flyg till Kenya med mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Vid ankomsten till Nairobi blir du mött på flygplatsen av vår lokala chaufför som kör dig till ditt hotell. Du checkar in och hinner fräscha upp dig innan dagen bjuder på upplevelser i Nairobi.

Dagen inkluderar ett besök på ”The Giraffe Centre” där du får din första djurupplevelse på den här Afrikaresan. På centret kommer du nära girafferna och får handmata, klappa eller till och med krama om de graciösa djuren. Lunchen äts på Karen Coffee Garden – den gamla administrationsbyggnaden på Karen Blixens kaffeplantage – med efterföljande besök på det legendariska Karen Blixen-museet. Om det finns till över finns det möjlighet att besöka den närliggande keramikverkstaden och smyckesfabriken Kazuri, där ensamstående mödrar tillverkar pärlor av lera – ett ganska välkänt sysselsättningsprojekt – eller elefantbarnhemmet David Sheldrick Wildlife Trust.

Middagen serveras på den världskända restaurangen Carnivore.

Dag 3: Nairobi - Samburu

Efter frukosten åker du norrut och korsar ekvatorn i närheten av Mount Kenya. Här kan du på egen hand uppleva corioliseffekten, som gör att luftströmmar viker av åt höger på det norra halvklotet och åt vänster på det södra.

Efter att ha stått med en fot på det norra halvklotet och en på det södra åker du mot Samburu och upplever på vägen flera klimat- och växtzoner: både högslätt, bergsområden och torra områden. Efter lunch åker du på resans första riktiga game drive. Samburu är känd för flera olika djur som bara finns här: Grevyzebra, giraffgasell, gemsbock, somaliastruts och nätgiraff. På den här safariresan kan du faktiskt uppleva hela tre olika giraffer: nätgiraffer i Samburu, rothschildgiraffer vid Naivashasjön och massaigiraffer i Masai Mara.

Dag 4: Samburu

Heldags-game drive där du tar med picknicklunch, och kanske även frukost, så att du får mer tid över för själva safarin.

Förutom parkens ”special five” kan du här i Samburu också se elefanter, leoparder, lejon, geparder, impalor och massor fåglar. De med god lokalkännedom säger att fågelsången i Samburu är helt unik. Landskapen är varierande och mycket vackra, och om du har tur kan du få träffa på samburu-stammen, som är besläktad med massajerna, och en av deras kamelkaravaner.

 

Övernattning:
Dag 5: Samburu - Lake Naivasha

Efter frukosten kör du ner i Great Rift Valley. Den 5 000 km långa ravinen sträcker sig genom hela Östafrika och är full av gamla vulkaniska kratrar.

Det sker ett par stopp på vägen och lunchen äts vid Thompson Falls.

Om trafiken – och tiden – är på din sida kommer du på eftermiddagen åka på en båttur på Naivashasjön, som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. Området är känt för dess flodhästar, giraffer, vattenbockar, gröna markattor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar. Du går i land och vandrar på den lilla ön Cresent Island, där det lever både zebror, giraffer och gnuer som är förhållandevis tama, vilket gör att du kan komma riktigt nära dem. Om det är för mycket trafik för att du ska hinna med båtturen kommer du i stället att åka på den under morgondagen, före avfärden mot Masai Mara.

Dag 6: Masai Mara

Det är ingen tvekan om saken: Masai Mara ÄR höjdpunkten på alla resor till Kenya. Och i dag är det din tur. På morgonen för färden mot det fantastiska viltreservatet Masai Mara – den kenyanska delen av det enorma ekosystemet Serengeti, som under regnperioden utgör hem för världens största koncentration av vilda djur. Förbered dig på att bilfärden tar större delen av dagen. Men det finns både wifi och eluttag i bilen, så du kan ladda upp semesterbilder, sova lite eller njuta av utsikten över Kenya där den susar förbi. Du passerar genom en del mindre byar, där det nästan alltid är liv och rörelse på gatumarknaderna och det sker ett par stopp på vägen.

På de mäktiga slätterna kan du möta stora elefantflockar, gnuer, zebror, flodhästar, giraffer, gaseller och andra växtätande bytesdjur för de jagande lejonen, hyenorna, leoparderna och geparderna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen i jakt på vatten och färskt gräs för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa Thomson-gaseller. Det är under den här vandringen som en del djur blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Många tror att det är bäst att besöka Masai Mara under den stora migrationen, men grässlätterna är fulla av djur året om.

Dag 7-8: Masai Mara

De kommande dagarna åker du på game drive på morgonen och eftermiddagen. Vissa dagar tar du med dig både frukost och picknicklunch, som du kan njuta av tillsammans med den fantastiska utsikten, men detta sker efter överenskommelse med din guide, som vet allt om djur och väderförhållanden.

Det går inte att få nog av Masai Mara, för savannen är ständigt i förändring – ljuset, färgerna, dofterna, djuren… ja allt förändras hela tiden.

Om du vill besöka en massajby kan du komma överens med safariguiden om detta. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna. De är ett stolt folk, som lever som deras förfäder har gjort i 400 år. Massajerna mäter sin rikedom i antal kor och fruar. Ju fler, desto rikare. Fruarna bor i varsin hydda och det är de som utför hushållsarbetet som att bygga hyddor och hämta ved. Den dagliga kosten är mjölk blandat med djurens blod och ibland lite majsgröt. Till fest serveras kött från de egna djuren.

Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Mombasa

I dag ska du tyvärr lämna savannen. Färden går tillbaka till Nairobi. Härifrån reser du vidare till nya äventyr i Mombasa med kritvita sandstränder, gröna palmer, azurblått hav, korallrev, spännande historia och en livlig hamnstad.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggspris.

Dag 10-14: Avslappning och upplevelser i Mombasa
Dag 15: Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Dag 16: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en härlig semester.

Dag Sträcka Ca. km
Dag 3 Nairobi - Samburu, ca 6 timmar 320
Dag 5 Samburu - Naivashasjön, ca 6-7 timmar 340
Dag 6 Naivashasjön – Masai Mara, 4-6 timmar 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi, ca 6-7 timmar 265

I allt ca. = 1175 km – utan gamedrive

Kom ihåg att alla avstånd är cirka och tiderna likaså – med förbehåll för väder och väglag. Var god observera att vägstandarden i Kenya inte kan jämföras med vägarna i Nordeuropa.

Tillägg för enkelrum 10 895 kr
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Afrikasafari?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av afrikanska samarbetspartner

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.